Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

REVOLTA ELEVILOR ! VREM TRANSPORT CIVILIZAT, NU RABLE PE 4 ROȚI – Tinerii argeşeni batjocoriţi, Poliţia si ARR incapabile să facă ordine

Publicat

in

– Pana si microbuzele scolare au ajuns pericole pe sosele, fara acte si fara avize
– Elevii care folosesc microbuzele cer Poliției Curtea de Arges, ARR Arges si Primăriei să iasă din birourile călduţe ca sa intervină de urgenţă pe trase şi să facă publice rezultatele controalelor

A inceput un nou an școlar iar problemele din transportul public de călători nu numai că nu s-au rezolvat ci, mai mult, s-au acutizat față de anul trecut. Asta este concluzia unui grup de elevi care fac naveta cu microbuzele. Dovadă o avem zilnic pe traseele preorasenesti sau pe cele din interiorul urbei. O dovada si mai clara ca este haos a venit zilele trecute cand Politia a descoperit chiar microbuze școlare, adica cele aflate in garajul statului, fara niciun fel de autorizatie. Elevii ne-au cerut sprijinul pentru a redacta un memoriu catre ISJ Argeș dar și către instituțiile abilitate în a face ordine in transportul public de călători. Nu doar elevi ci și salariaţi şi pensionari stau inghesuiti ca sardele in conserva, unii care din cauza imbulzelii stau cu fundul pe unde apucă, alţii se inghesuie peste cei asezati pe scaune, mizerie şi lipsa bilete – asa arata acum transportul public de călători în orasul regal Curtea de Argeş. Conditiile sunt deseori inumane, cu masini vechi si reparate la colt de bloc, iar emiterea de bilete e facultativa, după poftele şi necesităţile şoferului sau patronului de microbuz. Asta au gasit, zilele trecute , reporterii PROFIT care au mers, la primele ore ale dimineții, pe două trasee importante de maxi taxi din interiorul Curtii de Argeș si pe doua trasee care fac legatura cu Tigveni si Arefu.

Elevii sunt cei mai prigoniti de soferii microbuzelor !

Probleme extrem de grave sunt pe rutele care deservesc cartierele Noaptes, Capul Dealului dar si pe traseele preorăşeneşti, cele care, in fiecare dimineaţă, transporta din comunele invecinate elevi si salariati catre oraş. „Fac naveta cu maxi taxi de 3 ani. Ca sa ajung la liceu, zilnic ma inghesui intr-un microbuz jegos, cu geamuri care nu se inchid bine si usi la fel sau care stau sa cada. Stau de cele mai multe ori in picioare si sunt printre aia putini care cer bilet. Uneori uit sa o fac din cauza nervilor sau din cauza ca mintea imi sta la scoala. In dimineata asta asta am cerut bilet si i-am spus soferului ca microbuzul e plin de calatori inghesuiti ca vitele in picioare, ca nu mai e loc si ca daca mai indeasa un singur om in masina sun la 112. Nu ascos un cuvant dar nici bilet nu mi-a dat. Deja punea in pericul siguranta calatorilor, stateam ca sardelele-n conserva iar in curbe aveai impresia ca se rastoarna microbuzul”, ne-a spus o eleva de clasa a XI-a la un liceu din oraş care plecase dinspre Noapteş spre oraş. „Acestea sunt condițiile pe care trebuie sa le suportăm mereu. Mai întâi un sat, apoi două, si acum trei … Nu suntem deloc in siguranta in aceasta aglomerație si nimeni nu ia nici un fel de măsuri. Poate se vor lua masuri doar după o tragedie, că asa se procedează în România. Daca îi reproșam ceva șoferului, tot lui nu îi convine şi îî sare ţandăra. Dar totusi când urcă cineva in microbuz spune ,,Mai in spate, mai in spate” iar de bilete nici nu mai poate fi vorba… Ca-n Pakistan, ca in India, din ce am vazut si eu pe la televizor. Unde e Politia, unde sunt cei de la minister sau primărie?”, spune un alt elev aflat azi dimineaţă în microbuzul care face ruta Valea lui Enache – Anghinesti, Valea Brazilor – Curtea de Argeş.

Microbuze fără autorizatii, chiar si cele ale primăriilor

Dovadă ca haosul este generalizat iar siguranța elevilor nu este o prioritate pentru nimeni, a venit zilele trecute cand Politia a descoperit chiar microbuze școlare apartinand unor primării din Argeș, adica cele aflate in garajul statului, fara niciun fel de autorizatie. Sunt acele microbuze portocalii care transportă elevii claselor primare din sate catre scolile din comune. Trecand peste acest aspect perisculor, sa spunem ca aceleaşi probleme intalnite dimineatat, sunt şi la intors, atunci cand elevi si salariati vor sa ajungă acasă după o zi de şscoala sau una de muncă. Am incercat sa vorbim si cu cativa patroni de maxi taxi din zona iar raspunsurile au fost halucinante…. Patronii firmelor de transport susţin cu tărie că pasagerii sunt cei care crează situaţiile neplăcute în timpul călătoriilor şi-i ameninţă pe şoferi. Administratorii sunt conştienţi de neregulile pe care le fac angajaţii lor. Ei ştiu că şoferii nu dau bilete, nu respectă graficul sau că circulă cu viteză, dar se arată neputincioşi. In aceste condiţii nu putem decat sa ne alaturam elevilor si sa cerem public Politiei Curtea de Arges, ARR Arges si Primăriei sa intervina de urgenţă pe trase şi să facă publice rezultatele controalelor. Chiar dorim sa ne invite si pe noi, presa, la actiunile de control pentru o transparentă deplina dar, mai ales, pentru a evidentia gravele probleme din transportul public de calatori din Curtea de Arges si zonele limitrofe.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Război total! Revoluționarul Marian Ceaușescu o cheamă în instanță pe Olguța Vasilescu

Publicat

in

De

După ce Lia Olguța Vasilescu l-a numit retardat, protestatarul Marian Tivilic Moroșanu, zis „Ceaușescu”, anunță că o cheamă în instanță.

„Doamna Lia Olguța care este, totuși, parlamentar în acest Parlament al României m-a jignit, m-a făcut retardat. În schimb, am să-i aduc în vedere că eu am s-o chem în instanță”, a declarat Ceaușescu, într-un interviu acordat site-ulu Podul.ro.

Anterior, pe aeroportul din Bruxelles, Marian Ceaușescu i-a cerut demisia lui Raed Arafat, din cauza intervenției de la Colectiv.

Ulterior, Olguța Vasilescu a acuzat că PNL trimite „retarzii” să-i rezolve treaba murdară, referindu-se la Moroșanu.

„Cand PNL trimite retarzii sa ii rezolve treaba murdara…”, a scris, pe Facebook, Vasilescu.

Vezi și

EXCLUSIV Nedreptate comisă de Guvernul Orban?! Omul dat afară de premier scoate la suprafață informații în premieră: ‘Nu au fost întârzieri’

Mega-lovitură! Se dau amenzi uriașe pentru această faptă

Protejata lui Darius Vâlcov a dat lovitura- Funcția cheie pe care a pus mâna

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PSD atacă Guvernul Orban: Joacă alba-neagra cu accizele la carburanți

Publicat

in

De

PSD a transmis miercuri că guvernarea liberală a eliminat supra-acciza la carburant și acum parlamentarilor li se cere să mărească înapoi accizele.

„Guvernarea PNL joacă alba-neagra cu accizele la carburanți. După ce Parlamentul a eliminat supra-acciza, în urma tam-tam-ului făcut de PNL că ar fi o taxă care afectează economia, acum Ministerul Finanțelor cere parlamentarilor să mărească înapoi accizele, pe motiv că „se situează sub nivelul minim prevăzut de legislația europeană”. Culmea e că unul dintre semnatarii proiectului de lege pentru eliminarea supra-accizei e chiar ministrul Finanțelor, care acum cere creșterea înapoi a accizelor! Amatorism? Populism? Aiureală? Nepricepere? Alegeți voi caracterizarea! Între timp, Guvernul pierde 3 miliarde, iar prețul la pompă nu scade!”, a transmis PSD pe Facebook.

Parlamentul a votat săptămâna trecută eliminarea supraaccizei la carburant de la 1 ianuarie 2020 și revenirea la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017.

Premierul Ludovic Orban a declarat ulterior adoptării proiectului de lege că este convins că eliminarea supraaccizei pe carburanți va genera o creștere în consumul din economia națională iar astfel bugetul statului va beneficia de măsura respectivă.

Însă Ministerul Finanțelor Publice a informat Parlamentul că nivelul accizei la carburanți stabilit după eliminarea supra-accizei prin proiect de lege se situează sub nivelul minim prevăzut de legislația europeană.

Vezi și:

EXCLUSIV Nedreptate comisă de Guvernul Orban?! Omul dat afară de premier scoate la suprafață informații în premieră: ‘Nu au fost întârzieri’

Mega-lovitură! Se dau amenzi uriașe pentru această faptă

Protejata lui Darius Vâlcov a dat lovitura- Funcția cheie pe care a pus mâna

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend