spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Răpirea unei fete de la Dinicu, reclamată pe Facebook

Facebook Twitter Google+

9d77082300a9899ef9f4a0d97d7ae96c.jpgSite-ul de socializare Facebook, aşa cum îi spune şi numele, este locul unde oameni de toate vârstele interacţionează, îşi fac publice momentele frumoase sau mai puţin frumoase, uneori, adevărate tragedii. Tinerii, mai mult decât oricine, dau frâu liber sentimentelor şi, uneori, cer ajutorul. Un mesaj postat de o elevă de la „Dinicu” dorea să-şi liniştească colegii, cum că o fată a fost găsită, sperând ca poliţiştii să-l prindă pe răufăcător şi mulţumind tuturor pentru ajutor. Gravitatea postării, dorind să păstreze anonimatul persoanei, care, după cum se înţelege, ar fi răpit o liceană, de teamă ne-a atras atenţia, sperând, la rândul nostru, că astfel de fapte nu trebuie lăsate nepedepsite, mai ales că lucrurile s-ar fi putut sfârşi mai rău decât atât. Părinţii au nevoie să le fie asigurată siguranţa copiilor, au nevoie să creadă în oamenii de ordine şi nu se bazează pe faptul că un poliţist mai  inimos ar putea vedea postări scrise în momente de slăbiciune şi disperare ale tinerilor care se simt în pericol.

Neîncredere în poliţişti

Comentariile tinerilor arată că ştiu mai multe, dar nu vor să facă public decât atât, şi este de înţeles. Vom reda în continuare câteva dintre ele.
• “Important e că a fost găsită, asta e tot ce contează!! Sper din suflet să fie bine!”, spunea o fată. Unul din  tineri  îi sfătuieşte pe ceilalţi: “Dacă, totuşi, chiar a existat un răpitor, pentru siguranţa lui, să îl tineţi în anonimat!”
• “Vrem să ştim ce s-a întâmplat cu ea! Pe cine să ţinem în anonimat? Dacă chiar a existat cineva care i-a făcut rău sau orice altceva, eu nu cred că trebuie lăsat nepedepsit.
• “Ehee, la ce politisti avem:.. nu ştiu ce să zic.”
• “Diana e bine. E în stare de şoc. Vă rog, fiţi întelegători şi lăsaţi-ne răgaz, ceva timp, să ne revenim din această stare.”
• “Pentru ce să rămână în anonimat? Să îşi facă de cap în continuare? Eu zic să se spună cine e! Aşa se pot feri oamenii de el! Doamne! Să fii în pericol la orice pas?”
• “Numai dacă nu e pe mână cu Poliţia! Am înţeles că în România e aşa! Însă cred că vor apela la cei mai de sus! Şi Dumnezeu doresc să fie de partea lor şi să le ajute să descopere!”

O altă fată a plecat la Bucureşti după un bărbat cunoscut pe internet

Aşa cum reiese, o fată a lipsit de la şcoală, pentru că ar fi fost răpită. Un lucru grav. Alt lucru grav este că răufăcătorul  este în libertate şi tinerii par să-l cunoască şi le este frică de el. Mult mai grav, dacă se poate spune asta, este că tinerii nu au încredere în poliţişti şi trăiesc cu ideea că trebuie să se apere singuri, trăiesc cu spaima la vârsta celor mai frumoşi ani. Trist!
O altă fată a fost căutată de părinţi după ce a dispărut de acasă. Nimeni nu ştia nimic până în momentul în care un bărbat din Bucureşti a sunat, spunând că fata este în capitală. A plecat în capitală după ce l-a cunoscut pe Internet, a doua zi după ce a rezervat o cameră la Hotel Muscelul, în care a dormit singură aşteptându-şi cucerirea din mediul virtual. Văzând că nu a venit, tânăra a plecat după el. Cu mintea la locul ei, a sunat părinţii fetei spunându-i unde se află. Democraţia a adus din Europa multe neînţelegeri pentru tinerii care cad în fel de fel de capcane. Diana sau Bianca, nici nu contează, poate fi oricine!

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....