spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

S-a ţinut de promisiune – Primarul din Bogaţi a demarat „Visuri la cheie” pe plan local

Facebook Twitter Google+
S-a ţinut de promisiune – Primarul din Bogaţi a demarat „Visuri la cheie” pe plan local

 

O familie cu 3 copii care locuieşte într-un grajd, prima beneficiarǎ

Aşa cum v-am informat în exclusivitate în ziarul PROFIT, primarul comunei Bogaţi, Ion Gîrleanu, a demarat, în comuna pe care o conduce, un proiect inedit, asemǎnǎtor cu cel al emisiunii “Visuri la cheie”. A demarat prima amenajare a unei case în care locuiesc trei copii alǎturi de pǎrinţii lor, casǎ pe care au amenajat-o îtr-un fost grajd.

Forța de muncă folosită este cea de la ajutorul social, dar și persoanele condamnate la muncă în folosul comunității. Și cum sunt mulți, autoritățile au găsit un punct în lege prin care să aloce bani pentru așa ceva și s-au pus pe treabă. Lucrările la prima casă au început deja și a fost estimat un termen de o lună pentru a le finaliza.
Familia Costea este prima în casa căreia a călcat echipa de muncitori. Oamenii au fost dați afară de rude și și-au improvizat două camere de locuit într-un grajd. În camera în care dorm cei trei copii, două fete de 7, respectiv 17 ani și un baiat de 14 ani , nu există sursă de încălzire. Cum nu au bani decât să trăiască de azi pe mâine, cei din familie nu și-au imaginat că vreodată casa lor va arăta altfel, dar acum peste 20 de oameni muncesc la asta. Printre toți cei încadrați pentru ajutorul social și cei condamnați la muncă în folosul comunității s-a găsit un zidar care a fost numit șef de echipă. Fiecare a primit câte o sarcină și câte o cameră de care să se ocupe să o scoată la lumină. Una dintre camerele locuinței are nevoie de lucrări serioase pentru că tavanul stă să se prăbușească. O alta,mai mică, a fost gândită să devină bucutăria familiei, iar muncitorii se gândesc deja și la partea de amenajări interioare. Alte douăzeci de familii din Bogați își vor aștepta rândul la echipa de amenajări exterioare și interioare înființată de autoritățile locale. Pentru fiecare, bugetul este în jur de zece mii de lei, bani care vor fi folosiți pentru lucrări, dar și pentru electrocasnice sau mobilier, acolo unde este nevoie.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....