Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Sǎ avem încredere? S-a fǎcut proiectul – ştrandul s-ar putea redeschide în acest an!

Publicat

in

Primarul Nicolae Diaconu cautǎ afacerişti care sǎ investeascǎ un milion de euro în bazine, terase şi spaţii verzi

#Existǎ şanse reale ca în doar câteva sǎptǎmâni, ştrandul sǎ fie pus pe picioare

A venit vara iar în judeţul Argeş ştrandurile şi piscinele sunt deja animtate de sutele, miile de oameni care vor sǎ se rǎcoreascǎ. Un interes şi mai mare pentru astfel de spaţii va fi de la sfârşitul acestei luni când, elevii vor lua vacanţǎ şi vor avea tot timpul din lume sǎ şi-l petreacǎ relaxându-se. Iar în timp ce la Piteşti, Mioveni sau Câmpulung lucrurile privind bazine şi piscine sunt foarte bine puse la punct, Curtea de Argeş este la doar un pas de a rǎmâne, şi în acest an, fǎrǎ nici un ştrand.

Pe hârtie, proiectul e fabulos

Si, totuşi, primarul Nicolae Diaconu dǎ o sepranţǎ argeşenilor – în scurt timp, ştrandul, lǎsat de atâţia ani de zile în paraginǎ, ar putea fi redeschis. Asta dacǎ se vor gǎsi investitori care sǎ accepte condiţiile primǎriei şi sǎ aibǎ şi bani pentru concesiune şi investiţii majore.

Iar dacǎ pânǎ acum situaţia ştrandului se rezuma doar la aşteptǎri şi vorbe, se pare cǎ primul edil a luat iniţiativa şi a şi întocmit un fel de proiect care ilustreazǎ clar ce se doreşte a fi noul ştrand, care ar urma sǎ aibe o suprafaţǎ de, nici mai mult nici mai puţin, 20.000 de metri pǎtraţi.

Aşa cum se poate observa din imaginile alǎturate, noile bazine vor avea topogane de apǎ, locuri special amenajate pentru cei mici, iar din peisaj nu vor lipsi oazele de umbrǎ şi verdeaţǎ sau terasele. Toate aceste investiţii însǎ costǎ, iar cei care au întcomit benevol acest proiect, estimeazǎ suma de 1 milion de euro pentru finalizarea lucrǎrilor.

A început expertizarea bazinelor

Nicolae Diaconu a declarat recent redactorilor PROFIT cǎ, zilele acestea a şi început expertizarea actualelor bazine de la ştrand. „Avem şanse mari, şanse reale ca ştrandul sǎ fie deschis în acest an, chiar şi pentru numai douǎ luni de zile. Aşa cum vedeţi a fost fǎcut un proiect iar o parte din ştrand ar putea fi amenajat rapid şi deschis. Totul depinde însǎ de rezultatul expertizǎrii bazinelor existente. Dacǎ încǎ sunt solide şi nu reprezintǎ nici un risc, atunci reamenajarea ar putea fi mai uşoarǎ”, a declarat primul edil.

De asemenea acesta a mai spus cǎ, în cel mai scurt timp, terenul pe care se aflǎ fostul ştrand, acum o ruinǎ totalǎ, va fi scos la concesionat. „Am fǎcut o evaluare iar metru de teren este undeva la 21, 22 de euro, ceea ce şi pentru concesiune este destul de mult, având în vedere cǎ este vorba şi de o investiţie majorǎ, iar suprafaţa este foarte mare, sunt douǎ hectare, adicǎ undeva la 20.000 de metri pǎtraţi. Cel mai probabil însǎ se va amenaja pe bucǎţi, întâi pentru o capacitate mai micǎ, pentru ca apoi sǎ poatǎ fi extins. Totul depinde de investitorii pe care îi vom gǎsi pentru cǎ, repet, trebuie respectate condiţiile care vor fi impuse de primǎrie şi consiliul local”, a completat primarul.

Interesele sunt mari, intrarea la teren o realǎ problemǎ

De ani de zile ştrandul din Curtea de Argeş a fost lǎsat în paraginǎ tocmai pentru cǎ nu a fost nimeni interesat sǎ investeascǎ în condiţiile impuse de primǎrie. Mai mult decât atât, potenţi oameni de afaceri din zonǎ au vrut sǎ punǎ mâna pe terenul care îi leagǎ fie de alte afaceri, fie de alte proprietǎţi pe care la au în zonǎ. Cert este cǎ, deocamdatǎ, nimeni nu s-a încumetat sǎ facǎ ceva concret şi nimeni nu pare interesat sǎ bage atâţia bani într-o ruinǎ care, totuşi, amenajatǎ şi administratǎ corect, ar putea aduce venituri substanţiale.

Printre problemele cu care se confruntǎ primǎria la ora actualǎ privind situaţia ştrandului este şi cea a accesului la teren. Cum fosta cale feratǎ, cea care trecea prin faţa ştrandului a fost vândutǎ, autoritǎţile locale se vǎd acum în situaţia în care nu mai pot avea acces la proprietate. „Avem o problemǎ cu accesul pentru cǎ este foarte greu sǎ intri la ştrand prin baza sportivǎ de acolo. Voi încerca sǎ propun mutarea intrǎrii pe la fosta garǎ micǎ numai cǎ în zonǎ, calea feratǎ a fost vândutǎ şi trebuie sǎ iau legǎtura cu noii proprietari, sǎ gǎsim o soluţie de compromis”, mai spune primarul Nicolae Diaconu.

Şi totuşi, s-a putea amenaja ştrand pentru 5000 de persoane

De acum înainte rǎmâne de vǎzut cât de repede se vor mişca autoritǎţile locale în expertizarea bazinelor, anunţarea concesiunii, a licitaţiei şi mai ales a gǎsirii unui investitor serios, care sǎ poatǎ pune la punct, mǎcar o parte din ştrand, în doar câteva sǎptǎmâni de zile. Conform celor care au întocmit proiectul, locaţia are o capacitate de nici mai mult nici mai puţin de 5000 de locuri ceea ce cu siguranţǎ ar fi mai mult decât de ajuns pentru argeşenii care de ani de zile cer aleşilor locali sǎ rezolve aceastǎ problemǎ şi sǎ reamenajeze fostul ştrand municipal, acum o ruinǎ, aşa cum se vede şi din fotografiile alǎturate.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ca-n fiecare an, Moş Nicolae vine… la Casa de Cultură Bascov cu surprize pentru toată lumea !

Publicat

in

De

Ca-n fiecare an, Moş Nicolae se oprește și la Bascov ! Vineri, 6 decembrie, începând cu ora 18.00, sala de spectacole a Casei de Cultură a comunei Bascov va găzdui spectacolul „Moş Nicolae la Bascov”, un spectacol dedicat tinerilor.  Invitatul special va fi Lino Golden, unul din cei mai iubiţi interpreţi care, în anul 2019, alături de Alex Velea, Mario Fresh şi Rashid, a înfiinţat trupa Golden Gang, cu care au lansat în acelaşi an şi primul album „10 din 10”’. În spectacol vor evolua şi tineri bascoveni: Anisia Stanca, Antonia Rizea, Alida Sandu, Maya Bastani. De asemenea, va avea loc o demonstratie de karate Ashihara, sub îndrumarea instructorului Florin Neacşu. Tinerii artişti vor primi cadouri din partea sponsorilor, Medical Tours Company şi Generali, iar Primăria Bascov va oferi pachete tuturor celor prezenţi în sala de spectacole.

Ca element de noutate, anul acesta, tinerii vor avea parte de o surpriză care îi aşteaptă în holul instituţiei: CĂSUŢA CU SURPRIZE, un colţ de poveste de unde toată lumea va pleca cu o amintire marca FOTO-MINUTO – Cabina foto.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Meteorologii anunță: VINE O IARNĂ CUMPLITĂ! Cînd vin primele ninsori

Publicat

in

De

Iarna care bate la uşă se anunţă bogată în zăpadă şi nu sunt excluse episoadele de vreme severă, precum ger, viscol şi ninsori abundente, a declarat, vineri, Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Lapoviţa şi uneori ninsoarea pot apărea la sfârşitul lunii noiembrie, inclusiv in Argeș, spun specialiştii în meteorologie care prognozează vreme extremă cu ger, viscol puternic şi căderi masive de zăpadă în România. „Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă – decembrie, ianuarie, februarie – regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Nici în această iarnă, meteorologii nu exclud posibilitatea unor episoade de vreme severă, însă acestea nu pot fi prognozate decât cu şapte-zece zile înainte. 

 „Suntem atenţi la acest semnal, la această interpretare privind posibilele evoluţii ale vortexului polar în perioada următoare, pentru că, chiar dacă, repet, în medie, estimările arată că temperaturile pentru următoarele trei luni s-ar putea situa peste normalul climatologic, nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe, adică ger, viscol, căderi masive de zăpadă. Iar prognozele privind astfel de fenomene nu pot fi realizate cu mai mult de o săptămână – zece zile în avans”, a adăugat Georgescu. 

Brumă şi îngheţ la sol Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), deocamdată, ne bucurăm de vreme frumoasă, chiar dacă de la sfârşitul lunii pot apărea ninsorile. 

Luna noiembrie păstrează caracteristici ale sezonului de toamnă în prima sa decadă, dar treptat, spre sfârşitul lunii, vor apărea lapoviţa şi uneori ninsoarea, iar valorile termice vor marca o scădere considerabilă faţă de luna octombrie, în timp ce precipitaţiile vor fi în uşoară creştere, se arată în caracterizarea climatică a acestei luni, publicată de ANM. 

 „În nopţile senine, frigul este adesea pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol sunt fenomene des întâlnite. Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se întâlnesc adesea deasupra ţării noastre astfel că vremea se menţine închisă şi umedă zile de-a rândul. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie”, precizează specialiştii ANM. 

În zonele joase din Dobrogea şi Banat, dar şi în lunca Dunării, mediile de temperatură se situează între 6 şi 8 grade Celsius. În zonele de câmpie şi de deal din Muntenia, Oltenia, Moldova, Banat, Crişana şi Maramureş sunt caracteristice valori medii între 4 şi 6 grade. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend