spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

RUŞINE ! În Argeş, şcoli și grădinițe închise din cauza gripei – Se implică cineva în dezinfecție ?

Facebook Twitter Google+
RUŞINE ! În Argeş, şcoli și grădinițe închise din cauza gripei – Se implică cineva în dezinfecție ?

– Zeci de şcoli din Argeş fără apă caldă sau rece, cu toalete insalubre sau cu WC-uri în curte

Deşi e alertă maximă în toată ţara şi suntem la doar la un pas de declararea epidemiei de gripă, în cele mai multe şcoli argeşene nu au fost efectuate, în aceste zile libere, acţiuni de dezinfecţie. Gripa a închs toate şcolile vineri. Autorităţile au luat decizia de a suspenda cursurile, şi in 25 ianuarie, în toate unităţile de învăţământ. Ministerul Sănătăţii a informat în prealabil Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia prinvind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru dată de 25 ianuarie 2019. Aşadar s-a dat liber tocmai pentru a se lua masuri de prevenţie şi igienizare în şcoli dar… Concluzia amară ar fi că, atât preşcolarii, cât şi şcolarii NU se vor reîntoarce de luni, 28 ianuarie, în siguranţă, în bănci. Se pare că declaraţiile ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit cărora este posibil ca săptămâna aceasta să fie declarată epidemia de gripă în România nu i-au speriat prea tare şi nici nu i-a determinat pe reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Argeş să ia vreo măsură.

La DSP Argeş tăcere deplină, în şcoli gripa se simte… bine !

Vineri, zi liberă în şcoli dupa oficiala liberă de 24 ianuarie, am încercat să aflăm de la cei responsabili în ce stadiu se aflau igienizările din unitățile școlare de care vorbea ministrul Sănătății. Directoarea DSP nu a fost de găsit pentru a ne da detalii dar birocratii de la DSP Argeş ne+au dat de înţeles că este responsabilitatea şcolilor să facă aceste acţiuni de curăţenie şi dezinfecţie în spaţiile pe care le deţin. Deocamdată, au spus reprezentanţii DSP Argeş, nu s-a luat luat nicio decizie în acest sens, anticpând că s-ar putea face ceva săptămâna aceasta, când se reîntorc elevii la cursuri. De partea cealaltă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş susţin că referitor la aceste acţiuni trebuie întrebat DSP-ul…. Așadar, concluzia finală este că cele două instituţii aruncă pisica, una în curtea celeilalte, asta în timp ce bieţii elevi pot avea se suferit, întorcându-se în nişte spaţii neigienizate corespunzător pentru situaţia alarmantă şi gravă în care ne aflăm la acest moment. Totuşi, există şi unităţi în care directorii au luat, din proprie iniţiativă, decizia de a face ce este mai bun pentru cursanţi şi au făcut curăţenie în sălile de curs şi nu numai. Spre exemplu, Şcoala Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeş, directorul Gheorghe Molea spune că ei fac triajul zilnic al elevilor, pentru fiecare schimb şi au grijă să aibă, în permanenţă, săpun lichid la toalete.

La oraş ca la oraş, la ţară e dezastru ! LISTA RUŞINII

La doar câteva şcoli din Piteşti şi Câmpulung , directorii spun că toate sălile de clasă şi grupurile sanitare au fost igienizate, la fel şi holurile, sălile de sport, laboratoarele. În comunele din Argeş situaţia este şi mai gravă, existînd şcoli fărăr apă sau şcoli cu toalete in curte. Aşa cum relatam saptamana trecută, timp de două săptămîni, au avut loc la Consiliul Judeţean Argeş mai multe întîlniri cu primarii din cele 102 localităţi din judeţ. În timpul discuţiilor s-a vorbit şi despre investiţiile din şcoli, fiind deschis un subiect destul de sensibil privind existenţa şi în acest moment, a unor şcoli din judeţ care au grupuri sanitare în curte.
În contextul actual in care gripa face ravagii iar toata lumea spune ca prima masura de preventie este spalatul pe maini, vă prezentăm listă oficială a ruşinii, care arată că în judeţul Argeş sînt 11 comune ale căror şcoli au Wc-uri în curte:
Buzoieşti – 4 grupuri sanitare, Ciomăgeşti – 1 grup sanitar,
Coşeşti – 6 grupuri sanitare, Davideşti – 1 grup sanitar,
Dobreşti – 2 grupuri sanitare, Izvoru – 1 grup sanitar,
Leordeni – 2 grupuri sanitare, Moşoaia – 1 grup sanitar,
Mălureni – 2 grupuri sanitare, Oarja – 1 grup sanitar şi Şuici – 1 grup sanitar.
Ce se întâmplă cu atîtea şcoli din comune dar şi cu celelalte de la oraşe , foarte multe, care nu au fost igienizate, dezinfectate in acest repaus dat de o mare sărbătoare naţională dar şi de indicaţiile de la minister? Vor risca părinții să-i readucă de luni la cursuri? Va fi bine dacă îi vor aduce sau este mai bine să-i țină acasă?

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....