Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

S-a aflat! Diferența colosală dintre salariile de la stat și de la privat

Publicat

in

Deputatul USR, Claudiu Năsui, explică de unde vine diferența uriașă dintre salariile de la privat și de la stat. În luna septembrie, salariul mediu net la stat a fost de 4.235 lei, în timp ce la privat salariul mediu net a fost de doar 2.218 lei, arată deputatul USR.

„Sunt bugetarii cu atât mai productivi decât restul românilor din economia privată, încât să se justifice această diferenţă care tot creşte?”, se întreabă parlamentarul USR

„Salariul mediu în întreaga economie a fost de 2.688 lei net (stat şi privat). La stat a fost de 4.235 lei net pe lună, pe când în privat a fost de aproximativ 2.218 lei. O diferenţă de 2.017 lei net. Salariul mediu la stat în luna septembrie a fost deci aproape dublu celui din privat (mai precis este cu 91% mai mare)”, arată Claudiu Năsui, într-o postare pe contul său de Facebook, citată de Digi24.

„De ce această diferenţă? Pe scurt, cu cât este cineva mai aproape de centrii de putere în stat, cu atât i se întâmplă lucruri mai bune: salarii mai mari, pensii speciale, zile libere mai multe, vouchere de vacanţă, zi scurtă vineri, cursuri de «formare continuă» la mare şi la munte, etc. Diferenţa aceasta enormă o ştiam deja. S-a scris despre ea şi cu ocazia legii salarizării. Doamna Olguţa Vasilescu chiar ne dădea şi o explicaţie a acestui lucru. Angajaţii statului, ne spunea ea, sunt plătiţi mai bine pentru că sunt mai bine pregătiţi decât restul românilor. Evident că nu este aşa, ei sunt doar blindaţi cu hârtii. Dacă ar fi fost, într-adevăr, mai bine pregătiţi, am fi văzut asta atunci când interacţionăm cu statul. Am fi văzut ceea ce ei tot numesc «performanţă» în funcţia publică. Am fi văzut educaţie de calitate, sistem de sănătate care nu te omoară, kilometrii de autostradă şi nu doar kilometrii de studii de fezabilitate care nu se materializează în nimic. Nu am fi văzut manuale şcolare avizate chiar de ministerul educaţiei, dar pline de greşeli ridicole”, mai scrie deputatul USR.

Acesta arată şi că, mai importantă decât diferenţa în sine, este evoluţia acesteia. „Dacă în ianuarie 2017, când a venit PSD-ALDE la guvernare, salariu mediu în privat era de 1.966 lei şi cel de la stat de 3.320 lei, exista deci o diferenţă de 1.354 lei. Acum, această diferenţă a crescut la 2.017 lei. Adică însăşi diferenţa între cele două salarii a crescut cu 49%. Foarte mult”, scrie Năsui.

„Am văzut cum justifica doamna Vasilescu diferenţa dintre salarii de acum un an. Dar cum justifică creşterea atât de mare a diferenţei? Sunt bugetarii cu atât mai productivi decât restul românilor din economia privată, încât să se justifice această diferenţă care tot creşte?”, îşi încheie deputatul USR postarea.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Decizie FERMĂ în PNL: programul ‘RABLA’ pentru electrocasnice, inițiat de PSD, continuă

Publicat

in

De

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat sâmbătă că programul Rabla pentru electrocasnice va continua în 2020 și că există în acest moment discuții despre bugetul acestui program, conform Mediafax.

Citește și: Începe SCANDALUL între USR și PNL: Mihai Goțiu, mesaj TĂIOS pentru Ludovic Orban

„Îl vom continua, cu siguranță îl vom continua, am avut discuții săptămâna trecută cu colegii de la Administrația fondului de mediu și am discutat ca până când vom discuta despre bugetul pentru 2020 să vină și cu clarificările și propunerile lor pentru acest program pentru electrocasnice. Îl vom continua și acum va trebui să discutăm în cadrul Administrației fondului de mediu și trebuie luată decizia în cadrul ministerului cum va arăta acest program în 2020. Dar este un program apreciat de populație și evident ne dorim sa îl continuăm”, a spus, sâmbătă, la Antena3, ministrul Mediului Costel Alexe.

În ceea ce privește extinderea la alte electrocasnice precum televizoare sau aspiratoare, Costel Alexe a precizat că se analizează această variantă de lucru pentru 2020.

„Analizam această variantă de lucru pentru 2020. Important este să vedem dacă avem resursele financiare astfel încat să acoperim toate aceste creșteri pentru fiecare program în parte pentru că ne dorim ca numărul de beneficiari să fie mult mai mare decât în 2019 și evident să aibă o eficiență cât se poate de bună în implementare”, a afirmat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coreea de Nord schimbă peste noapte ministrul de externe – Numele înlocuitorului este un mister

Publicat

in

De

Ministrul de externe nord-coreean Ri Yong Ho a fost înlocuit, a relatat sâmbătă NK News, cu sediul la Seul, informează Reuters, citată de Agerpres.

Înlocuitorul lui Ri nu a fost identificat, însă Phenianul ar urma să anunţe numele succesorului joia viitoare, potrivit NK News, care citează surse neidentificate.

Ministerul Unificării din Coreea de Sud, care este însărcinat cu afacerile nord-coreene, a declarat că orice schimbare în statutul lui Ri ar trebui evaluată cu prudenţă.

Născut în 1956, Ri este fiul lui Ri Myong Je, fost director adjunct al Organizaţiei şi Departamentului de Orientare (OGD), organism tenebros din cadrul Partidului Muncitoresc, de guvernare, care supervizează numirile în poziţii manageriale de stat, potrivit Ministerului Unificării sud-coreean. Tatăl lui Ri a fost şi editor la Korean Central News Agency (KCNA), agenţia de presă de stat nord-coreeană care difuzează declaraţiile de presă propagandistice ale Phenianului.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

Vorbitor fluent de limbă engleză, Ri, care a studiat la prestigioasa Universitate de Limbi Străine din Phenian, a deţinut ani la rând mai multe poziţii de nivel înalt care implicau relaţionarea cu Occidentul.

Din 2003 şi până în 2007, Ri a fost ambasadorul Coreei de Nord la Londra şi adjunct al ministrului de externe, reprezentând Coreea de Nord la negocierile privind programul nuclear nord-coreean.

Ri nu a participat la Adunarea Generală a ONU din septembrie 2019, în contextul în care el participase trei ani consecutiv, între 2016 şi 2018, la acest eveniment care se desfăşoară anual la sediul Naţiunilor Unite din New York.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend