Conecteaza-te cu noi

OPINII

Regele Mihai a murit dar nu are loc de veci !

Publicat

in

Regele Mihai a murit, decesul sau fiind ascuns atat de membrii Casei Regale dar si de autoritatile republicii, spun sursele mele. Contextul actual imi da toate motivele sa cred spusele lor.  Unul este inalt functionar administrativ al Patriarhiei Romane iar celalalt amic de calatorii rustice al principelui Nicolae.  Nu o sa va relatez exact cele spuse de catre cei doi, e drept, cu oarece teama la o cafenea in centrul Bucurestiului,  inca de la mijlocul lunii decembrie 2015. O sa va spun doar motivele reale care sustin informatia potrivit careia regele Mihai a murit inca de acum cateva luni iar trupul sau neinsufletit sta in conservare intr-un laborator privat de langa Zurich. Asadar, pe langa luptele interne din cadrul Casei Regale sau  greutatea in a decide succesorul la tron, principalul motiv pentru care moartea Regelui Mihai ar fi trecuta sub tacere este acela ca, potrivit regulilor unei monarhii, nu exista inca un loc de veci pentru acesta. Mai pe scurt, regele a murit de cateva luni dar nu exista inca un loc in care sa fie inmormantat conform uzantelor.

Teoretic si practic, regele Mihai ar trebui sa isi doarma somnul de veci alaturi de inaintasii sai la Curtea de Arges, recent declarat oras regal de catre chiar reprezentantii monarhiei.  Necropola Regala  de la celebra manastire  a fost aleasa de Regele Carol I ca loc de veci pentru el si urmasii sai.
Aici se gasesc inmormantati, de o parte a interiorului bisericii, primul Rege (Carol I) si prima Regina (Elisabeta), sub lespezi de marmura  iar de cealalta parte se gasesc mormintele Regelui Ferdinand si Reginei Maria (Lespedea Reginei Maria a fost pusa dupa 1989, de catre fiica sa cea mai mica,  Principesa Ileana a Romaniei (devenita Maica Alexandra).

Separat, intr-o cripta special amenajata in paraclisul manastirii (in parc), se gaseste sicriul cu ramasitele pamantesti ale Regelui Carol al II-lea, aduse in anul 2003 de la Lisabona, Portugalia, unde acesta a fost inhumat in 1953. Sicriul lui Carol al II-lea este este acoperit de stindardul personal al Regelui. Si aici este problema pentru care si Mihai sta decedat si imbalsamat in Elvetia. Mai excat lipsa locurilor de veci regale. Asa cum nici Carol al II-lea nu a avut loc in incinta Manastirii,  nici Mihai nu are loc si, culmea, nu mai exista alta capela disponibila in incinta lacasului bisericesc.

Asa se face ca, dupa imposibilitatea de a-l aseza pe Carol al II-lea altundeva dar separat de rudele sale cu sange albastru, Casa Regala a realizat faptul ca nici Mihai nu va avea un loc de veci asa cum se cuvine unui suveran. Rapid, s-a solicitat sprijinul Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului si s-a inceput degraba constructia unei noi necropole regale.  In momentul de fata impunatorul edificiu, aflat chiar langa Manastirea Curtea de Arges,  este realizat in proportie de 65% dar inca nu respecta rigorile inhumarii unui rege.

In concluzie, regele a murit, dar locul sau de veci inca nu este pregatit pentru a-l primi sa se se odihneasca pe vecie in cadrul unor manifestari care sa respecte uzantele Casei Regale. Acesta este si motivul principal si real pentru care moartea regelui Mihai este inca tinuta sub tacere.

 

N.B. Inca de la jumatatea lunii decembrie am postat pe peretele meu de facebook stirea potrivit careia regele a murit inca de la jumatatea lui 2015. Doar jurnalistii de la Romania TV s-au aratat interesati in a dezvolta subiectul. Din birou, din fata calculatorului, din pacate…

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Sfântul Zichil și cerșetorii din presă care vor să devină slugi

Publicat

in

Am spus-o de multe ori și o repet: în Argeș, presa a ajuns maidanezul jigărit al mahărilor politici. Îi dai un os și-l scarpini în cap, dă din coadă și te linge. Nu-i dai nimic, latră și se repede la tine să te muște. Motivația: sărăcia și foamea din breasla jurnaliștilor coroborată cu inflația de site-uri si alte publicații cu un singur angajat.

Azi am vazut ceva ce nu credeam să văd vreodată, dar care confirmă pe deplin cele de mai sus: un grup de 3, 4 jurnalisti care s-au dus peste Sfantul Zichil, trimisul lui Dumnezeu Ionică, precum niște cerșetori, sa ceară pur și simplu bani, să ceară pomană. O pomană care să îi transfomre din milogi în slugi ! Practic, cei 3 oameni de presă, și-au arătat disponibilitatea de a-și vinde onoarea pentru câțiva lei. S-au arătat dispuși ca, pentru același pumn de lei, să devină asemeni celor pe care ii reclamau. Să devina și ei pupincuriști și să vândă gogoși comandate de Sfantul Zichil, trimisul lui Dumnezeu Ionică. E problema lor dar… parcă scena e desprinsa din Filantropica. Nu au reusit, caci, deh, mâna întinsa care nu spune o poveste, nu primește pomană!

Au incercat ei o poveste cu traficul si audiențele record, cu investitii majore in echipamente dar… pe banii statului, cu argumentul suprem ca de ce alții au ce roade si ei nu ! Penibil ! Penibil să te duci cu miloaga pentru a-ți vinde obiectivitatea. Acea obiectivitate pentru care cetateanul te aprecia, te citea, te stima.

Cat despre Sfantul Zichil… a gresit iar semnalul a fost tras de noi, cei de la PROFIT si SUPER TV. Numai ca noi am insistat pe aspectele legale in care primaria, prin pixul lui Zichil, și-a ales slugile din presă plătindu-le cu sume frumușele in cadrul unor contracte de…pupincurim. Noi am tras semnalul unor nereguli, așadar, dar alții au incercat să profite de asta, total aiurea, mergand cu miloaga, cersind statutul de slugi. Nu zic, dacă a asta e voia voastră, să fiți slugi, fiți măcar slugile cetățeanului, nu al unor mahări care birjăresc, temporar, o comunitate.

IATA MAI JOS COMPORTAMENTUL JURNALISTILOR DIN ARGES…. BEEP-urile spun totul !

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

MÂNZÂNĂ confirmă: La PSD Argeș, orice cal ajunge gloabă și orice baricadă…redută !

Publicat

in

Noua echipă de conducere a PSD Argeș a venit, astazi, în fața presei, în frunte cu președintele Mânzână. Am ezitat să merg la conferinta de presă după ce, ultima dată, am dârdâit de frig devenind, imediat, si purtator de muci… Ca să nu mai amintesc de cafeaua călâie plină de zaț. Nu o să detaliez ce a fost, azi, acolo, dar trebuie remarcat, în primul rând, faptul ca noua conducere a PSD a venit cu o altfel de abordare, mai prietenoasa, in ciuda faptului ca Gentea părea adus cu forța acolo. In stilul Vadim, mai cu o gluma, mai cu un zambet sau un citat, Mânzâna a facut un prim anunț important. Da, da ! Un anunt de genul celor cu care ne-am obisnuit din partea PSD: VOM FACE AUTOSTRADA, VOM AVEA PARTIE DE SKI samd, adica acel gen de anunt pompieristic cat sa te faca doar sa apari prin ziare. Si atât ! Mânzana a anuntat, așadar, cu o mândrie atenuată de mutra acră a lui Gentea, că două personalități marcante s-au convins de bunele intentii ale PSD si au batut la usa partidului cerând să fie candidati la primării. Atât ! Geaba au incercat jurnalistii sa smulga niste detalii, un nume, o initială, un sex…. Nimic și exact, asa cum spuneam mai sus, ca in anunturile despre autostrada: fără detalii, fără termene… Dar, părerea, mea, cel mai important lucru care l-a transmis Mânzână astazi, a fost acela ca va renunța la practici politice vechi dar dovedite ca fiind eficiente, mai exact că, sub conducerea sa, mulți primari în funcție ai PSD vor fi opriti sa mai candideze iar. Ori, avand in vedere actualul context si actuala situatie a PSD mi se pare o tentativa de suicid politic, cel putin în privinta unor cazuri concrete pe care eu personal le cunosc, unul dintre acestea fiind Cornel Ionica.(intre noi fie vorba, Ionica e presat de ceva vreme sa renunte de buna voie la candidatra pentru un nou mandat, cam de un an ). Spun tentativă, pentru ca sunt si sanse ca cineva sa ramana in viata dar, oameni buni, daca seful PSD spune ca chiar si actuali primari cu 5, 6 mandate vor fi opriti sa mai candideze si vor fi inlocuiti cu altii, e o recunoastere clară ca, in Arges, PSD a promovat primari slabi, ca a dat zeci de comunități pe mâna unora văzuti drept incapabili chiar de conducerea partidului pe care il reprezintă. Mărturisesc, e un demers curajos al lui Mânzana, dar care are mari șanse să cotonogească extrem de dureror PSD-ul la locale.

Tot din conferinta de astazi am mai reținut, din declarațiile lui Manzana, ca după alegerile de saptamana trecuta, falia dintre cele doua tabere s-a adâncit și nicidecum îngustat. Cu referire la Manu, Măria si alti primari ultrasi, Mânzînă a confirmat ca, și la PSD Argeș, orice cal ajunge gloabă. Iar din scurta lui povestioară, aproape lacrimogenă, cum că a tot fost pe post de baricadă în episoadele Nicolescu sau Tecău ( alaturi de Simona si omițând-o pe Zoană), mai ca imi venea sa ii strig în conferință că si orice baricadă ajunge (adesori) redută. Dar, iată, i-o spun acum: da, domnule Mânzână, daca nu v-ați prins, din baricadă ați ajuns, acum, o veritabilă redută. Și nu pentru PNL sau alți dreptaci, ci pentru stângacii din organizația pe care o conduceți.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend