Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Românii, codaşi la exerciţii fizice: Doar 5 din 100 de companii acordă angajaţilor abonamente la centre sportive

Publicat

in

Doar 6% din români practică sport cu regularitate şi 5% din companii asigură angajaţilor un abonament la un centru sportiv, în contextul în care 61% din populaţie nu practică sport, iar 18% face mişcare foarte rar, potrivit unui studiu al companiei Benefit Seven.

Potenţialul pieţei fitness este slab utilizat în România, fiind fructificat în special la nivelul marilor companii. Între 3% şi 5% din companii plătesc angajaţilor un abonament la un centru sportiv. Dintre acestea, cele mai multe activează în domenii precum IT, telecom, farma, servicii profesionale, media si comunciare.

Pe o piaţă estimată în 2015 la 223 de milioane de euro, frecvenţa practicării activităţilor fizice a crescut în ultimii ani, la fel şi valoarea pieţei de fitness. În medie, un român cheltuia 11 euro în 2015 pentru activităţile sportive, comparativ cu aproape 5 euro cheltuiţi în 2012.

„Piaţa de fitness din România creşte, în medie, cu 25% anual, chiar dacă tot acelaşi procentaj rămâne nefiscalizat, adică constituie piaţa gri. Putem spune că numărul centrelor de sport este în creştere, chiar dacă din totalul populaţiei doar 6% din români practică sport. Suntem la coada Europei, un procentaj mai scăzut fiind înregistrat de Cehia şi Polonia, ambele cu 5% din populaţie, respectiv Bulgaria, cu doar 2%”, spune Andrei Creţu, co-fondator Benefit Seven.

Aproape 60% din firme au semnat un parteneriat cu un furnizor de servicii sportive, facilitând salariaţilor accesul la activităţi sportive, contra cost, însă la tarife negociate la nivel de grup. O mare parte dintre acest companii sunt din sectorul de banking, retail şi automotive. Peste 15% sunt firme cu capital românesc, iar 40% dintre ele desfăşoară activităţi şi în afara capitalei. Excluzând companiile cu sediile în Bucureşti, la nivel naţional, doar 5% dintre angajatori includ printre beneficii şi un abonament la un centru sportiv.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Sănătății: ‘Considerăm că sunt peste 1.000 de persoane care sunt purtători și circulă liber prin Suceava’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că la Suceava s-a transmis coronavirusul în mod comunitar pe fondul unor erori medicale și a managementului local, iar anchetele epidemiologice nu au fost făcute cum ar fi trebuit, din lipsă de personal.

”La Suceava a fost o transmitere comunitară accelerată, accentuată şi pe fondul multor persoane infectate cât şi pe fondul unor necolerări sau erori atât medicale cât şi ale managementului local, cât şi al unor anchete epidemiologice care nu şi-au găsit finalul, având în vedere că majoritatea dintre cei care trebuiau să facă aceste anchete sau din cei care tratau, au fost afectaţi.

La Suceava am găsit o Direcţie de Sănătate Publică fără personal, încât a trebuit să aducem personal nou din clinicile universitare din Iaşi şi am reînceput aceste anchete epidemiologice, am refăcut echipele la Unităţile de Primire a Urgenţelor şi am solicitat ca tot ce înseamnă deces, chiar dacă nu au nicio legătură, să fie testat, de aceea avem atât de multe rezultate pozitive, fiindcă toţi cei care erau într-o stare gravă sau erau deja decedaţi, am solicitat să avem testări şi rezultatul a venit astăzi, de aceea l-am raportat astăzi”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24, luni seară.

Tătaru spune că multe decese au fost la Suceava, după ce a plecat el din acest municipiu şi că sunt peste 1000 de persoane, purtători ai virusului, care circulă liber, de aceea a fost luată măsura carantinării oraşului.

”Multe decese au fost după ce am plecat, dar am solicitat să îi testăm pe toţi. Managerul a greşit o parte din ce s-a întâmplat acolo, avem şi persoane care nu au respectat nişte izolări, au umblat liberi. Şi în acest moment considerăm că sunt peste 1.000 de persoane care sunt purtători şi circulă liber prin Suceava, de aceea şi măsura carantinării”, a mai spus Tătaru.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni seară, carantinarea municipiului Suceava, unde se află 593 de cazuri de infectare cu coronavirus.

De asemenea, sunt în carantină 8 comune din zona limitrofă, conform news.ro

Vezi și:

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘încă nu am depășit penuria de echipamente medicale, măști, combinezoane, mănuși, necesare personalului medical’

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că „încă nu am depăşit penuria” de echipamente medicale, măşti, combinezoane, mănuşi, necesare personalului medical pentru lupta împotriva coronavirusului, adăugând că Guvernul a intervenit politic şi diplomatic în mai multe ţări pentru achiziţionarea acestor produse.

„În 4 februarie, când încă nu aveam niciun caz de cetăţean român infectat, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care am alocat sumele de bani necesare şi am mandatat în conformitate cu legea Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate să efectueze procedurile da achiziţie legale pentru asigurarea acestor stocuri.

Din păcate, momentul în care am demarat această procedură a fost un moment în care pe piaţa internaţională cererea a crescut exploziv, iar producătorii au avut o capacitate de producţie mult sub nivelul cererii. Mai mult decât atât, foarte multe ţări au impus restricţii în ceea ce priveşte exportul de astfel de materiale.

Foarte puţine dintre înţelegerile care au fost făcute, dintre contractele-cadru care au fost semnate, au fost urmate de contracte subsecvente care să fie onorate în conformitate cu calendarul. A trebuit să intervenim politic, diplomatic, la cele mai înalte nivele, în foarte multe ţări, pentru a obţine asigurarea acestor stocuri. (…) Încă nu am depăşit penuria”, a spus Orban la Realitatea Plus.

El a menţionat că Guvernul a întâmpinat dificultăţi şi în privinţa transportului acestor materiale.

„Avem contracte semnate şi suntem optimişti în ceea ce priveşte derularea contractelor pe care le-am semnat, pe de altă parte, obiectivul pe care ni l-am asumat şi care a fost prezent astăzi la discuţia la care ne-a convocat preşedintele României este foarte clar, să încercăm să introducem în producţie în România cât mai multe dintre astfel de produse care ne sunt necesare”, a declarat premierul.

Orban a afirmat că toate cantităţile de echipamente care ajung în ţară sunt transmise cu celeritate către medici, personalul medical sau nemedical, către toţi cei implicaţi în bătălia din prima linie contra coronavirusului, conform Agerpres.ro

Vezi și:

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend