Publicat: joi, Ian 9th, 2014

S-A STABILIT ! EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, în două sesiuni, între 6 – 29 mai

examen evaluare nationalaMinisterul Educaţiei Naţionale a publicat joi, 9 ianuarie 2014, pe site-ul www.edu.ro, calendarul şi metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale (EN-2014) la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2013-2014.

În anul şcolar 2013 – 2014 în curs, aceste evaluări se vor desfăşura, în două sesiuni, în perioada 6 – 29 mai, după cum urmează: prima sesiune, în perioada 6 – 15 mai, iar a doua sesiune, în perioada 20 – 29 mai.

PRIMA SESIUNE are următorul calendar:

- clasa a II-a (6 mai: Limba română - scris şi citit; 7 mai: Limba maternă – scris şi citit; 8 mai:  Matematică)

- clasa a IV-a (13 mai: Limba română – Limba maternă; 14 mai: Matematică)

- clasa a VI-a (14 mai: Limbă şi comunicare; 15 mai: Matematică şi ştiinţe)

SESIUNEA A DOUA (pentru elevii care au absentat din motive întemeiate la prima sesiune) are următorul calendar:

- clasa a II-a (20 mai: Limba română - scris şi citit; 21 mai: Limba maternă – scris şi citit; 22 mai: Matematică)

- clasa a VI-a (27 mai: Limbă şi comunicare; 28 mai: Matematică şi ştiinţe)

- clasa a IV-a (28 mai: Limba română – Limba maternă; 29 mai: Matematică).

Testele pentru Evaluarea Naţională 2014 sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, fiind formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu, astfel încât să permită administrarea în câte două secvenţe de evaluare. Pentru clasa a IV-a, testele vor avea un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale administrate elevilor în vârstă de 10-12 ani. Nivelul de dificultate al testelor va fi mediu.

Rezultatele obţinute la Evaluarea National 2014 nu se înregistrează în catalogul clasei şi sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Responsabilitatea administrării la clasă a evaluărilor naţionale aparţine administratorului de test, care poate fiînvăţătorul/institutorul/profesorul de la clasă. Pe toată durata evaluării, administratorul de test este asistat de un al doilea cadru didactic, care nu are ore la acea clasă, desemnat de preşedintele comisiei de organizare şi de administrare a EN-2014 din unitatea de învăţământ.

Cadrele didactice evaluatoare sunt selectate de la alte unităţi şcolare decât cele din care provin elevii ale căror teste sunt evaluate. Fiecare test este evaluat de către două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum şi alte informaţii referitoare la evaluare, sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic.Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului şi a precizărilor din Caietul cadrului didactic.

 

Restaurant Domnesc, simte traditia !

Comentarii FB

comentarii

Autorul articolului

-

Lasa un comentariu

XHTML: Poti utiliza aceste tag-uri html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trustul de constructii civile si industriale Trustul de constructii civile si industriale Trustul de constructii civile si industriale

mesaje-de-paste VIP-urile argeşene vă urează sărbători fericite!

Cu ocazia sărbătorilor de Paşte reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene, oamenii politici şi cei de afaceri,...

defilare armata ziua eroilor 23 aprilie – Programe speciale dedicate Zilei Forţelor Terestre

Miercuri, 23 aprilie, militarii sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre, ocazie cu care vor organiza o serie de...

calinic ÎPS Calinic face, din nou, cea mai bună promovare pentru Curtea de Argeş

Ceea ce autorităţile locale nu reuşesc un an de zile, ÎPS Calinic face în numai o...
Click si vezi cele mai bune preturi
ziare