Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

S-A DECIS ÎN DOI PERI: Fără cruci, coşciuge si coroane la vedere, după ce ziarul nostru e expus doleanţele argeşenilor

Publicat

in

La Curtea de Argeş doar cetăţenii împreună cu presa mai pot mişca ceva! Astfel după ce anul trecut, într-un amplu reportaj, relatam situatia jenantă din orasul regal in care crucile si cosciugele s-au înmulţit la colţ de stradă, anul acesta am revenit asupra situatiei in luna iunie şi punctam faptul ca argeşenilor nu prea le convine aceasta situaţie. Un ultim reportaj publicat saptamana trecută si bazat pe slicitarile argesenilor pare sa fi convins alesii locali si primăria sa adopte masuri. Aşa se face că, in sedinta de joia trecută, 23 august, in mare graba a fost introdus pe ordinea de zi, pe ultima suta de metri , si un proiect de hotarare prin care s-ar interzice magazinelor de pompe funebre expunerea produselor in afara locatiei. Toate bune si frumoase numai ca… aşa se intampla cand faci toptul pripit, ca in an electoral.   In aceste confiţii, Hotărârea Consiliului Local de joi are slabe şanse de a fi pusă în aplicare. Mai exact , conform acesteia,  cei care expun in afara magazinelor produse destinate serviciilor religioase de inmormantare vor fi amendati de primar sau reprezentantii acestuia cu sume cuprinse intre 500 si 1000 lei.

NU era nevoie de HCL – Trebuia respectata LEGEA – In Curtea de Argeş domneşte ilegalitatea cu acceptul primăriei si Consiliului Local in privinta serviciilor funerare

La modul cum a fost emisa Hotararea consiliului Local spunem ca sunt slabe sanse sa se schimbe ceva iar motivul este unul simplu: Nu era nevoie de o astfel de HCL ci doar de un pic efort din partea primăriei pentru a respecta legea. In referat si in HCL in sine se face referire la firmele de pompe funebre si deducem ca alesii si primarul nu inteleg exact ce inseamna pompe funebre. În reportajul de anul trecut publicat de ziarul nostru,  atrăgeam atentia ca in Curtea de Arges exista doar o firma de pompe funebre, fapt intarit se de un cunsocut patron de astfel de servicii. Restul, daca existau practic, functionau in ilegalitate cu acordul primarie si CL. Pare curios ca în Hotărîrea Consilului Local de joi prin care vor fi amendati cei care isi vand coroanele si crucile in afara magazinului nu se aminteste absolut deloc de Legea 102/2014 sau de HG 741/2016, acte normative care stabilesc clar infiintarea si functionarea acestor firme prestatoare de servicii funerare. Astfel, consideram ca s/a omis acest lucru intentionat, tocmai pentru a nu se arata faptul ca vinovati de atarnarea crucilor si coroanelor peste tot prin oras este chiar primaria si Consiliul Local. Astfel, in Legea Legea 102/2014 se spune foarte clar:

Sectiunea 8 – Prestatorul de servicii funerare
Art. 25
(1) Pot presta servicii funerare operatorii care indeplinesc criteriile prevazute de prezenta lege si de hotararea Guvernului adoptata potrivit prevederilor art. 40 si care obtin avizul consiliului local al unitatii administrativ-teritoriale in care isi desfasoara activitatea.
(2) Consiliul local elibereaza avizul operatorului care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitatea financiara si profesionala necesara;
b) nu are datorii restante la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul local;
c) dispune de spatiul corespunzator pentru desfasurarea obiectului de activitate in conditii decente.
Art. 26
Criteriile profesionale pe care trebuie sa le indeplineasca prestatorul de servicii funerare se stabilesc prin hotarare a Guvernului, adoptata potrivit prevederilor art. 40.

Sa mai spunem ca exista si HG 741/2016 care stabileste, de asemenea, modul de functionare al firmelor de pompe funebre.

In aceste conditii, mai ales avand in vedere textul de Lege prezentat mai sus, se pare ca fie primarul si consilierii locali nu stiu exact ce inseamna pompe funebre, fie stiu iar prin aceasta hotărîre se doreste acoperirea neglijenţei lor, ca sa nu o nimim altfel. Mai exact, daca pe raza unitatii teritorial administrative Curtea de Arges exista firme de pompe funebre acestea au functionat ilegal, potrivit Legii 102/2014 care spune clar  că „pot presta servicii funerare operatorii care indeplinesc criteriile prevazute de lege si  care obtin avizul consiliului local al unitatii administrativ-teritoriale in care isi desfasoara activitatea”. 

Fără coroane si cruci atîrnate, dar să se respecte şi legea  !

Fără doar şi poate, avand în vedere şi materialele publicate de PROFIT pe această temă, şi noi ne dprim un oraş in care sa nu vedem cruci si cosciuge la colt de strada dar militam si pentru respectarea legii. Hotararea de joi a Consilului Local relevă doua importante aspecte: In primul rand este clar ca alesii locali fie nu stiau Legea 102/2014, fie stiau dar nu prea au habar ceea ce inseamna pompe funebre. Un alt aspect despre care ziarul nostru a scris, este ca orice consilier local, cetatenii si primarul pot initia proiecte de Hotarari de Consiliu Local, mai exact pot face multe in oras respectandu-si promisiunile fata de cetatean si uzitand de aceasta facilitate oferita de Codul Adminsitrativ al Romaniei.

Ca si o concluizie, da, ne dorim cu totii un oras mai frumos si fara cruci si cosciuge dar daca se respecta legea nu mai ajungeam acum in aceasta situatie. Chiar si asa, nu era nevoie de o Hotarare de Consiliu Local, ci doar de un control al primariei la firmele vizate prin care li se cerea doar sa respecte niste legi si sa vina la Primarie sa solicite autorizarea.

 

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lia Olguța Vasilescu a luat foc:`Tot PSD are ceva vină`!

Publicat

in

De

 Fostul ministru al Muncii din Guvernul PSD,Lia Olguța Vasilescu, a postat un mesaj din care reiese faptul că nu foștii miniștri PSD au angajat-o pe respectivă liftieră, așa cum lăsase să se înțeleagă liberală.

Angajații ministerului mi-au povestit că Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii din Guvernul Cioloș și coleg de cabinet cu Violetă Alexandru, atunci ministru al Dialogului Social, era cel pentru care se bloca liftul cu liftieră, câte o ora, când venea/pleca, să nu cum va să aștepte după lift!”, se mai arată în mesajul distribuit de ministrul Lia Olguța Vasilescu.

”Ce motivație a găsit Baubau de concediere… Ea o da afară, dar tot PSD are ceva vină…”, a mai scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Reacția fostului ministru vine după ce Violetă Alexandru a declarat că tradiția cu liftierul de la minister se oprește în anul 2019, adăugând că „urcă și coboară pe scări”, iar dacă are nevoie de lift poate apăsă singură pe buton.

””Tradiția” conform căreia când Ministrul Muncii pleca din cabinetul său și până parcurgea, în 30 de secunde, distanța până la lift, secretariatul sună și transmitea liftierei să aducă liftul la etajul 2 (la cabinetul Ministrului) și să deschidă larg ușa că să nu facă demnitarul vreun efort, se oprește la 2019. Urc și cobor pe scări. Dacă am nevoie de lift, apăs singură pe buton”, a scris ministrul Violetă Alexandru pe Facebook.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta și-a pierdut speranța!`Nu o să avem!`

Publicat

in

De

„Bâlbe + minciuni + date false + incompetenţă + ticăloşie. Nu o să avem Comarnic – Braşov în următorii 6 ani ( în varianta cea mai optimistă)”, a scris Ponta pe Facebook.

El a amintit că în anul 2014 au fost terminate toate procedurile tehnice şi financiare, inclusiv acordul BEI şi BERD, şi trebuia să fie semnat contractul de execuţie cu trei companii europene, termenul de execuţie fiind iunie 2018.

„Traian Băsescu ne-a făcut sesizare la DNA, doamna Kovesi a deschis un dosar pe vorbele lui Băsescu, evident că nu au găsit absolut nimic ilegal, dar au închis dosarul după 2015 când am demisionat. Klaus Iohannis a spus şi el (luând de bune ce se văicărea madam Gorghiu la televizor) că nu se poate face proiectul până nu se pronunţă DNA dacă a fost ceva ilegal. Toate studiile tehnice internaţionale şi auditate au arătat un cost total (proiectare, exproprieri, execuţie , finanţare) de 1,8 miliarde euro, cine spune că o face cu 1 miliard minte”, afirmă preşedintele Pro România.

Potrivit acestuia, Autostrada Comarnic – Braşov „nu este eligibilă” la fonduri europene.

„Prin ordonanţa stupidă adoptată de Guvernul Orban s-au anulat absolut toate procedurile făcute până acum. Acum toate procedurile trebuie reluate de la zero. 18 luni pregătire documente + 18 luni licitaţie şi proiectare + 36 luni execuţie ( dacă totul merge perfect şi dacă se alocă banii ) = 72 de luni. Din cauza prostiei şi ticăloşiei lui Băsescu, Gorghiu, Dragnea, Dăncilă şi acum Orban în cazul cel mai fericit se va circula pe Autostrada Comarnic – Braşov peste 6 ani din această zi, iar oamenii care stau în trafic îi votează tot pe cei de mai sus”, a mai scris fostul premier.

Premierul, Ludovic Orban, a declarat în urmă cu o săptămână, că până la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, Guvernul va lua o decizie în privinţa realizării autostrăzii Comarnic – Braşov şi a adăugat că, în opinia sa, proiectul ar trebui continuat cu finanţare de la buget.

„Am anunţat că vom lua o decizie. Vom face, fie prin PPP (parteneriat public-privat – n.r.), dar nu PPP-ul ăsta care l-au inventat (fostul Guvern – n.r.) (…). Până la sfârşitul lunii ianuarie vom lua o decizie pe Comarnic – Braşov. Dacă mă întrebaţi pe mine care este punctul meu de vedere eu cred că nu are rost să ne complicăm într-un PPP, acolo trebuie să-l facem pe buget. Trebuie revizuit de urgenţă studiul de fezabilitate, că studiul de fezabilitate e un pic mai vechi, revizuirea nu înseamnă, după părerea mea, schimbarea soluţiei tehnice, ceea ce înseamnă o durată mai scurtă de revizuire a studiului de fezabilitate şi să dăm drumul la licitaţie şi să finanţăm din buget. Asta este decizia mea, care e cea mai simplă, controlezi cel mai bine toţi paşii procedurali”, a afirmat Orban, duminică, la Hotnews.

Guvernul a dezbătut, pe 16 ianuarie, în primă lectură, proiectul de ordonanţă care vizează anularea procedurilor de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, a precizat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„A fost dezbătută în primă lectură o ordonanţă simplă a Guvernului, în baza Legii de abilitare a Guvernului pentru emiterea de ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, pentru modificarea ordonanţei de urgenţă privind parteneriatul public-privat. În acest sens, vor fi, practic, modificate atribuţiile şi funcţiile Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în ceea ce priveşte procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat, în sensul în care procedurile aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză se anulează”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de guvern.

Şeful Cancelariei prim-ministrului a explicat că este vorba despre două proceduri aflate în acest moment în desfăşurare: procedura pentru autostrada Comarnic-Braşov şi cea pentru autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi – Ungheni.

„Ambele propuse în mod absolut fantasmagoric de către fostul guvern a fi realizate în parteneriat public-privat de către o instituţie fără competenţe, fără expertiză în domeniu, respectiv Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Proiectele vor fi preluate la nivelul ministerelor de resort şi vor fi în acest sens analizate pentru identificarea de soluţii realizabile, realiste, de finanţare în perioada următoare”, a mai declarat Dancă, informeaza antena3.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend