Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Raport îngrijorător! Câte cadre medicale sunt infectate, acum, cu coronavirus

Publicat

in

Raport îngrijorător făcut public de către Grupul de Comunicare Strategică.

Peste 100 de cadre medicale sunt diagnosticate, la această oră, cu coronavirus.

Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, după cum urmează:

43 Medici (27 medici Suceava)
45 Asistenți medicali ( 30 asistenți medicali Suceava)
14 Infirmieri ( 13 infirmieri Suceava)
1 îngrijitoare.

762 de persoane confirmate, la nivel național

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași). 

Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private. 

Vezi și

De ce va crește semnificativ numărul de cazuri de coronavirus înregistrate în România

EXCLUSIV Adevărul despre interdicția privind constituirea unui grup mai mare de 3 persoane: Pe cine vizează

EXCLUSIV Autoritățile refuză să testeze pesoanele care au intrat în contact direct cu pacienții cu coronavirus! Reacția Ministerului Sănătății

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

În plină pandemie COVID-19, OMS anunță revenirea Ebola în Congo

Publicat

in

De

Un nou caz de febră hemoragică Ebola a fost declarat în Republica Democrată Congo, au anunţat vineri oficialii din Kinshasa şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu trei zile înainte de proclamarea oficială a sfârşitului epidemiei, scrie AFP, scrie News.ro.

„După 52 de zile fără niciun caz, echipele de supraveghere de pe teren au confirmat un nou caz”, a scris pe Twitter directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Din nefericire, asta înseamnă că guvernul din RDC nu va putea să declare sfârşitul epidemiei de Ebola luni, aşa cum spera”, a adăugat el. „Informaţiile preliminare arată că este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Beni”, a indicat comitetul multisectorial pentru ripostă al epidemiei într-un comunicat.

  • Acest pacient ar fi murit joi dimineaţă într-un spital, după ce a prezentat anterior mai multe simptome, potrivit unei surse sanitare.
  • Situat în provincia Nord-Kivu, teritoriul Beni a fost unul dintre focarele epidemiei de Ebola, care a cauzat moartea a 2.273 de persoane de la declararea oficială, la 1 august 2018.
  • Cel puţin un caz de coronavirus a fost raportat oficial la Beni de autorităţile sanitare congoleze la 3 aprilie.
  • Teritoriul Beni este de asemenea sub ameninţarea unei grupări armate a Forţelor democratice aliate (ADF), care a ucis mai multe de 1.000 de civili din octombrie 2014.
  • RDC şi OMS începuseră numărătoarea inversă până la sfârşitul actualei epidemii de Ebola de la externarea ultimului pacient, la începutul lui martie.

Vezi si: Lovitură devastatoare pentru PNL: Bloomberg dezvăluie că România a livrat deja peste 90% din grâul prevăzut să fie exportat în afara UE .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Arsenal Londra va oferi gratuit peste 30.000 porţii de mâncare persoanelor vulnerabile

Publicat

in

De

Clubul Arsenal Londra a anunţat că va oferi gratuit peste 30.000 porţii de mâncare precum şi obiecte sanitare şi de igienă personală persoanelor vulnerabile din comunitatea locală, ca parte a unei contribuţii la lupta contra pandemiei de coronavirus, scrie Reuters potrivit Agerpres.

De asemenea, clubul din nordul Londrei s-a angajat să doneze 100.000 de lire sterline către organizaţiile locale care se ocupă cu asistenţa socială şi încă 50.000 de lire sterline către un fond de criză pentru combaterea coronavirusului.

”Fundaţia Arsenal Londra şi-a unit forţele cu Biserica şi va livra 15 tone de produse de primă necesitate în zona Islington. Această iniţiativă face parte din răspunsul nostru mai larg în comunitate în lupta cu Covid-19”, a menţionat clubul într-o postare pe site-ul său.

Astfel de iniţiative au avut mai multe cluburi din Premier League, printre care Manchester United şi Wolverhampton.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend