Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

RUŞINE ! Au aparut şerpii în Curtea de Argeş – Buruieni cat primarul la 50 metri de primărie !

Publicat

in

Ceea ce era de asteptat s-a intamplat, spre rusinea conducerii primariei care a lasat orasul prada buruienilor! In doar o singura zi, doi argeseni au reclamat faptul ca printre buruienile care au invadat orasul au inceput sa apara serpii, spre spaima copiilor si a tuturor celor care dau nas in nas cu reptilele. Astfel, ieri la pranz, un locatar al strazii Mihai Bravu care are locuinta intr-un bloc aflat la doar 50 metri de primarie a avut surpriza sa descopere un sarpe care incerca sa traverseze o alee betonata dintre doua zone verzi, invadate de buruieni necosite din toamna trecuta. Argeseanul, angajat al MAPN a avut sange rece si a reusit sa omoare sarpele cu o bucata de bordura desprinsa din alee.

Tot ieri, dar mai spre seara, doua femei au sunat la redactie sustinand ca in timp ce alergau in zona parcului de la Sala de Sport s-au speriat foarte tare dupa ce s-au trezit cu un sarpe in fata lor. Femeile au plecat speriata si au decis sa nu mai mearga sa faca jogging in acea zona. ” Intelegem ca in fata caselor sa isi coseasca oamenii iarba ca nu au domnii din primarie timp ocupati fiind cu parcurile. Dar asta nu tot un parc al primariei, a trecut vreodata primarul sau vicele pe aici sa vada in ce hal arata. Noi ca noi, dar ce fac copii care se mai incumeta sa ajunga aici ?”, ne-au revoltate pe buna dreptate spus cele doua argesence. Sa mai spunem ca mai sunt argeseni care au sesizat faptul ca oamenii SPGC presteaza si pe la vilele unor mahari ai urbei.

Reamintim ca, pentru prima data in ultimii 20 ani, actuala conducere a primarie a decis sa nu mai ingrijeasca spatiile verzi, altele decat parcurile orasului. Motivatia este una puerila si contrazisa temeinic

Serparie la doar 50 metri de primarie, acolo unde buruienile au inaltimea …primarului Panturescu.

de argeseni, anum ca nu exista timp, oameni si echipamente. O mare minciuna pentru ca angajatii SPGC si utilajele specifice sunt aceleasi ca si in aii precedenti. Ba mai mult, orasul nu si-a dublat suprafata parcurilor, deci nu exista zeci de hectare de parcuri. Un alt motiv ar fi acela ca locatarii blocurilor ar trebui sa isi coseasca singuri iarba. Doar in mica masura motivul ar putea fi credibil dar vorbim aici iar de o minciuna a primariei pentru ca realitatea arata ca cele mai invadate de buruieni si iarba sunt tocmai zonele aflate pe domeniul public iar dovada clara o reprezinta zona strazii Mihai Bravu, aflata la doar 5o metri de primarie, in vizorul tuturor turistilor care ajung in oras. Acolo, in zona CEC si portiunea verde din zona statie TAXI care apartine de primariei, este un adevarat dezastru, o serparie in toata regula.

Poate. daca era vreun restaurant in zona, erau sanse ca si primarul Panturescu sa vada halul in care se prezinta orasul in fata propriilor cetateni dar mai ales a turistilor. La doar 50 metri de primarie !

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ALERTĂ ! Vineri si sâmbătă va NINGE în Argeș VEZI PROGNOYA DETALIATĂ

Publicat

in

De

Potrivit datelor furnizate de satelitul EUMETSAT, în zona zona deluroasă si montana a Argesului vremea se va schimba radical, începând de maine si până sâmbătă.

Astfel, de maine, joi 21 noiembrie, va ploua in tot judetul Argeș iar temperaturile nu vor depasi 9 grade. In anumite zone din județ se vor acumula cantități de apă care vor depăși izolat 40…60 l/mp.
Vremea se va răci treptat in Argeș, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) vom avea parte de lapoviță si ninsoare, in special in zona Curtea de Arges, Campulung si comunele limitrofe. Primii fulgi de zapada isi vor face apritia vineri seara si vor contiua sa cada si sambata dimineata când se estimeaza depunerea unui strat de zapada de minim 2 cm.
În zona montană a Argesului, mai ales la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă consistent. Tot de vineri, in zona Pitesti , trecător, precipitațiile vor fi mixte si pot determina depuneri de polei,

Iata mai jos prognoza detaliata pentru judetul Arges:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

La Curtea de Argeș, focar de pestă porcină africană la mistreţi

Publicat

in

De

Analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane (PPA) la un porc mistreţ descoperit pe raza fondului de vânătoare nr. 7 Curtea de Argeş.
Centrul Local de Combaterea a Bolilor la Animale (CLCB) s-a întrunit astăzi pentru a adopta planul de măsuri specifice acestei situaţii.
A fost delimitată zona afectată pe o rază de 13 km, după cum urmează:

 • Zona infectată se întinde pe o rază de 8 km şi cuprinde localităţile: Valea Muscelului, Costeşti – Vâlsan, Stroeşti, Mălureni, Topliţa, Zigoneni, Noapteş, Curtea de Argeş, Valea Danului, Borobăneşti, Valea Uleiului, Valea Iaşului, Borovineşti, Albeşti Pământeni, Barbalatesti şi fondurile de vânătoare 7 Curtea de Argeş, 6 Valea Danului, 9 Muşăteşti şi 10 Mălureni.
 • Zona tampon – încă 5 km – cuprinde localităţile: Mălureni, Priseaca, Laiceşti, Lăpuşani , Găneşti, Retevoieşti, Vărzăroaia, Bădeşti, Pietroşani, Domneşti, Valea Faurului, Valea lui Mas, Robaia, Muşăteşti, Bolovăneşti, Florieni, Dumireşti, Oeşti Pământeni, Oeşti Ungureni, Mioarele, Cicăneşti, Valea Calului, Bolculeşti, Cepari Pământeni, Verneşti, Băniceşti, Bârseştii de Jos, Bârseştii de Sus, Blaju, Bălteni, Tigveni, Bălileşti, Schitu Matei, Alunişu, Valea lui Enache, Băiculeşti, Valea Brazilor, Stejari. În zona tampon sunt incluse şi fondurile de vânătoare: 14 Retevoieşti şi 3 Poienari
  Au fost adoptate măsurile, conform legii:
 • Se vor vâna integral mistreţii prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, prevenind astfel răspândirea bolii (în fondurile de vânătoare afectate sunt 332 de porci mistreţi)
 • Porcii vor fi neutralizaţi prin îngropare.
 • Se vor recolta probe de la porcii mistreţi împuşcaţi , bolnavi sau morţi de către medici veterinari sau de către personalul tehnic al gestionarilor fondurilor de vânătoare.
 • Se vor institui patrule de către paznici de vânătoare pentru a depista eventuale cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate printre porcii mistreţi.
 • Vor fi verificate terenurile pentru a identifica plantele atinse sau consumate de porci mistreţi. Acestea vor fi neutralizate.
  Reamintim că orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar sau autorităţilor publice locale, pentru a preveni răspândirea bolii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend