Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Regizorul Jordan Peele va primi trofeul de excelență la gala BAFTA

Publicat

in

Regizorul recompensat cu Oscar Jordan Peele va primi un premiu special pentru excelenţă din partea diviziei din Los Angeles a Academiei Britanice de Film şi Televiziune (BAFTA/ LA), informează contactmusic.com, potrivit Mediafax.

Peele va primi premiul pentru excelență în regie John Schlesinger la gala Britannia Awards, organizată de BAFTA/ Los Angeles pe 25 octombrie, la Hotelul Beverly Hilton.

Cineastul american este premiat pentru creațiile sale „pline de imaginație” care „au pus în lumină povești cu o relevanță socială importantă”.

Citește și: Doliu în lumea muzicii! O vedetă a rock-ului alternativ a murit

Organizatorii galei au anunțat anterior că anul acesta vor mai fi onorați Jane Fonda, cu Stanley Kubrick Britannia Award pentru excelența în film, Jackie Chan, cu Albert R. Broccoli Britannia Award pentru contribuția la industria de divertisment, și Steve Coogan, cu Charlie Chaplin Britannia Award pentru excelența în comedie.

Printre cei care au primit anterior premiul de excelență în regie din partea BAFTA/ LA se numără Quentin Tarantino, Sam Mendes, Ang Lee, Ava DuVernay, Christopher Nolan și Danny Boyle.

Jordan Peele, în vârstă de 40 de ani, a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, pentru lungmetrajele „Get Out” și „BlacKkKlansman” (2018) și a primit acest trofeu pentru scenariul primului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Oamenii de știință descoperă un antibiotic puternic folosind inteligența artificială

Publicat

in

De

În premiera mondiala, oamenii de știință au descoperit un nou tip de antibiotic folosind inteligența artificială (AI), conform BBC.

Descoperirea a fost declarată de experți ca un avans major în lupta împotriva problemei tot mai mari a rezistenței la medicamente. Un algoritm puternic a fost utilizat pentru a analiza peste o sută de milioane de compuși chimici în câteva zile.

Noul antibiotic are capacitatea de a ucide 35 de tipuri de bacterii potențial mortale, au spus cercetătorii.

Infecțiile rezistente la antibiotice au crescut în ultimii ani, cu 9% în Anglia între 2017 și 2018, până la aproape 61.000.

Dacă antibioticele sunt luate în mod necorespunzător, bacteriile dăunătoare care trăiesc în interiorul organismului pot deveni rezistente la acestea, ceea ce înseamnă că medicamentele pot să nu funcționeze atunci când este cu adevărat necesar. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit fenomenul „una dintre cele mai mari amenințări la adresa securității și dezvoltării globale a sănătății”.

„În ceea ce privește descoperirea antibioticelor, aceasta este absolut o premieră”, a spus Regina Barzilay, cercetătoare principală a proiectului la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Oficiali americani au transmis democratului Bernie Sanders că Rusia încearcă să-i sprijine campania

Publicat

in

De

Oficiali americani i-au transmis concurentului prezidențial democrat Bernie Sanders că Rusia încearcă să-i sprijine campania electorala, a informat Reuters, citand Washington Post.

Președintele republican Donald Trump și parlamentarii americani au fost informați, de asemenea, despre asistența rusă acordată senatorului Sanders, ziarul american citând persoane care sunt familiarizate cu problema, fără însă a da nume.

Nu este clar încă ce formă ar putea lua asistența Rusiei.

„Sincer, nu-mi pasă cine vrea să fie președinte Vladimir Putin . Mesajul meu pentru acesta este clar: Nu va implicați în alegerile americane sau, în calitate de președinte, mă voi asigura că o faceți ”, a spus Sanders într-o declarație care răspunde raportului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend