Conecteaza-te cu noi

EVENIMENTE / CINEMA

Record de participanți la Concursul Dansul Florilor- ediția a 30-a VEZI DETALII

Publicat

in

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează a 30-a ediție a Concursului Național de Dans Sportiv „Dansul Florilor”. Evenimentul aniversar deschide ansamblul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Pitești și reunește aproximativ 1000 de concurenți, cu vârste cuprinse între 4 și 55 de ani, de la peste 50 de cluburi de dans din țară.

Competiția se va desfășura pe categorii de vârstă, pe clase valorice și pe două secțiuni: dansuri standard și dansuri latino-americane. Concursul Național de Dans Sportiv „Dansul Florilor” va avea loc sâmbătă, 12 mai, și duminică, 13 mai, între orele 09,00-20,00, la Sala Sporturilor din Pitești. Deschiderea oficială se va desfășura sâmbătă, 12 mai, la ora 19,00, la Sala Sporturilor din Pitești.

ACTUAL

Nu pe 1 Decembrie ! Uite când se aprinde iluminatul de sărbători în Pitești!

Publicat

in

De

Primăria Pitești este în plină „campanie” de montare a sistemelor de iluminat public ornamental pentru sărbători. În toate cartierele vor fi instalații orbamentale, iar bradul de Crăciun va avea circa 20 de metri înălțime, urmând să fie adus din Domnești.
Ca de fiecare dată, au fost folosite atât echipamente din anii trecuți, cât și instalații noi, cu figurine și elemente ornamentale specifice sezonului sărbătorilor de iarnă.
600.000 de beculețe vor fi, în total, în instalațiile din Pitești. De exemplu, cupola din centru are 95.000 de beculețe, iar tunelul de pe Strada Mare 70.000 de beculețe.
În zona centrală sunt desfășurate șiruri luminoase cu lungime de 28 de km, iar în restul Piteștiului încă 130 de km.
În Piața Primăriei, în luna decembrie va fi organizat și un târg cu specific de Crăciun, iar în zona Bowling-Ștrand va fi amplasat Orășelul Copiilor.
Oficial, luminile ornamentale de sărbători vor fi aprinse miercuri, 27 noiembrie, iar nu pe 1 decembrie ca de obicei, într-un cadru festiv care va include mai multe acțiuni specifice perioadei.

Citeste mai mult

ACTUAL

Premiile Muzicale “Dinu Lipatti” 2019 – Va fi dezvelit un bust al marelui compozitor și pianist

Publicat

in

De

În perioada 25-26 noiembrie 2019, Muzeul Județean Argeș  organizează Premiile Muzicale “Dinu Lipatti”, festival – concurs național ajuns la ediția a VII-a.

Muzeul Județean Argeș a realizat și un bust al marelui compozitor și pianist Dinu Lipatti, asta după ce anul trecut Consiliul Județean Argeș a devenit proprietar al casei memoriale Dinu Lipatti. Este singurul bust pe care îl are marele pianist în România, acesta fiind amplasat în fața Casei Memoriale din comuna Leordeni. Bustul va fi dezvelit pe 26 noiembrie, cu ocazia Galei Laureaților “Premiile Muzicale Dinu Lipatti”.

Premiile Muzicale ”Dinu Lipatti” vor avea lor în trei centre culturale din Pitești, după cum urmează:

•        Secțiunea Pian – Școala Populară de Arte şi Meserii Pitești

•        Secțiunea Canto – Cinema Lumina

•        Secțiunea Vioară – Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Pitești

Competiția se adresează elevilor și studenților cu vârste cuprinse între 8 și 25 de ani (Vioară și Pian), respectiv 14-25 ani (Canto Clasic). Concursul este deschis atât soliştilor, cât şi formaţiilor cu până la cinci membri, pentru fiecare secţiune de concurs. Participanții pot fi studenţi ai universităţilor muzicale din România, fie ele de stat sau particulare, elevi ai liceelor de muzică, elevi ai şcolilor populare de artă, precum și alte forme de învățământ muzical. Înscrierile se fac până pe 18 noiembrie 2019.

Concurenții înscriși vor susține probele de concurs în prima zi, respectiv 25 noiembrie, ultima zi, 26 noiembrie, fiind dedicată Recitalului Final și Galei Laureaților.

Gala Laureaților va avea loc la Casa Memorială Dinu Lipatti de la Fundățeanca, în memoria marelui pianist și compozitor român. De-a lungul timpului, locația s-a bucurat de un succes răsunător, atât în rândul concurenților, cât și al părinților, profesorilor coordonatori și membrilor Juriului. În fiecare an, tinerele talente ale muzicii au savurat atmosfera în care a creat marele pianist și au călcat pe urmele pașilor acestuia, în casa vacațelor copilăriei sale. Și, bineînțeles, s-au bucurat să-și exprime talentul muzical la clapele pianului Bechstein la care s-a dezlănțuit odinioară geniul interpretativ al lui Lipatti.

După un debut regional, în 2013, Festivalul Concurs “Dinu Lipatti” a atras – în cei 5 ani de existență – concurenți din ce în ce mai numeroși și valoroși, bucurându-se de o creştere a notorietăţii în rândul tinerelor talente și al îndrumătorilor acestora de la nivelul întregii țări. Reputația din ce în ce mai bună a Festivalului a adus alături de organizatori nume de referință ale muzicii românești în Juriu. Concursul a debutat cu 25 de participanți, ajungând să atragă la ultimele ediții între 70 și 80 de concurenți.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend