spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

RUŞINEA JUDEŢULUI ! Drumurile spre Câmpulung si Rm. Vâlcea, la un pas să fie blocate complet   

Facebook Twitter Google+
RUŞINEA JUDEŢULUI ! Drumurile spre Câmpulung si Rm. Vâlcea, la un pas să fie blocate complet    

 

De ani, chiar zeci de ani, unul din drumurile naționale importante din județul Argeș este aproape impracticabil, cel puțin pe anumite porțiuni. E vorba de arteră rutieră care face legătura între Curtea de Argeș și Câmpulung și care, de altfel, a fost promisiune electorală la fiecare patru ani. Din păcate, acesta nu este singură arteră care duce spre Curtea de Argeș care a devenit un calvar pentru șoferi, fie că sunt turiști sau argeșeni. În acest moment, legătură orașului cu municipiul Rm. Vâlcea este într-o stare deplorabilă datorită alunecărilor de teren  din zonă Burluşi, la graniță cu județul vecin. Practic, Curtea de Argeș riscă să rămină izolat pe două din căile rutiere principale care leagă orașul de Rm. Vâlcea și Câmpulung și, cu regret o spunem, datorită neimplicării autorităților, șansele ca acest lucru să se intammle sunt foarte mari.

Curtea de Argeș-Câmpulung, un calvar care persistă de peste 10 ani fără că nimeni să ia vreo măsura

Drumul Național DN73C leagă municipiile Câmpulung, Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea, traversând 11 unități administrativ teritoriale din zona de nord a județelor Argeș și Vâlcea. Acesta pornește din Drumul Național DN73, în comuna Schitu Golești, județul Argeș, de lângă municipiul Câmpulung, intersectează la Curtea de Argeș Drumul Național DN7C și se termină la intersecția cu Drumul Național DN7, în apropierea localității Blidari, județul Vâlcea, având o lungime totală de 69,6 km. Printre singurii parlamentari care par interesati de soarta acestui drum vital pentru Curtea de Arges, pentru turismul din aceasta zona, se numără si Danuţ Bica, cel putin la nivel declarativ.  Cum periodic se vorbeste de alocarea de bani de la Guvern fara ca acestia sa vine vreodata, zilele trecute o interpelare pe această temă, a deputatului Dănuț Bica a primit un răspuns, de așteptat de altfel. ” S-a spus că totul depine de autostrada Pitești Sibiu… In condițiile autostrăzii, se va analiza și DN 73 C…un răspuns total nemulțumitor” a declarat Dănuț Bica. Așadar, nu sunt bani iar de plouat plouă permanent și mai este foarte puțin până ce în zonă Blidari terenul se va prăbuși cu șosea cu tot. Spre Câmpulung situația este arhicunoscută la nivel de tară iar turiștii care au în plan să ajungă la Curtea de Argeș pe minunatul traseu Brașov-Rucăr-Câmpulung-Curtea de Argeș, știu halul în care arată porțiune pană la Curtea de Argeş și evită zonă, inclusiv o vizită în orașul regal.   

 

De 10 ani promisiuni, niciun kilometru de covor asfaltic !

Aproape că nu a fost campanie electorală în ultimii 10 ani în care să nu curgă șuvoi promisiunile privind reparația drumului național dintre Cimpulung și Curtea de Argeș. Situația drumurilor din Curtea de Argeș a fost în permanentă un subiect de interes, politic,  fiind unul dintre sectoarele de investiții pentru care s-a încercat obținerea prioritară de fonduri. Deputatul PSD Mircea Drăghici aducea permanent vești bune cu privire la DN 73C, Curtea de Argeș – Câmpulung. ” În urma discuțiilor pe care le-am purtat cu reprezentanții CNADNR, mă bucur să vă transmit că s-au găsit surse de finanțare pentru o serie de proiecte pentru consolidări și reabilitări de drumuri extrem de importante. Este vorba despre DN 73C Curtea de Argeș – Câmpulung, un drum dat în folosintă în anul 1986, dar pentru care nu au fost făcute pană în prezent decât plombări de covorașe, DN 7C Pitești – Curtea de Argeș – Transfăgărăsan, cât și DN 73 Pitești- Câmpulung – Brașov”, anunța acum mulți ani deputatul PSD. Promisiunile au fost repetate periodic, atunci când necesitățile electorale ale PSD o impuneau în goana după voturi. Suntem, iată,  în 2018, iar DN 73C Curtea de Argeș – Câmpulung rămâne o rușine pentru județ, o rușine pentru Curtea de Argeș, o rușine pentru turimsul din zonă. La anul, cel mai probabil, vom primi iar promisiuni sub formă unor gogoși electorale….

Spre RM. Vâlcea se prăbuşeşte şoseaua iar parlamentarii stau cu mainile in sân !

De ani buni, informarea zilnică de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române sună invariabil: „Pe DN73C, în judeţele Argeş şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 şi 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluşi – DJ678A – DN7 Deduleşti”. Nu cu mult timp in urmă, venit la Piteşti înainte de a fi demis pentru a fi reinstalat în funcţie ca ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc a promis că acest drum va fi reabilitat. La fel a spus şi despre Transfăgărăşan, şi despre drumul naţional Curtea de Argeş – Câmpulung Muscel, şi despre drumul Piteşti-Drăgăşani… Promisiuni, cât cuprinde! Fapte, ioc! Revenind la drumul vechi Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea, se poate spune că traseul respectiv este edificator pentru calitatea managementului infrastructurii din România. Drum naţional zob pe alocuri, strâmt în alte zone, alunecari de teren uriaşe, nesemnalizat şi fără marcaje pe cea mai mare parte a sa. De-a lungul lui vezi, din când în când, altă „capodoperă”: calea ferată abandonată Vâlcelele – Râmnicu Vâlcea. Şi te întrebi: cu ce am greşit noi să avem astfel de parlamentari, astfel de miniştri sau de prim miniştri?

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....