Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Salubrizarea cursurilor de apă în Argeş cam lasă de dorit ! ABAV anunţă sancţiuni

Publicat

in

În perioada 23 martie – 24 aprilie 2015  reprezentanţii Administrației Bazinale de Apă  Argeş Vedea, ISU Argeş şi GNM – CJ Argeş au efectuat controale pe tema salubrizării cursurilor de apă.
S-a urmărit modul în care au fost igienizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități,  existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor.
În urma verificărilor s-a constatat că în majoritatea localităţilor starea şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale este corespunzătoare în proporţie de  80 %.  În localitățile Căldăraru, Godeni, Poienarii de Muscel și Popești, șanțurile și rigolele erau 50 % colmatate, în localitățile Hărtiești, Nucșoara, Vulturești, șanțurile si rigolele erau 60-70 % colmatate, iar în comuna Bradu în unele puncte rigolele erau colmatate 80 %. Din punct de vedere al salubrizării cursurilor de apă în 82 din cele 102 localități au fost găsite depozite de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă sau în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor. Cantitățile variază între 0,2 și 100 de metri cubi, cantitatea totală fiind de  817 metri cubi.
În 15 localităţi a fost constatată existența depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropeiera zonelor locuite:  Arefu – 1.5 mc, Bascov – 14,5 mc, Bălilești– 2 mc, Beleți-Negrești – 2.5 mc, Boțești – 28 mc, Călinești -0.5 mc, Coșești -31 mc, Cotmeana – 1.4 mc, Hârsești – 5 mc, Poiana Lacului-  20 mc, Priboieni – 18.5 mc, Recea – 3.5 mc, Tigveni -1 mc, Valea Danului – 16.4 mc, Valea Iasului- 35 mc. În total 180 metri cubi de material lemnos.
Pentru remedierea deficienţelor au fost stabilite ca termen lunile aprilie – mai . Dacă nu vor fi respectate termenele, reprezentanţii instituțiilor abilitate vor aplica sancţiuni celor cu responsabilităţi în salubrizarea cursurilor de apă, conform prevederilor legale.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor, după conferința de prsă organizată azi

Publicat

in

De

După ce a făcut publică adoptarea Ordonanței Militare nr. 7, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a mers în control.

Șeful de la Interne a efectuat, sâmbătă, un control de rutină în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pentru verificarea, la fața locului, a modului în care sunt respectate noile măsuri dispuse prin Ordonanța Militară nr. 7.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela a efectuat, în această după-amiază, un control de rutină în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat pentru verificarea, la fața locului, a modului în care sunt respectate noile măsuri dispuse prin Ordonanța Militară nr.7 din 4 aprilie a.c.

Cu această ocazie, ministrul a constatat că traficul se desfășoară în limite normale, neînregistrându-se timpi mari de așteptare la intrarea în țară pentru traficul de mărfuri dinspre Bulgaria.

Ministrul Marcel Vela, a mulțumit tuturor cadrelor din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Sănătății și din Ministerul Finanțelor Publice, care īși fac datoria cu responsabilitate la frontiera de stat a României”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Vezi și

EXCLUSIV Sunt vizați toți românii care stau la bloc! Singura condiție cu care administratorul vă poate face public numele la avizier

Ne mai putem proteja cadrele medicale de noul coronavirus sau totul este pierdut?

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Deces în lumea medicinei! Un doctor a pierdut lupta cu coronavirusul!

Publicat

in

De

Medicul Ludmila Caraion, din Republica Moldova, a pierdut lupta cu coronavirusul.

Ludmila Caraion a decedat viner, 3 aprilie 2020, conform unui anunț făcut de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

În memoria regretatei noastre colege de la SAMU Soroca

Pe data de 03.04.2020 s-a stins din viață colega noastră Ludmila Caraion, anul nașterii 27.06.1954, care a activat la SAMU Soroca în calitate de medic de urgență.

Doamna Ludmila a murit răpusă de noul tip de coronavirus COVID-19. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a pierdut un bun specialist, un medic de categorie superioară, o persoană activă și plină de viață.

Ludmila Caraion a activat în cadrul Serviciului de Urgență din anul 1981. Regretata lasă în urma sa rude, prieteni și colegi îndurerați. Doamna Ludmila a fost un exemplu demn de urmat, mereu era dornică să ajute oamenii.

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească aduce profunde condoleanțe familiei. Plecarea sa dintre noi lasă un gol, dar şi amintirea unui om despre care s-a vorbit şi se va vorbi numai de bine. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată pe pagina de Facebook a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Vezi și

EXCLUSIV Sunt vizați toți românii care stau la bloc! Singura condiție cu care administratorul vă poate face public numele la avizier

Ne mai putem proteja cadrele medicale de noul coronavirus sau totul este pierdut?

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend