Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Revoluție în TSD

Publicat

in

Secretarul general al TSD, Gabriel Petrea, unul din pretendentii la functia de sef al tineretului social-democrat, spune ca organizatia trebuie sa fie restartata si propune alegeri in partid in care sa voteze toti tinerii doar cu buletinul.

„Nu-mi pot scoate nici acum din minte cozile cu mii de tineri care așteptau deciși să voteze împotriva candidatului PSD în 16 noiembrie 2014. Atât de hotărâți erau că, așa cum mi-a povestit cineva, niște tineri din Focșani ajunși într-un city break la Viena și-au sacrificat o zi pentru a pune ștampila pe candidatul dreptei. Pentru mine, acel moment este semnul unui mare eșec. Nicicând nu a fost mai mare ruptura dintre tinerii României și Tineretul Social Democrat. Nicicând nu am simțit mai puternic că, deși este multă energie și multă prietenie în TSD, un moment al trezirii la realitate este obligatoriu, dacă vrem să scăpăm de povara irelevanței. Dacă organizația nu funcționează, dacă nu îi reprezintă pe tinerii de stânga, dacă nu are curaj să vorbească pe limba lor, să articuleze ce îi frământă, să se lupte chiar cu organizația de seniori pentru idei, independență și libertate de exprimare va conta mai puțin cine este sau cine va fi Președinte la TSD. Iar TSD nu poate fi restartat fără reconectarea cu tinerii de stânga. De aceea eu propun ca viitorul Președinte al TSD să fie votat de toți tinerii între 18 și 35 ani care cred că merită să-și spună părerea”, spune acesta pe opinie.ro.

„Eu vreau ca toți cei interesați să poată vota. Vreau ca, după ce semnează că împărtășesc principiile social-democrate, să poată vota doar cu buletinul. Avem suficienți IT-iști buni ca să ne asigurăm că nu vom avea vot multiplu sau alte trucuri. Avem suficiente locații ca să nu crem aglomerație. Sunt Secretar General al TSD, știu că avem capacitatea organizatorică de a duce acest proiect cu bine la capăt. Cu cât mai mulți vor vota, cu atât mai bine va fi pentru TSD și pentru PSD. Cu acești oameni vom dezbate proiectele, cu ei ne vom construi cărămădă cu cărămidă relevanța în spațiul public. Vreau să votăm idei, moțiuni, nu persoane. Până la urmă, dacă nu există idei alternative, dacă nu ne provocăm unii pe alții, exercițiul este doar unul de imagine. Vreau ca, înaintea acestui vot, să avem cu adevărat prima dezbatere substanțială pe care TSD o propune la nivel de societate în ultimii ani. Eu am lansat deja în dezbatere niște idei și mă aștept ca alții colegi să mi se alăture”, mai propune Gabriel Petrea.

Sursa foto

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/revolu-ie-in-tsd_968242.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China

Publicat

in

De

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat pe site-ul său web, potrivit Mediafax care citează Reuters.

Numărul de decese cauzate de virusul gripal în provincia Hubei, inclusiv în orașul Wuhan, a crescut de la 56 la 76 peste noapte, au declarat oficialii comisiei de sănătate, iar alte patru decese s-au înregistrat în alte regiuni din China.

Numărul total de cazuri confirmate în China a crescut cu aproximativ 30%, până la 2.744, aproximativ jumătate din Hubei.

Premierul chinez Li Keqiang a efectuat luni o vizită la Wuhan pentru a inspecta eforturile de a controla epidemia și a stat de vorbă cu pacienții și personalul medical, a tranmis Guvernul chinez într-un comunicat.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost la un pas să declare stare de urgență de sănătate. Unii specialiști au dubii dacă cei din China pot ține epidemia sunt control.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Document care ar putea stârni revolta SUA: UE înăsprește regulile pentru a proteja afacerile europene

Publicat

in

De

UE intenționează să adopte reguli mai stricte și să încurajeze companiile să facă publice date, ca parte a unei revizuiri a politicii industriale menite să ofere companiilor europene un avantaj mai clar pe piețele globale, arată un document de strategie consultat de Reuters, potrivit Mediafax.

Documentul, care a fost redactat de Comisia Europeană și urmează să fie făcut public în martie, include și utilizarea mai agresivă a instrumentelor de apărare comercială împotriva companiilor care ar beneficia pe nedrept de subvenții străine.

„Viziunea noastră nu este aceea de a proteja industriile necompetitive sau de a încuraja politicile protecționiste … În același timp, UE nu poate fi îngăduitoare cu țările sau companiile care nu respectă concurența echitabilă pe piațe”, se menționează în document. „Această strategie stabilește conturul unei noi politici industriale, ceea ce va permite UE să rămână o putere economică globală”.

Numeroase țări și companii din UE au solicitat Bruxelles-ului să adopte o politică industrială mai ambițioasă, plângându-se că alții sunt capabili să profite de piețele deschise ale Europei fără a fi supuse acelorași reguli.

Topul politicienilor realizat de Ion Cristoiu: ‘Teodor Meleșcanu, ținta unei mari diversiuni. Bogdan Aurescu a făcut un fake news’

Acest argument a fost invocat de conglomeratul german Siemens și de rivalul francez Alstom în încercarea lor eșuată de a obține aprobarea autorităților europene pentru a crea un gigant feroviar european anul trecut.

În conformitate cu noul model de politici, Comisia va evalua și revizui normele UE în materie de concurență pentru a se asigura că sunt adecvate și contribuie la formarea unei industrii europene puternice.

Noua politică prevede crearea unui cadru legal care să faciliteze utilizarea, accesul și comunicarea datelor, pentru a determina companiile să adopte inteligența artificială și tehnologia blockchain.

De asemenea, va promova mai multe proiecte importante de interes european comun – “Important Projects of Common European Interest (IPCEI) – bazându-se pe succesul unui proiect de 8 miliarde de euro care implică șapte țări UE și 17 companii europene, pentru fabricarea de baterii, aprobat anul trecut.

Astfel de alianțe sunt prevăzute în tehnologiile ce folosesc hidrogenul și în industriile cu emisii scăzute de carbon, precum și în microelectronică, se arată în document.

Noua strategie avertizează guvernele străine care își protejează în mod nejustificat companiile, restrângând accesul pe piețele locale, UE fiind pregătită să utilizeze instrumentele existente sau să creeze altele noi, dacă este necesar, și să consolideze controalele vamale. „UE va mobiliza toate instrumentele relevante, inclusiv elaborarea legilor, standardele, instrumentele financiare internaționale, acordurile comerciale, achizițiile publice și drepturile de proprietate intelectuală pentru a-și valorifica avantajele”, se menționează în document.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend