Conecteaza-te cu noi

OPINII

Regele Mihai a murit dar nu are loc de veci !

Publicat

in

Regele Mihai a murit, decesul sau fiind ascuns atat de membrii Casei Regale dar si de autoritatile republicii, spun sursele mele. Contextul actual imi da toate motivele sa cred spusele lor.  Unul este inalt functionar administrativ al Patriarhiei Romane iar celalalt amic de calatorii rustice al principelui Nicolae.  Nu o sa va relatez exact cele spuse de catre cei doi, e drept, cu oarece teama la o cafenea in centrul Bucurestiului,  inca de la mijlocul lunii decembrie 2015. O sa va spun doar motivele reale care sustin informatia potrivit careia regele Mihai a murit inca de acum cateva luni iar trupul sau neinsufletit sta in conservare intr-un laborator privat de langa Zurich. Asadar, pe langa luptele interne din cadrul Casei Regale sau  greutatea in a decide succesorul la tron, principalul motiv pentru care moartea Regelui Mihai ar fi trecuta sub tacere este acela ca, potrivit regulilor unei monarhii, nu exista inca un loc de veci pentru acesta. Mai pe scurt, regele a murit de cateva luni dar nu exista inca un loc in care sa fie inmormantat conform uzantelor.

Teoretic si practic, regele Mihai ar trebui sa isi doarma somnul de veci alaturi de inaintasii sai la Curtea de Arges, recent declarat oras regal de catre chiar reprezentantii monarhiei.  Necropola Regala  de la celebra manastire  a fost aleasa de Regele Carol I ca loc de veci pentru el si urmasii sai.
Aici se gasesc inmormantati, de o parte a interiorului bisericii, primul Rege (Carol I) si prima Regina (Elisabeta), sub lespezi de marmura  iar de cealalta parte se gasesc mormintele Regelui Ferdinand si Reginei Maria (Lespedea Reginei Maria a fost pusa dupa 1989, de catre fiica sa cea mai mica,  Principesa Ileana a Romaniei (devenita Maica Alexandra).

Separat, intr-o cripta special amenajata in paraclisul manastirii (in parc), se gaseste sicriul cu ramasitele pamantesti ale Regelui Carol al II-lea, aduse in anul 2003 de la Lisabona, Portugalia, unde acesta a fost inhumat in 1953. Sicriul lui Carol al II-lea este este acoperit de stindardul personal al Regelui. Si aici este problema pentru care si Mihai sta decedat si imbalsamat in Elvetia. Mai excat lipsa locurilor de veci regale. Asa cum nici Carol al II-lea nu a avut loc in incinta Manastirii,  nici Mihai nu are loc si, culmea, nu mai exista alta capela disponibila in incinta lacasului bisericesc.

Asa se face ca, dupa imposibilitatea de a-l aseza pe Carol al II-lea altundeva dar separat de rudele sale cu sange albastru, Casa Regala a realizat faptul ca nici Mihai nu va avea un loc de veci asa cum se cuvine unui suveran. Rapid, s-a solicitat sprijinul Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului si s-a inceput degraba constructia unei noi necropole regale.  In momentul de fata impunatorul edificiu, aflat chiar langa Manastirea Curtea de Arges,  este realizat in proportie de 65% dar inca nu respecta rigorile inhumarii unui rege.

In concluzie, regele a murit, dar locul sau de veci inca nu este pregatit pentru a-l primi sa se se odihneasca pe vecie in cadrul unor manifestari care sa respecte uzantele Casei Regale. Acesta este si motivul principal si real pentru care moartea regelui Mihai este inca tinuta sub tacere.

 

N.B. Inca de la jumatatea lunii decembrie am postat pe peretele meu de facebook stirea potrivit careia regele a murit inca de la jumatatea lui 2015. Doar jurnalistii de la Romania TV s-au aratat interesati in a dezvolta subiectul. Din birou, din fata calculatorului, din pacate…

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VENI, VINI, MICII la Vila Florica ! Conacul brătienilor disputat de cocalarii politicii argeșene !

Publicat

in

VENI oltenii lui Miuțescu, VINI și moldovenii lui Alecsei pentru a fi siguri că , de ieri, ei vor perpeli MICII la Conacul Brătienilor ! Cam asta ar fi concluzia după penibilul episod de ieri consumat la Vila Florica și care arată cât de puțin au evoluat politicienii Argeșului, fie ei pesediști, peneliști si ale neamuri ale lor. Mărturisesc ca, ieri la prânz, abia așteptam să ajung cu echipa la conferința de presă organizată de conducerea CJ, de Dan Manu dar…, in ultimul moment, am renuntat din dorința de a nu fi părtaș la o țigăneală politică condimentată cu „haoleuri” și „muclesuri” ale presei aflate în căutarea noului bulibașă la care să slujească. Dincolo de acuze zăngănitoare, râsete colorate in exces sau lacrimi tulburi – unele de crocodil – ziua de ieri va ramane un reper in istoria conacului Bratienilor, mai exact ziua in care cocalarii politicii argesene au dorit sa-și lipească pe fruntile lor late si transpirate eticheta de urmași ai Brătienilor ! VENI, VINI…MICII ! Dar, despre ce a fost ieri si ce hram poarta protagonistii episodului de ieri, vă aștept să discutăm diseara la CHESTIUNI ARZĂTOARE, de la ora 20:00, in direct pe Super TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Problema analfabetismului va fi rezolvată- Ce plan are ministrul Educației

Publicat

in

De

Monica Anisie a declarat că rezultatele de la testarea PISA 2018 pot reprezenta „un semnal de alarmă” pentru construcția subiectelor pentru evaluările naționale din anii următori.

Ministrul a anunțat că va cere profesorilor de Limba română să înceteze să mai ceară copiilor memorarea comentariilor.

„Ceea ce ne spune, de fapt, și rezultatul de la testarea PISA pe lectură putem aplica și pentru ceea ce se întâmplă în sistem astăzi la limba și literatura română, dar poate ne trage și un semnal de alarmă acest rezultat pentru construcția subiectelor pentru evaluările naționale, construcție care este deja publică peste anul acesta școlar. Poate pentru anul viitor ne gândim mai mult la modul în care construim subiectele și ce competență urmărește să dezvolte copilului”, a declarat ministrul.

Anisie va solicita profesorilor de Limba română „să înceteze” să mai ceară copiilor memorarea comentariilor la clasă, menționând că în calitate de profesor nu a fost niciodată adepta acestei tehnici.

„Să răspund în calitate de profesor de Limba Română, nu în calitate de ministru: nu am fost adepta niciodată a memorării comentariilor, ci întotdeauna mi-am dorit ca elevii mei să-și dezvolte gândirea critică, ei să realizeze acele comentarii de text. Eu nici măcar nu le spun comentarii, pentru că vorbim despre o interpretare a unui text literar. Acum vă răspund în calitate de ministru, voi solicita colegilor mei să înceteze să le mai ceară copiilor să memoreze acele comentarii, dar răspunsul colegilor profesori de limbă română va fi că trebuie să învețe pentru examenul de Bacalaureat sau pentru Evaluarea Națională niște comentarii”, informează Anisie.

Anisie a precizat faptul că rolul profesorului la clasă este acela de a creea competență, de a dezvolta o idee pe un text la prima vedere.

„În ceea ce privește examenul de Bacalaureat acolo, la subiectul al III-lea avem un reper important pe care trebuie să-l dezvolte și anume particularitățile de construcție ale unui text”, informează ministrul.

Marți a fost publicat clasamentul PISA 2018, România înregistrând cel mai slab punctaj din ultimii ani în clasamentul care arată cât de pregătiţi sunt elevii de 15 ani. Ţara noastră se clasează pe locul 47 din 79 de ţări. Gradul de analfabetism funcţional este mare: 44% dintre elevi nu înţeleg ce citesc.

Vezi si:Lovitură dură! Guvernul Orban taie ajutoarele copiilor cu handicap

Când vine de la UE, ‘ordinul’ nu se discută! Guvernul Orban calcă pe urmele ‘PSDragnea/Dăncilă’

Răsturnare de situație! Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința schimbării legii (surse)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend