spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Renault vine cu vești uriașe! Va apărea un nou gigant auto

Facebook Twitter Google+
Renault vine cu vești uriașe! Va apărea un nou gigant auto

Această companie a făcut o propunere ”de fuziune transformativă” grupului Renault, potrivit unui anunț făcut în cadrul unei tranzacții de bază de schimb de acțiuni, care va crea al treilea lider global și va ajuta la rezolvarea unora dintre slăbiciunile a două companii uriașe.

Este vorba despre o propunere din partea companiei Fiat Chrysler către Renault. Tranzacţia va crea al treilea producător auto global, cu vânzări anuale de 8,7 milioane de vehicule şi o prezenţă solidă în regiunile cheie, care va genera economii anuale de aproximativ cinci miliarde de euro (5,6 miliarde de dolari).

În urma acestei fuziuni, FCA și Renault vor înființa o companie holding listată în Olanda. După plata unui divident special de 2,5 miliarde de euro acționarilor FCA, fiecare grup va deține 50% din noile acțiuni ale entității combinate.

Cele două companii încearcă să-şi unească forţele pentru a face faţă schimbărilor structurale cu care se confruntă industria auto pe plan global.

Compania combinată rezultată în urma fuziunii dintre Renault şi FCA ar urma ulterior să demareze noi achiziţii care i-ar extinde afacerile în lupta pentru dominaţia mondială cu rivalii Volkswagen şi Toyota, afirmă FT.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Citește și:

Atac devastator la Dacian Cioloș: ‘Ia-ți salariul de la Bruxelles și taci’

EXCLUSIV Oficial! Informația despre fraudarea alegerilor, aruncată în spațiul public azi de USR, este falsă

Analiza care aruncă-n aer alegerile europarlamentare! USR-PLUS are șase candidați cu probleme, la fel ca PSD

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments