spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Robert Zisu, cel mai tânăr director general din istoria Electroargeş: „Vom crea un nou brand, vom consolida ce avem dar fara vechea conducere”

Facebook Twitter Google+
Robert Zisu, cel mai tânăr director general din istoria Electroargeş: „Vom crea un nou brand, vom consolida ce avem dar fara vechea conducere”

Inlocuirea neasteptata a lui Ioan Gavrila cu mai tanarul Robert Zisu la conducerea Electroarges SA, ne-a adus aminte de un episod consumat cu mai bine de  10 ani in urma in aceeasi zona industriala, episod in care ziarul nostru a avut un rol important, luptand pentru mentinerea pe piata a brandului IPEE. Antologica va ramane lansarea pe piata de catre ziarul nostru a sintagmei  „Cuiul Electronic” dar si a previziunii, adeverite intre timp,  ca numirea la fraiele unei fabrici de produse electronice a unui om specializat in productia de cuie pentru constructii, va destabiliza iremediabil si-asa subreda companie care incerca sa gaseasca drumul iesirii dintr-un impas prelungit, indus de interesele unora. O prima si simpla informare cu privire la activitatea anterioara a proaspatului director Robert Zisu ne indemnase sa ne punem serioase intrebari despre viitorul fabricii etalon a urbei si chiar sa titram, exact ca acum 10 ani in cazul IPEE, ca la Electroarges sunt sanse mari sa se produca in viitorul apropiat aspiratoare pentru hemoroizi sau rasnite de sare.  Acum, ca tot vorbim de noul val de manageri si strategii de dezvoltare din Romania, Electroarges cam face exceptie de la regulile generale ale numirii unui manger, a unui director general sau chiar a unui de imagine. Si, ca sa nu intram prea mult in detalii, imaginati-va ca francezii ar numi director general la Uzinele Dacia un medic veterinar. Cam asa stau, cel putin aparent, lucrurile in privinta schimbarii de director la Electroarges. Spunem aparent deoarece, dupa o analiza mai atenta a realizarilor anterioare ale tanarului director si dupa o discutie mai in detaliu cu acesta, sunt toate premisele ca Electroarges sa continue parcursul de exceptie din ultimii ani, ba mai mult, daca va avea abilitatea de a-si crea o noua echipa chiar ar putea face minuni, in special cu produsele marca proprie Electroarges. Dar cine este Robert Zisu ?

 

A condus afaceri de succes, inclusiv in America

Robert Zisu va intra in istoria Electroarges ca fiind cel mai tanar director general pe care l-a avut vreodata fabrica argeseana. Are doar 34 ani si s-a nascut in Galati. Tot acolo a si studiat, absolvind cu brio cursurile Universitatii „Dunarea de Jos”, ulterior obtinand un Master in Administrarea Afacerilor, tot in Galati, la Universitatea „Danubius”.  Inca pe bancile facultatii, la doar 23 ani, dand dovada de spirit antreprenorial, a fondat in orasul natal compania Eurosalt, o firma care are ca obiect principal prelucrarea si ambalarea sarii. La doar cativa ani de la infiintare, sub conducerea lui Robert Zisu,  Eurosalt a devenit unul dintre cei mai importanti producatori din domeniu si furnizor al lanturilor de hypermarketuri Metro, Auchan sau Kaufland. Robert Zisu nu s-a plafonat aici si, din 2009, a trecut oceanul locuind o buna perioada in USA. In America a ocupat pozitii cheie in cadrul a doua companii si a pregatit terenul pentru ca, in 2015, gratie abilitatilor acumulate si a dorintei de a performa in managementul afacerilor, sa preia functia de manager dezvoltare in cadrul companiei Hemotreat, producatoare a unui ungunet pentru tratarea hemoroizilor. Gratie lui Robert Zisu,  brandul Hemotreat a cucerit nu doar Europa ci si America, devenind actualmente o marca reprezentativa pentru Romania. Unguentul HemoTreat este vazut ca fiind este cea mai nouă și mai inovatoare soluție hemoragică OTC disponibilă în întreaga lume. Robert Zisu a fost implicat activ si in alte doua companii importante din Romania contrbuind deciziv in special pe zona de branding. De saptamana trecuta, la doar 34 ani, este noul director general al Electroarges SA si, potrivit informatiilor noastre, a renuntat deja la functia detinuta in cadrul companiei farmaceutice pentru a se dedica exclusiv afacerilor din domeniul electrocasnicelor si electrotehnicelor, mai exact puternicei companii argesene. Ce asteptari si ce planuri are din postura de proaspat director al Electroarges, am aflat chiar de la Robert Zisu, in cadrul unui scurt interviu acordat ziarului nostru si pe care vi-l prezentam mai jos.

 

” Este o provocare pentru mine dar si o sansa de a-mi demonstra abilitatile de manager”

Ziarul PROFIT: Avand in vedere experienta dumneavoastra anterioara in alte domenii decat cel in care activeaza Electroarges, nu va este un pic teama, nu exista riscul de a face pasi gresiti, mai ales avand in vedere si varsta dumneavoastra ?

Robert Zisu: E o intrebare buna la care voi raspune spre linistea multora…. Va dati seama ca am fost consultat inainte de aceasta numire si cunosc exact ceea ce inseamna Electroarges, sunt constient ca este o companie mare si ca asteptarile sunt la fel de mari. Nu imi este deloc teama pentru ca vin cu o vasta experienta manageriala, cu rezultate certificate. Am preluat aceasta functie tocmai pentru a aduce un suflu nou in fabrica si am luat-o ca pe o provocare. Este o sansa de a-mi demonstra abilitatile de manager, de a demonstra ca Electroarges isi poate continua bunul parcurs cu o echipa nou, tanara.

Ziarul PROFIT: Insistam: sunteti constient ca ati devenit managerul unui concern, al unui holding, asa cum scriam zilele trecute, ca veti avea in mana nu doar destinele fabricii de la Curtea de Arges ci si a celorlalte patru companii unde Electroarges este actionar majoritar ?

Robert Zisu: Cu siguranta da, mai ales ca stiu bine si situatia celorlalte 4. De exemplu, la Amplo Ploiesti situatia s-a remediat in ultima perioada, o sa vedeti rezultatele financiare pe primul semestru care sunt incurajatoare.

 

„Vom crea un nou brand, vom consolida ce avem”

Ziarul PROFIT: Care sunt impresiile dupa primele zile petrecute la Electroarges ?

Robert Zisu:  Au fost zile pline si va pot spune ca se pot aduce multe imbunatatiri. Am avut intalniri cu sindicatul, cu cei de la Karcher, joi (maine, n.r.) vom avea o sedinta extinsa cu toti angajatii. Repet, sunt multe imbunatatiri de adus in special pe zona de comercial, in relatia cu furnizorii, cu partenrii locali, chiar.

Ziarul PROFIT: Care ar fi prioritatile dumneavoastra dupa primele zile de contact cu realitatile Electroarges ?

Robert Zisu: Nu stiu daca putem vorbi acum de prioritati pentru ca mai sunt multe de aflat aici si, inteleg, le voi afla in sedinta de maine. Cert este ca, in primul rand, trebuie sa mentinem trendul de crestere si sa schimbam modul de a interactiona cu angajatii, cu sindicatul. Asta pe termen scurt. In viitorul apropiat, ca tot vorbim de prioritati, se afla largirea productiei cu noi produse.

” Domnul Gavrila nu va ma face parte din echipa de conducere, nici macar ca angajat al fabricii !

Ziarul PROFIT: Pana una alta Electroarges depinde in proprtie de 95% de Karcher. Ce va fi de-acum incolo ?

Robert Zisu: Asa este si trebuie sa fim atenti la relatia cu partenerul german. Ce va fi ? Avand in vedere experiente si abilitatile mele manageriale pe zona de branding, vom miza pe crearea si consolidarea brandului Electroarges, asa cum spuneam mai devreme, prin lansarea unor noi produse marca proprie cu care sa penetram atat piata romaneasca cat si cea europeana. Electroarges sa fie cunoscuta nu numai ca fiind fabrica aceea unde se produc aspiratoarele Karcher, sa avem brandul nostru, produsele noastre proprii cu care ne facem din ce in ce mai cunoscuti.

Ziarul PROFIT: Veti accepta sfaturile, sugestiile sau o cooptare in noua dumneavoastra echipa a fostului director, a lui Ion Gavrila ?

Robert Zisu : Raspunsul meu este simplu: Nu, in niciun caz nu se pune problema ca domnul Gavrila sa faca parte din noul colectiv de conducere, din echipa mea sau ca angajat al Electroarges. Va ramane doar actionar cu cota sa de actiuni. Astept sedinta largita de maine de la care, inteleg, voi afla multe despre ceea ce a fost in ultima perioda la Electroarges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....