spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Reabilitarea Colegiului Brătianu din Piteşti este în continuare blocată

Facebook Twitter Google+
Reabilitarea Colegiului Brătianu din Piteşti este în continuare blocată

Contractul de reabilitare a celui mai important colegiu din Piteşti a fost reziliat încă din octombrie anul trecut şi până în prezent nimeni nu găsit o soluţie pentru reînceperea lucrărilor. Unele săli de curs sunt transformate, de constructorul care s-a dovedit a fi insolvabil, în şantier şi nu există nicio şansă să devină funcţionale până la începerea noului an şcolar.

Viceprimarul Piteştiului, Laurenţiu Zidaru, spune că Primaria nu are nicio atribuţiune întrucât beneficiarul lucrării este Colegiul Brătianu şi el trebuie să deruleze contractul de reabilitare. Cu alte cuvinte, cea mai importantă unitate de învăţământ din Piteşti se pierde în birocraţia intituţiilor care se uită una la alta şi amandouă la constructorul care, potrivit lui Zidaru, a sublicitat lucrarea şi nu a mai putut- o continua.

Pentru a alege un nou constructor a fost nevoie de o firmă de consultanţă întrucât profesorii de la Brătianu nu au cunostiinţele necesare evaluării noilor oferte. Cert este că valoarea proiectului s-a dublat. Proiectatul susţine ca un astfel de proiect ajunge la 11 milioane de lei şi nu 5 milioane cat licitase firma care a fost scoasă din joc prin rezilierea contractului.

Deocamdată nimeni nu ştie care va fi soarta Colegiului Brătianu, şcoală care ani la rândul a făcut din Piteşti un adevarat incubator de inteligenţă .

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....