Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Reacția unui medic după ce MS a anunțat testarea tuturor bucureștenilor: ‘Personalul din laboratoare trebuie dublat’

Publicat

in

Medicul infecţionist Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” spune că pentru testarea populației din București trebuie dublat personalul din laboratoare și că numărul de testări zilnice ar putea ajunge în următoarea săptămână la 3.000.

Medicul infecţionist Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balş” a explicat, pentru MEDIAFAX, ce presupune procesul de testare a populaţiei din Bucureşti, după ce Ministerul Sănătății a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, potrivit Mediafax.ro.

„Testarea cel mai corect se face prin test genetic. Sunt într-adevăr şi testele rapide, aşa cum bine ştim, însă ele dau rezultate fals pozitive sau fals negative. Dacă vorbim de teste genetice avem nevoie de laboratoare de genetică moleculară şi de personal avizat. Numărul laboratoarelor va creşte în următoarele zile, şi probabil în următoarele săptămâni, în aşa fel încât va fi o capacitate de testare mult crescută”, a spus Adrian Marinescu.

Acesta a precizat că în prima fază trebuie testată populația din zona de risc.

„Ca să poţi să faci o testare la nivel de populaţie, ai nevoie să introduci anumite categorii care sunt la risc şi pentru care trebuie să existe în primul rând testarea, urmând ca în faza secundară sau în plan 2 să testezi şi pe cei care nu intră în această categorie de risc. Cocret: avem până acum cei care au context epidemiologic şi rămân în continuare toţi cei care în ultimele 14 zile au venit din afara României, la acestea se adaugă personalul medical ce va fi testat ori de câte ori va avea o simptomatologie respiratorie acută, va fi testat în diverse momente chiar dacă nu are simptomatologie, persoanele vârstnice ar putea să intre în categoriile de testare doar prin vârstă”, a mai spus medicul.

Citește și: ‘ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM’ – Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

Potrivit acestuia, în următoarea săptămână capacitatea de testare în România ar putea ajunge la 3.000.

„10.000 de teste pe zi sunt destul de greu de atins, cel puţin zilele astea, noi testăm până în momentul ăsta maximum 2000 de teste pe zi, chiar dacă am creşte probabil că o să ajungem undeva la 3000 de teste pe zi, dacă mă gândesc în următoarea săptămână. Şi în Europa, ţările mari care au potenţial financiar nu testează cu mult peste 10 000”, a mai spus medicul.

Adrian Marinescu susține că personalul laboratoarelor va trebui dublat, dar că, dacă există voință politică, se pot realiza pași importanți.

„Aici e greu de spus pentru că personalul ar trebui să stea 24 din 24 şi este greu să obţii ture pentru personalul medical, nu este ca la medicii de gardă unde sunt mai mulţi, aici ai cam aceeaşi oameni în laborator, şi aici este valabil în toate laboratoarele, este greu să asiguri permanenţa, ar însemna să ai ture şi un număr dublu de oameni. Dacă există voinţă politică se pot face paşi importanţi, pentru că, în ultima săptămână, au fost nişte creşteri importante, acum suntem între 1500 şi 2000 de testări, în urmă cu o săptămână eram la între 600 – 700 de testări pe zi, dacă există voinţă s-ar putea face treaba asta, mai ales că s-au adus şi vor veni suficient de multe teste”, susține medicul infecționist.

Citește și:  Daniel Zamfir prezintă ‘DOVADA’ prin care Ludovic Orban știa de PERICOLUL pandemiei ‘și o ținea langa cu anticipatele’

Întrebat dacă vor fi testați toți bucureștenii, Adrian Marinescu a răspuns: „Noţiunea de testare la nivel de populaţie nu înseamnă că îi testăm pe toţi, înseamnă că testăm mulţi şi că luăm în calcul toate variantele, dar noţiunea de testare, adică să poţi testa 2 milioane şi ceva de oameni este imposibil, oriunde în lumea asta”.

ecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, acesta fiind un proiect-pilot, care ar urma să fie extins și în alte mari orașe ale țării.

Ministerul Sănătății intenționează să testeze toată populația Bucureștiului pentru coronavirus.

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un bărbat din Botoșani a fugit din izolare ca să bea cu prietenii. Toţi au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de peste 30.000 de lei

Publicat

in

De

Un bărbat din Botoşani a fost sancţionat de poliţişti după ce a părăsit locuinţa, în care se afla în izolare, şi a mers să bea alcool alături de trei prieteni, se arată într-o informare de presă transmisă, luni, de Instituţia Prefectului.

Potrivit documentului, bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 5.000 de lei şi, ca măsură complementară, a fost plasat în carantină sub pază pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, acesta a fost sancţionat conform Legii 61/1991 pentru consum de băuturi alcoolice în spaţiul public, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor: Nimeni nu știe cu adevărat mortalitatea. OMS a acționat iresponsabil, urmat orbește de guverne

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că pe strada Adrian Adamiu se află un grup de persoane care consumă băuturi alcoolice. În urma verificărilor efectuate au fost identificaţi patru bărbaţi cu vârstele cuprinse între 30 şi 53 de ani, din municipiul Botoşani. Unul dintre aceştia ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu”, se precizează în informarea Instituţiei Prefectului.

Faţă de celelalte trei persoane s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, atât pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare, cât şi pentru nerespectarea Legii 61/1991 cu amendă în valoare totală de peste 30.000 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Guvernul oferă STS-ului, prin ordonanță de urgență, noi atribuții în zona semnăturilor electronice din instituțiile publice

Publicat

in

De

Guvernul Ludovic Orban are pe ordinea de zi de luni, 30 martie, o Ordonanță de Urgență pentru completarea Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, în contextul pandemiei de coronavirus.

TEXTUL INTEGRAL:

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru completarea Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică

Având în vedere necesitatea asigurării continuităţii exercitării puterii legislative şi executive a statului Român, în contextul actual,

Luând în considerare nevoia de respectare strictă a regulilor de distanțare socială și de creare a condițiilor tehnice necesare pentru lucrul de la distanță, în condiții de izolare sau carantină,

Având în vedere necesitatea de certificare, prin servicii de încredere calificate, a documentelor și actelor generate în cadrul și între instituțiile și autoritățile publice în vedere conducerii, coordonării și intervenției în acțiunile de prevenire, limitare și înlăturare a efectelor generate de diferite situații care pot afecta modul de îndeplinire a atribuțiilor acestor entități,

Având în vedere, totodată, beneficiul public generat de implementarea unor mijloace informatice şi de comunicaţii securizate necesare pentru asigurarea desfăşurării proceselor vitale funcţionării statului, cum ar fi procesul legislativ exercitat de către Parlamentul României şi cel executiv exercitat de Guvernul României,

Luând în considerare necesitatea asigurării continuităţii furnizării serviciilor de încredere calificată de către o autoritate a cărei activitate permite furnizarea acestora, în regim continuu, inclusiv pe întreaga perioadă a desfăşurării unui caz de forţă majoră, spre deosebire de persoanele juridice de drept privat a căror activitate poate fi afectată de întreruperi ale activităţii cauzate de forța majoră,

Ţinând seama de faptul că neadoptarea de măsuri imediate de către Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, privind crearea condițiilor tehnice care să permită lucrul de la distanță, în condiții de izolare sau carantinare, ar avea consecinţe negative directe asupra exercitării prerogativelor de putere în domeniul legislativ şi executiv, nu doar în contextul actual, ci și ulterior, pe perioada unor evenimente de forţă majoră sau situaţii de urgenţă şi care pot împiedica desfăşurarea activităţilor raportat la starea de normalitate, și întrucât elementele mai sus prezentate vizează interesul general public și constituie situații de urgență și extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată, în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituția României, republicată Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

Articol unic. – După art. 3 se introduce un nou articol, art. 3′, cu următorul cuprins:

”Art. 3′ – (1) Se desemnează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să furnizeze servicii de certificare calificată destinate exclusiv personalului autorizat din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, în scopul îndeplinirii atribuțiilor funcționale.

(2) Autoritatea de reglementare și supraveghere actualizează registrul furnizorilor de servicii de certificare prin adăugarea Serviciului de Telecomunicații Speciale ca furnizor de servicii de certificare calificată destinate exclusiv personalului autorizat din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice.

(3) Prevederile art. 14 alin. (3) lit. b), f) și g) și ale art. 22 nu se aplică serviciilor de certificare calificată furnizate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

(4) Prin excepție de la prevederile art. 13 alin. (1), Serviciul de Telecomunicații Speciale notifică autoritatea de reglementare și supraveghere cu privire la începerea activităţilor legate de certificarea semnaturilor electronice cu 3 zile înainte de începerea acestora.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend