Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rareș Bogdan, mesaj dur în miez de noapte:’Așa arată România ultimilor doi ani’

Publicat

in

Rareș Bogdan a postat un mesaj dur  în miez de noapte! Fostul moderator face o analiză a României din ultimii doi ani, atacând dur Guvernul.

Asa arata Romania ultimilor doi ani:
“- prim-ministrul României a pierdut alegerile pentru a fi primar într-un orășel cu 11.000 de locuitori,
– șefa ANAF a picat de cinci ori examenul pentru a fi inspector la o direcție din cadrul ANAF,
– ministrul Apărării s-a sustras de la efectuarea stagiului militar (care era obligatoriu când a terminat el liceul),
– ministrul Sportului a picat de două ori examenul de titularizare pentru a fi profesor de sport,
– fiul ministrului interimar al Transporturilor circula cu o mașină înmatriculată în Bulgaria,
– ministrul de Interne a adus în casă, pentru verificarea de microfoane, niște escroci care i-au arătat un microfon pus chiar de ei într-o priză,
– ministrul Economiei a furat, pe când era subinginer agronom, patru saci de grâu,
– șefa Agenției Naționale a Medicamentului e prietena și pila unui șef de DSP care a măsluit probe de sânge într-un caz de accident de autoturism,
– programul de guvernare e făcut de un condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru spălare de bani și trafic de influență,
– președintele principalului partid e guvernare e condamnat definitiv pentru folosirea influenței sau a autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii de foloase necuvenite,
– aceeași persoană fiind și președinte al Camerei Deputaților, poziție din care a dat în judecată, în interesul unui alt dosar penal în care e implicat, Comisia Europeană.
Și, pe post de poantă în final, România deține președinția Consiliului UE.”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.5

Vezi și:

Vești pentru români! A fost publicat un Ordin care stabilește criteriile în baza cărora pot fi acordate mai multe tipuri de tichete

ANAF va face totul public la sfârșit de aprilie! ‘Lista rușinii’ va fi expusă pentru toți românii

Vești bune! Angajații vor putea avea parte de majorări salariale – Cine sunt beneficiarii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Directorii din Marea Britanie sunt cel mai bine plătiţi din Europa

Publicat

in

De

Cel mai bine plătiţi directori din Europa sunt cei din Marea Britanie, care primesc 2,7 milioane de lire sterline pe an, datorită planurilor generoase de stimulente care sunt din ce în ce mai criticate de acţionari, informează publicaţia britanică Financial Times (FT), potrivit Agerpres.

Este de aproximativ şase ori mai mult faţă de plata medie la nivel european, conform unui studiu al şcolii de afaceri Vlerick Business School din Belgia, în care se arată că directorii generali ai principalelor 600 de companii listate din Europa au câştigat anul trecut 2,3 milioane de lire sterline. 

În Marea Britanie, aproape jumătate din plata anuală medie a unui director general vine din planul de stimulente pe termen lung, deseori legat de performanţa companiei sau de profitul atribuit acţionarilor. Restul este împărţit între stimulente pe termen scurt, cum ar fi bonusurile şi salariile fixe, conform raportului realizat în rândul a 159 de şefi de companii din Marea Britanie şi 576 din restul Europei. 

Nivelul mediu al plăţilor pentru directorii generali ai principalelor 100 de companii listate din Regatul Unit s-a situat anul trecut la 3,3 milioane de lire sterline, uşor în creştere faţă de 2017, dar în scădere faţă de nivelul de vârf de 3,6 milioane de lire sterline în 2016.

Citește și: Asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia: Un grup de activişti cere demisia imediată a premierului Muscat

De asemenea, indicatorii de performanţă non-financiari – cum ar fi sustenabilitatea mediului – pentru acordarea de stimulente pe termen lung sunt mai puţin populari în Marea Britanie decât în alte părţi din Europa, dar peste nivelul înregistrat în Germania. 

Vlerick Business School susţine că mai puţin de 10% dintre companii includ ţinte legate de mediu în planurile lor de stimulente, în timp ce obiectivele generale non-financiare, cum ar fi calitatea, inovarea şi sustenabilitatea, apar la aproximativ o cincime din total. 

Profitul acţionarilor reprezintă principalul indicator în cele mai multe planuri de stimulente pe termen lung, iar cele pe termen scurt sunt dominate de venituri şi profit. 

Vlerick Business School a găsit o relaţie puternică între mărimea unei companii şi nivelul remuneraţiei directorului general, dar nu şi o legătură clară cu profitabilitatea. 

„Aceasta înseamnă că un director nu este plătit mai mult dacă firma are o performanţă mai bună”, a apreciat Xavier Baeten, profesor la Vlerick Business School. El a adăugat: „Estimez că aceste firme au lucrurile sub control la un nivel mai ridicat, la fel şi bugetele”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Proiectul PNL pentru interzicerea cumulării pensiei cu salariul, mort în faşă. Nicio şansă la CCR

Publicat

in

De

Guvernul Orban a anunţat că îşi doreşte interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat, măsură care a mai existat parţial şi în perioada Guvernului Boc. O asemenea măsură are însă foarte mici şanse să treacă de Curtea Constituţională, atât din cauza jurispriudenţei Curţii, cât şi din cauza faptului că 7 dintre cei 9 judecători CCR cumulează în acest moment pensia şi salariul.

Guvernul Boc a adoptat în decembrie 2008 un act normativ similar, OUG 230/2008. Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională, iar judecătorii constituţionali s-au pronunţat, cu majoritate de voturi, în Decizia 82/2009.

„Luând în considerare prevederile art. 115 alin.(6) din Constituție, în conformitate cu care ordonanțele de urgență nu pot afecta drepturile și libertățile prevăzute în Constituție, Curtea Constituțională urmează să constate că prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 230/2008 sunt neconstituționale, deoarece afectează drepturile fundamentale menționate mai sus. (…) Curtea face, de asemenea, precizarea că, prin constatarea neconstituționalității Ordonanței de urgență a Guvernului nr.230/2008, Guvernul nu este împiedicat să promoveze, cu respectarea dispozițiilor constituționale amintite mai sus, a principiilor neretroactivitatii legii, nediscriminării și egalității în drepturi și a celorlalte norme și principii prevăzute de Constituție, măsurile necesare cu privire la cazurile și condițiile în care pensia poate fi cumulată cu veniturile realizate din muncă”, se arăta în motivarea deciziei CCR.

Prin urmare, a fost adoptată 329/2009, care introducea o interdicţie de cumulare a pensiei cu salariul de la stat doar dacă pensia depăşea salariul mediu brut pe economie.

„Beneficiarii dreptului la pensie aparținând atât sistemului public de pensii, cât și sistemelor neintegrate sistemului public care realizează venituri salariale sau, după caz, asimilate salariilor (…) pot cumula pensia netă cu veniturile astfel realizate, dacă nivelul acesteia nu depășește nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, se arăta în art. 17, alin (1) al legii 329/2009.

Articolul 17 al legii a fost însă abrogat în 2014, printr-o lege iniţiată de mai mulţi parlamentari PSD (printre care şi Mihai Tudose), PC şi ai Minorităţilor. Astfel, din 2014, cumularea pensiei cu salariul de la stat nu a mai cunoscut nicio restricţie.

Dacă în acest moment s-ar reveni la soluţia din Legea 329/2009, s-ar interzice cumularea cu salariul a pensiilor care depăşesc 5090 de lei, nivelul salariului mediu brut pe economie. Doar că şapte dintre cei nouă judecători constituţionali primesc şi pensie şi salariu. Preşedintele Valer Dorneanu are o pensie de peste 25.000 de lei, iar judecătoarea Livia Stanciu are o pensie de peste 30.000 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend