Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rusia: Țapul care a devenit cel mai bun prieten al unui tigru, înainte de a fi atacat de felină, a murit

Publicat

in

O prietenie imposibilă între prădător și prada sa: în Rusia, un țap care s-a împrietenit cu un tigru în al cărui țarc fusese adus pentru a fi mâncat, a murit în această săptămână, punând capăt unui „miracol” care a captivat țara, scrie AFP.

Timur, țapul, și Amur, tigrul siberian, s-au întâlnit la sfârșitul lui 2015 când primul a fost adus în parcul safari din Primorski pentru a servi drept hrană felinei. Dar, împotriva tuturor așteptărilor, cele două animale s-au împrietenit și au început să viețuiască împreună. Înainte ca relația lor să se degradeze.

„Inima lui Timur s-a oprit în 5 noiembrie”, a afirmat Dmitri Mezetsev, directorul unei grădini zoologice din regiunea Vladivostok, unde trăia animalul.

În vârstă de circa cinci ani, Timur nu a arătat nici cel mai mic semn de frică atunci când a fost introdus în țarcul tigrului, în urmă cu patru ani. Acest curaj, în fața unei morți sigure, ar explica reacția tigrului, potrivit îngrijitorilor felinei.

Timur și Amur au devenit apoi inseparabili. Mâncau, se jucau și dormeau împreună. Felina a încercat chiar să-l învețe pe țap să vâneze.

La acea epocă, directorul Dmitri Mezetsev, specialist în tigri și leoparzi, a comparat relația cu un „miracol”.

Prietenia lor a început să se degradeze când țapul a început să tachineze din ce în ce mai des tigrul. Dmitri Mezetsev a povestit că Timur îl „hărțuia” pe Amur de aproape o lună.

În ianuarie 2016, după ce a fost din nou șarjat de Timur, tigrul l-a respins violent.

După acest incident, sănătatea țapului, de atunci separat de tigru, s-a degradat progresiv. A fost adus la Moscova, la 9.000 kilometri distanță, dar nu și-a revenit niciodată complet în urma rănilor. Îngrijitorii sunt siguri că moartea este rezultatul acelei altercații.

Elvira Golovina, una dintre îngrijitoarele lui Timur, a anunțat că va fi incinerat „cu onoruri”.

Grădina zoologică a precizat că va fi ridicată o statuie de bronz pe mormântul lui.

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Violeta Alexandru e pusă la zid de Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii: ‘Ministrul se află într-o gravă eroare’

Publicat

in

De

Mii pensionari din Dolj au primit, luna aceasta, pensii mai mici și au depus reclamații la Casa Județeană de Pensii. Directorul instituției a declarat, vineri, în videoconferința cu ministrul Muncii, că problema a apărut din eroarea unui angajat al băncii și a fost remediată, potrivit Mediafax.

Directorul Casei Județene de Pensii, Daniela Licu, a fost întrebată, în videoconferință, de către ministrul Muncii, Violeta Alexandru, de problemele legate de calculul pensiilor, deoarece mulți pensionari au primit, luna aceasta pensii mai mici.

„S-a întâmplat acest lucru, am aflat și eu după-amiază (joi – n.r.), la terminarea programului (…). La CEC problema a fost strict a unui salariat al acestei instituții, care dintr-o eroare umană, a încărcat un fișier al lunii august înainte de (…) septembrie. Au remediat problema în cursul acelei zile, am luat legătura cu conducerea CEC-ului de la Dolj, mi-au trimis și un răspuns pe mail pe care l-am transmis ulterior Casei Naționale de Pensii Publice, prin care am anunțat că lucrurile s-au remediat în cursul aceleiași zile”.

Ministrul i-a transmis directorului Casei Județene de Pensii Dolj să adreseze rugămintea băncilor cu care lucrează să și confirme, după ce au terminat operațiunea de transfer cel puțin câteva luni, pentru ca astfel de situații să nu mai apară.

În context, Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii solicită noului Guvern clarificarea afirmațiilor legate de activitatea Caselor județene de Pensii și intenția de desființare a unor instituții din cadrul Ministerului, atrăgând atenția că ministrul Muncii, Violeta Alexandru „se află într-o gravă eroare”.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii, a solicitat, vineri, noului Guvern al României, printr-un comunicat de presă, clarificarea afirmațiilor din spațiul public legate de activitatea caselor județene de pensii și intenția de desființare a unor instituții din cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

„Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii atrage atenția că actualul ministru al muncii se află într-o gravă eroare prin faptul că, face confuzie cu privire la termenul de stabilire/emitere a deciziilor noi de pensionare și termenul de punere în plată a acestor drepturi noi, prin afirmația că s-a depășit termenul de 45 de zile”, se arată în comunicat.

Reprezentanții federației invocă în acest sens dispozițiile art.106 alin.(1) din Legea 263/2010 privind sistemul public de pensii, potrivit cărora, „admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa teritorială de pensii, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii”.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii precizează și faptul că angajații caselor de pensii respectă dispozițiile legii prin încadrarea în acest termen, „ba mai mult, în majoritatea cazurilor deciziile dosarelor noi de pensii sunt emise sub acest termen reglementat de lege”, iar în cazurile „rare în care termenul de 45 de zile nu este respectat, situația poate fi generată de cauze obiective și anume: documentația necesară finalizării dosarului nou de pensie este incompletă, perioade de muncă neclare, perioade de muncă în străinătate etc”.

„Precizăm doamnei ministru că în structurile teritoriale, în speță Casele Județene de Pensii, atribuțiile de conducere sunt exercitate prin directori executivi și nu prin președinți. Casa Națională de Pensii Publice, într-adevăr este condusă de președinte împreună cu Consiliul de Administrație, iar dacă acesta se află în concediu (de odihnă, incapacitate temporară de muncă etc.) în imposibilitatea de a presta activitate, asta nu înseamnă că funcționarea Caselor Județene de Pensii este întreruptă și că pensionarii nu-și vor mai primi drepturile bănești la timp”, spun reprezentanții federației prin intermediul comunicatului.

Vezi si: SURSE Meleșcanu se întronează șef de partid: forțe noi pentru Viorica Dăncilă în turul 2 la prezidențiale.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirma după o vizita făcută la Casa de Pensii a sectorului 6 că a găsit acolo „un munte de justificări, o groază de scuze și mi-am dat seama cât de puțin este responsabil funcționarul nostru în fața unor sarcini pe care le primește”, motiv pentru care reprezentanții Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii atrag atenția noului ministru că „personalul este insuficient și nu ineficient”.

„Nu pasăm responsabilitățile și respectăm procedurile de lucru în activitatea extrem de complexă și laborioasă”, spun reprezentanții federației prin intermediul comunicatului.

Potrivit aceleiași surse, „pe fondul unui deficit acut de personal, în urma măsurilor adoptate în anul 2010, a unor investiții ineficiente din zona software&hardware, a unor condiții de muncă neadecvate” s-a ajuns în situația în care personalul se confruntă cu dificultățile de care sunt acuzați.

„Îi mai reamintim totodată ( ministrului Muncii, n.r) că Legea 263/2010 privind sistemul public de pensii a avut 47 de modificări într-un interval de 9 ani, modificări care au fost puse în aplicare cu același personal subdimensionat, care în ciuda tuturor dificultăților, a făcut mari eforturi pentru ca beneficiarii să primească drepturile la timp”, informează reprezentanții federației.

Totodată, aceștia completează menționând și faptul că anul 2019 pentru sistemul de pensii a venit cu aplicarea dispozițiilor Legii nr.221/2018 și pe lângă activitatea curentă, au trebuit recalculate aproximativ 100.000 de dosare într-un interval de doar 6 luni.

„Au fost momente în care datorită avalanșei de modificări legislative, pe lângă activitatea curentă au fost efectuate o mulțime de noi recalculări impuse de acestea, întreg personalul prestând nenumărate ore suplimentare.Aceste ore suplimentare conform legislației actuale, din păcate, nu se pot plăti dar nici nu se pot compensa în timp liber cuvenit, din simplul motiv că personalul este insuficient pentru volumul și complexitatea activității”, se arată în comunicat.

Aceștia au conchis spunând că, atât afirmațiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru, cât și ale prim-ministrului, Ludovic Orban „nu fac decât să discrediteze funcționarii publici din instituțiile MMPS (….), în special a personalului care lucrează direct cu publicul”.

„Pe de altă parte, din punct de vedere uman, după tot efortul depus de angajații instituțiilor M.M.P.S. pentru implementarea cu succes a modificărilor legislative care stau la baza activității, putem spune că afirmațiile din spațiul public sunt nefondate și se constituie ca un factor demotivant”, informează reprezentanții federației prin intermediul comunicatului.

Ei au solicitat ca abordarea ministrului Muncii să fie îndreptată „spre identificarea unor soluții, printr-o analiză obiectivă la problemele din sistem, probleme pe care organizația noastră le-a semnalat și prezentat în repetate rânduri Ministerului Muncii”, menționând că prioritar nu ar trebui să fie desființarea unor instituții ale ministerului, pentru că ar genera „grave disfuncționalități în sistem”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Donald Trump acuzat că intimidează martorii: Ce i-a spus liderul de la Casa Albă, fostului ambasador al SUA în Ucraina, venit să depună mărturie împotriva lui

Publicat

in

De

Adam Schiff, şeful Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, a denunţat, vineri, criticile preşedintelui Donald Trump la adresa fostului ambasador american în Ucraina, Marie Yovanovitch, sugerând că liderul de la Casa Albă ar intimida martori, informează CNN, potrivit Mediafax.

Citește și: Dan Barna ‘a luat foc’- Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul

„Doamnă ambasador, aţi arătat curajul de a veni aici pentru a depune mărturie. În pofida faptului că aţi fost îndemnată de Casa Albă şi de către Departamentul de Stat să nu faceţi acest lucru, în pofida faptului că aţi declarat că preşedintele v-a ameninţat şi în pofida faptului că acum preşedintele, în timp real, vă atacă. (…)”, a declarat Adam Schiff, citat de CNN.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a reacţionat vehement, vineri după-amiază, la declaraţiile făcute în Camera Reprezentanţilor de Marie Yovanovitch, fostul ambasador american în Ucraina, criticând prin Twitter activităţile acesteia.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend