Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

S-AU SĂTURAT !!! Argeşenii vor transport public de călători modern in orasul regal! 

Publicat

in

– Cetăţenii au iniţiat o campanie de strângere de semnături pentru a forţa Consiliul Local să modernizezez transportul de călători din Curtea de Argeş
După ce în ultimii ani au apărut serioase probleme in privinţa transportului public de călători pe raza oraşului Curtea de Argeş, probleme semnalate în permanenţă de ziarul nostru, un grup de cetăţeni a anunţat în mediul online că va demara o campanie de strângere de semnături prin care cer eliminarea actualelor microbuze părăginite ce aparţin unor afacerişti din oraş. Oamenii susţin că pare cel puţin o ciudăţenie intenţia primăriei de a cheltui banii europeni pentru a înfiinţa staţii de încărcare a automobilelor electrice într-un oraş în care aşa ceva nu există, in loc să modernizeze transportul public de călători, cel care este unul din marii poluatori ai urbei. Reamintim că oraşul Curtea de Argeş este printre puţinele din ţară unde transportul public de călători se efetueaza total haotic, fără staţii adaptate nevoilor, cu microbuze ruginite care nu oferă nici măcar minimul de confort şi siguranţă ce aparţin unor firme private. De asemenea Curtea de Argeş se numără printre puţinele oraşe cu pretenţii din ţară în care societatea de transport ce a aparţinut primăriei a fost falimentată pentru a afce loc unor afacerişti de casă.

Ce vor oamenii de la aleşii locali

Strângerea de semnături vizează doua aspecte principale, în fapt solicitări ferme către Consiliul Local. Prima dorinţă a argeşenilor este una perfect viabilă şi vizeaza modificarea Caietului de Sarcini pentru următoarea licitaţie în urma careia va fi atribuit serviciul de transport călători. Mai exact, se va solicita ca în caietul de sarcini sa se introduca obligativitatea ca numai firmele de transport care detin autobuze cu podea joasa sa se poată înscrie la licitaţie. Asta ar însemna ca transportul de călători din oras sa se efectueze cu autobuze moderne precum cel din imaginea alaturata. O altă cerinţă a argeşenilor dar mult mai greu de pus in parctica, ar fi aceea de a se infiinta o companie de transport public de calatori al carei actionar sa fie Consiliul Local Curtea de Argeş. In fine, o altă solicitare a acetatenilor catre primărie si Consiliul Local, vizeaza modernizarea statiilor de asteptare din oras, afisarea orelor de plecare si sosire in fiecare statie precum si respectarea orarului afisat.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

GURA LUMII-I SLOBODĂ – După ce ar fi rămas fără permis, jurista Zarioiu și-a luat șofer pe Panțurescu ???

Publicat

in

De

O informație venită de la cârcotașii din Poliția Curtea de Argeș spune că Janina Zarioiu, jurista primăriei Curtea de Argeș, ar fi rămas fără permis după ce a fost prinsa gonind cu vreo 119 KM/h prin Băiculești. Nu-i bai, oricui i se poate întâmpla dar, surpiza vine cand o alta informație, venita de data asta de la carcotașii din primăria regală, spune că Janina, normal, și-a luat șofer, dar nu orice șofer ci tocmai pe primarul Panțurescu. Informația pare a fi reala mai ales ca, zilele trecute, cei doi au fost vazuti la shoping la un cunoscut centru comercial din Pitesti.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VAI, VAI ! UITE POLIȚIA… REGALĂ ! Au blocat ilegal trotuarul, ca să mergă la restaurant

Publicat

in

De

Cîțiva argeșeni au rămas stupefiați, zilele trecute, cand, profitând de vremea frumoasa de afara, au iesit la plimbare cu copiii pe Bulevardul Basarabilor din orașul regal Curtea de Argeș. Astfel, in plin centru al orașului, nu au putut trece de o masina a politiei care bloca efectiv tot trotuarul fiind parcata neregulamentar, ce sa vezi, chiar la intrarea unui cunoscut restaurant, New House. Nu stim daca politistii au venit sa manance la restaurant sau erau in misiune, stim doar ca in niciun caz nu trebuiau sa propteasca masina poliției acolo, cu atat mai mult cu cat, la cativa metri distanță, erau libere locuri de parcare. Poliția regală in actiunea din imagine a fost postata si pe o retea de socializare, acolo unde comentariile au curs gârlă. ” Nu pozam și publicam asta, nu e genul meu, dar deja nu mai suport să văd cum poliţiştii care trebuie să aplice legea şi să o respecte o încalcă cu neruşinare de fiecare dată când au ocazia. Ăştia de rând, pe trotuar luăm amendă dacă suntem cu bicicleta, dar domnii poliţiști pot parca în buza restaurantului”, a scris argeseanul care a surpins imaginea. Așteptăm cu interes un punct de vedere al noului șef al IPJ Argeș, mai ales ca a fost mult timp la rutieră. Vor primi și domnii polițiști o sancțiune, domnule comisar Badea ?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend