Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Restaurantele din Curtea de Arges, coşmarul turiştilor de 1 Mai – 2 ore ca sa primesti comanda la Old House si Domnesc

Publicat

in

Minivacanta de 1 Mai a atras si in Curtea de Arges foarte multi turisti. Majoritatea acestora au fost in tranzit spre zona montana, oprirea fiind facuta fie pana sa urce pe Transfagarasan, fie dupa ce au coborat din munte. Majoritatea au ajuns in oras, firesc,  cu pofta de mancare dupa un drum lung si, desi isi programasera sa stea in oras cel mult doua, trei ore, au avut parte de o surpriza de proportii de la cele mai cunoscute reaturante din urbea basarabilor. Asase face ca, in loc de doua trei ore de popas in Curtea de Arges, turistii au trebuit sa stea de doua ori mai mult timp, si asta datorita ineficientei restaurantelor care s-au vazut depasite de situatie. A iesit la iveala faptul ca majoritatea localurilor cunoscute au bucatariile si personalul subdimensionate fata de marimea locurilor de la mese din interior si terasa. De-aici si pana la nervi intinsi la maxim sau chiar scandaluri nu a mai fost decat un pas. Motivul a fost temeinic:  timpul de preluare a comenzii si de livrare a mancarurilor a fost unul exagerat de mare, peste o ora si jumatate.

RUSINOS – Restaurante fara mancare-n miezul zilei !

Chiar in miezul zilei de 1 Mai, redactorii nostrii au fost prin cateva dintre cele mai cunoscute restaurante din Curtea de Arges in incercarea de a manca. Va spunem ca am pornit la ora 13.30 si am reusit sa mancam abia la ora 17, 30. Prima oprire la Restaurantul Domnesc. Sala localului cat si terasa aproape pline insa am gasit masa libera. Dupa circa 10 minute am primit meniurile si, dupa alte 10 minute, cineva a venit  nu, nu sa ne ia comanda ci sa ne informeze ca bucataria este practic blocata si livrarea comenzii noastre va dura cel putin o ora si jumatate. Cu multumiri pentru informatie si sinceritate, am trecut strada la Curtea Veche. Dupa ce am gasit cu greu o masa si dupa circa 20 minute asteptare pentru a comanda, am fost si aici informati ca livrarea comenzii va dura foarte mult pentru ca …. este aglomeratie. Cum ne apropiam de ora 14,30, am decis sa mergem la un alt restaurant, cel al hotelului Posada in speranta ca experienta managerului de aici va face asteptarea mai scurta. Nu a fost asa si asta pentru ca abia dupa o jumatate de ora am reusit sa conversam pe tema meniului cu una din ospatarite. Cum din meniul afisat multe produse nu erau disponibile, am optat – mare greseala – pentru a bea cafea si un suc. Cerutul notei de plata si plata efectiva ne-a „costat” circa 40 minute, basca timpul pierdut pana la intalnirea cu ospatarul. Asadar, la Posada  a durat aproape o ora ca sa putem bea un suc si o cafea ! Aproape de ora 16.00 am ajuns la Old House unde am gasit aceeasi jale si la fel de multi turisti nemultumiti ! Ca sa nu mai pierdem timp, am aplicat tactica simpla, aceea ca stim deja ce trebuie sa comandam. S-a dovedit total ineficienta ! Ospatarul ne-a informat ca nu mai exista niciun fel de ciorba in bucatarie iar pentru restul preparatelor care au mai ramas din meniu, timpul de pregatire este foarte mare. Nu a stiut sa ne spuna cat, dar am aflat pe propria piele si propiul stomac: o ora si 20 minute pentru  doua banale gratare si doua salate deloc pretentioase. Pentru a evita sa ne prinda ora 18 in restaurantul Old House, am renuntat la desert, asta mai ales dupa ce, la o masa alaturata, o pustoaica asteptase dupa rugaminti insistente la chelner,   peste 30 minute sa i se aduca o banala cupa de inghetata si apoi inca 30 minute sa o plateasca.

De precizat ca pe parcursul turului am asistat in doua restaurante si la situatii penibile, in care turistii fie au facut scandal fie, alt caz, o familie cu copii din Bucuresti a plecat injurand chelnerii ( din pacate nu ei fiind vinovati pentru orele de asteptare la mese).

Concluzia ar fi una simpla: avem restaurante frumoase, meniuri bogate dar…. patronii acestora fac economii si nu isi adapteaza bucatariile si personalul la marimea localului.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

SE PENSIONEAZĂ ! Primăria Curtea de Argeș rămâne fără doi funcționari importanți

Publicat

in

De

Doi funționari de baza ai Primăriei Curtea de Argeș se pregătesc să părăsească instituția. Este vorba de Constantin Porceanu su Constantin Teodorescu, ambii avand functii cheie in aparatul de specialitate al primariei. Ei s-au apucat deja de intocmirea dosarului de pensionare la limita de varsta si, cel mai probabil, in maxim 3 luni vor părăsi primăria Curtea de Argeș ca … tineri pensionari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alo, consilierii locali de ce tac? Curtea de Argeș NU ARE buget, primarul încalcă legea

Publicat

in

Preocupat mai mult cu plimbări la shoping alături de persoane din primărie, stresat de gândul ca i se apropie finalul de mandat iar propriul partid pare a nu-l mai susține, primarul PSD din Curtea de Argeș încalcă legea prin nepublicarea bugetului orasului Curtii de Argeș în termenul legal. Nici la aceasta data proiectul de buget nu a fost facut public iar consilierii locali, cei mai slabi din storia orasului, se fac ca ploua desi e soare si totul e clar cum spune legislatia. Conform legii, în maximum 15 zile de la publicarea Bugetului de Stat în Monitorul Oficial, autoritățile locale ar fi trebuit să prezinte de acum o săptămână bugetul pe anul 2020. Cum Bugetul de Stat a fost publicat in data de 6 ianuarie, timpul a expirat cu mult clar iar cetățenii orasului regal sunt ignorați, în complicitate cu ceilalți consilieri locali, din nou de administrația PSD condusa execrabil de primarul Panțurescu.

Tacerea si lipsa de atitudine a consilierilor locali ii fac partasi la o administrație publică iresponsabilă, una care s-a ferit sa dea ochii cu cetatenii in ultimii 4 ani sau sa le fie aproape. Ca suntem deja cu un pas in luna februarie iar orasul nu are un buget, macar o schita de buget care sa fie publică, arata indolența administrației dar si a consilierilor locai, arata ca nu nu sunt pregătiți să respecte legile țării și să prezinte proiectul de buget în termen legal.

De aceea solicităm primarului PSD al Curții de Argeș, Constantin Panțurescu, să prezinte imediat bugetul orașului și să organizeze, conform legii, dezbaterea publică.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend