spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

S-au rupt panzele provizorii de pe Gara Regala…

Facebook Twitter Google+
S-au rupt panzele provizorii de pe Gara Regala…

Gara datează din 27 noiembrie 1898, când a avut loc şi punerea în circulaţie a căii ferate pe traseul Piteşti – Curtea de Argeş. Cu excepţia lui Carol al II-lea, al cărui sicriu a fost adus în februarie 2003 cu un vehicul militar, toţi regii înmormântaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduşi cu trenul Regal.

Panzele provizorii au inceput sa se deterioreze. Gara Regala a fost acoperita cu panze provizorii cu cateva zile inainte ca trenul cu trupul Regelui Mihai sa soseasca aici. Starea Garii Regale din Curtea de Arges este de mai multi ani in stare de degradare avansata. Pe o parte si pe alta a drapelurilor regale ce incadrau portretul Regelui Mihai, apare imaginea impecabila a unei gari in spatele careia se ascunde paragina în care imobilul, monument arhitectonic unic în ţară, a fost lăsat să zacă zeci de ani.
Semintele, peturile, buruienile sunt stranse de catre paznicii care sunt de tura. „Femeie la curatenie nu avem, toate gunoaiele le strangem noi cei care suntem de tura. Gara este asa de ani buni, conducerea nu isi va da interesul prea curand sa o reabiliteze totodata fiind si cap de linie. Tinerii vin noaptea incepand cu ora 22:00  si in lipsa de ocupatie se apuca si desfac sforile de la panzele provizorii, degeaba anuntam politia sa ii goneasca, acestia isi fac aparitia din nou a doua seara.” ne-a declarat un angajat al garii.

Tencuiala cade, usile raman fara vopsea dar nimeni nu vede. „Nu se va face nimic prea curand, sunt delasatori, ar trebui sa arate impecabil mai ales la cati turisti vin anual sa o vada. Asta este,nu avem ce face…” ne-a declarat un cetatean intalnit pe peronul garii.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator editia online si print

Facebook Comments

Mai poti citi si....