Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Reducem salariile cu maximum 50% pentru 1 an şi 3 luni, anunţă preşedintele FC Viitorul

Publicat

in

Clubul de fotbal FC Viitorul Constanţa reduce salariile jucătorilor, antrenorilor şi a celorlalţi angajaţi cu până la 50% pentru o perioadă de un an şi trei luni, anticipând declinul economic provocat de pandemia de coronavirus, a declarat, joi, pentru Agerpres, preşedintele grupării din Ovidiu, Gheorghe Popescu.

Acesta a menţionat că obiectivul este micşorarea bugetului pentru anul viitor cu 40-45%.

„Am luat decizia de reducere a salariilor tuturor angajaţilor clubului. La academie şi tot ce înseamnă echipa mare sunt undeva la 150-160 de angajaţi. Iar noi avem o politică de reducere a salariilor pentru toţi, pentru că obiectivul nostru este să reducem undeva la 40-45% bugetul pentru anul viitor.

Vezi si: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

Acum negociem cu fiecare angajat în parte. În proporţie de 95% sau poate chiar mai bine toată lumea a înţeles motivele acestei reduceri salariale, dar mai sunt şi cazuri care trebuie negociate diferit.

Procentele de reducere diferă de la angajat la angajat. Maximumul reducerilor salariale este de 50%. Începând cu mine, eu am avut cea mai mare reducere salarială.

Şi scăzând către cei care au salarii mai mici. Pentru că ne gândim la oameni. E normal ca angajaţii cu salarii mici să nu aibă reduceri la fel cu cei cu salarii mari”, a spus fostul internaţional pentru AGERPRES.

Întrebat dacă reducerea se aplică şi antrenorului Gheorghe Hagi, care este totodată şi proprietarul clubului FC Viitorul, Popescu a răspuns: „Antrenorul principal are unul dintre cele mai mici salarii din club.

Gică are salariu ca să îl aibă pe hârtie. Este la nivelul celui mai mic salariu din club. Dar şi salariul ăla mic al lui Gică se reduce, conform nivelului salarial, nu sunt excepţii”.

Preşedintele a subliniat că nu ia în calcul şomajul tehnic pe perioada stării de urgenţă, soluţie aleasă de clubul CSM Poli Iaşi. „Noi nu discutăm de şomaj tehnic.

Noi am ales varianta să discutăm cu fiecare salariat în parte. Reducerea salariilor se va face pe un an şi trei luni. Pentru că sezonul următor va fi unul foarte, foarte greu.

âDeci negocierile de reducere le facem pe un an şi trei luni, mai exact până la finalul campionatului 2020-2021″, a precizat oficialul clubului FC Viitorul.

„Nu s-a pus niciun moment problema să încheiem contractul cu un angajat dacă se îmbolnăveşte de coronavirus. Nici nu am discutat vreodată de aşa ceva. Însă toţi jucătorii, antrenorii şi angajaţii au fost informaţi acum o lună să rămână la dispoziţia clubului în orice moment.

Pentru că s-ar putea ca antrenamentele să se reia, lucru care nu credem că se va întâmpla foarte curând, dar noi trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu. Dacă sunt angajaţi sau jucători care pleacă, o fac pe propria răspundere.

Adică dacă nu se vor putea întoarce la reunire sau dacă vor fi nevoiţi să stea în izolare pentru că au plecat, vor suporta consecinţele”, a mai explicat Gheorghe Popescu.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

„Aproximativ 15.400 de persoane au ajuns în ultimele 24 de ore în România”

Publicat

in

De

Aproximativ 15.400 de persoane au ajuns în ultimele 24 de ore în România, peste 10.000 dintre acestea prin trecerea comună a frontierei cu Ungaria, a informat sâmbătă poliția de frontieră din România. Potrivit anunțului, în ultimele 24 de ore, peste 25.000 de cetățeni români și străini au trecut granița de stat, dintre care aproximativ 15.400 au solicitat intrarea și 9.600 pentru ieșire. În același timp, peste 11.000 de vehicule au fost înmatriculate la trecerile de frontieră, 4.000 pe partea de intrare și 7.000 pe partea de ieșire.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cătălin Nechifor (Pro România) îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să fie de acord cu organizarea unui spital de campanie la Suceava

Publicat

in

De

Deputatul Pro România Ioan Cătălin Nechifor i-a solicitat duminică preşedintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, ca în calitate sa de comandant suprem al Forţelor Armate să fie de acord cu ”organizarea de îndată” la Suceava a unui spital militar de campanie pentru pacienţii cu COVID-19, pe modelul celor de la Otopeni sau Constanţa.

”Vă aduc la cunoştinţă că există soluţii logistice şi imobiliare, spaţii mari de genul sălilor de evenimente, cu toate utilităţile necesare preinstalate, unde să poată fi realizate circuitele medicale funcţionale, să poată fi montate paturi, pereţi despărţitori şi echipamente medicale şi unde să poată fi trataţi pacienţi Covid19 de către cadre medicale militare, Spitalul Judeţean Suceava urmând să îşi exercite activitatea medicală pentru care a fost gândit, cazurile de urgenţă şi patologia generală, având la dispoziţie cadrele medicale proprii”, se arată în scrisoarea deschisă, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Video Momentul în care un primar PSD ia șpagă, în plină epidemie de coronavirus

Parlamentarul a precizat că duminică s-au înregistrat 248 de rezultate pozitive, iar numărul personalului medical cu COVID-19 ar putea depăşi cifra de 400, în condiţiile în care la nivelul judeţului Suceava există deja 1.215 cazuri confirmate şi doar două persoane vindecate.

Nechifor a subliniat că Spitalul Municipal Fălticeni, spital-suport, a fost închis parţial, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc a fost închis complet, iar la Spitalul Municipal Rădăuţi s-au confirmat trei cazuri de COVID-19.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs .

”Am urmărit cu foarte multă îngrijorare declaraţiile domnului Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, cel care în după-amiaza acestei zile spunea, de la Constanţa, că Suceava este un focar scăpat de sub control. Am luat notă de declaraţia ministrului, ţinând cont de faptul că domnia sa s-a aflat personal la Suceava de două ori în ultimele 12 zile, consider că este de datoria mea să vă solicit ajutorul, în numele celor peste 600.000 de locuitori ai judeţului Suceava, mare parte dintre ei reîntorşi recent din diaspora acasă”, a spus Nechifor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend