Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

RALIUL ARGEŞULUI, start pe 2 mai ! Probă spectaculoasă cu plecare din Curtea de Argeş – VEZI PROGRAM SI TRASEU

Publicat

in

Raliul Argeșului revine după 9 ani. După o pauză de 9 ani, raliurile revin în județul Argeş. Astfel,  între 2 și 4 mai 2019, va avea loc, după 9 ani, Raliul Argeșului CATENA – Powered by Peugeot – prima etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop” 2019, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. 

Raliul Argeșului CATENA-Powered by Peugeot este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas. Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România.

Raliul Argeșului Catena – Powered by Peugeot va avea loc pe drumurile de asfalt din județ, principalele atracții pentru fani fiind traseul spectacol din Pitești, dar și desfășurarea concursului pe Transfăgărășan.

Itinerariul Raliului Argeşului Catena – Powered by Peugeot:

  • Joi, 2 mai fanii automobilelor pot vedea mașinile de concurs de aproape în timpul startului festiv, începând cu ora 20:00. Piața Vasile Milea (în fața Consiliului Județean Argeș) va fi gazda evenimentului, spectatorii urmând a asista la o prezentare oficială a sportivilor și având posibilitatea de a face fotografii cu favoriții, a urca în mașinile de concurs și de a pune întrebări piloților prezenți.

  • 3 mai pentru curioșii care doresc să vadă mașinile de concurs „alergând”, în viteză, pe un traseu tehnic și îngust, organizatorii au pregătit o probă specială interesantă, mai aproape de Pitești, la Curtea de Argeș. Traseul, care pleacă din Curtea de Argeș spre Râmnicu Vâlcea, ca mai apoi să vireze către localitatea Bălteni, se desfășoară de două ori vineri, începând cu ora 14:58, fiind unul spectaculos și cu multe capcane, echipajele urmând a avea de furcă cu virajele de pe cei aproape 6 kilometri ai traseului.

  • Vineri, 3 mai, începând cu ora 17:00 echipajele care iau startul în raliu vor concura pe un circuit gândit special pentru spectacol și fani. Desfășurat în jurul Stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești, traseul de concurs va permite spectatorilor prezenți să vadă mașinile de curse cum trec în viteză pe linii drepte sau prin viraje strânse și spectaculoase, urmând de trei ori acest circuit.

  • Sâmbătă, 4 mai, Raliul Argeșului Catena – Powered by Peugeot se mută pe cel mai celebru drum din România: partea sudică a Transfăgărășanului, care va fi locul acțiunii în raliu, echipajele urmând a urca din zona Cetății Poenari până în apropierea Conacului Ursului, mai jos de golul alpin din Făgăraș. Pe secțiunea de drum, de aproximativ 45 de kilometri, concurenții vor avea de parcurs cinci secțiuni cronometrate, atât în urcare, cât și în coborâre, unde fiecare secundă este importantă și unde lupta se va da contra-cronometru. Urcarea de la Cetatea Poenari debutează sâmbătă, la ora 11:51, în timp ce prima mașină care ia startul în coborârea dintre Conacul Ursului și Barajul Vidraru va porni la 14:33.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat liniștește: Doamna nu are nicio problemă la acest moment!

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a afirmat, duminică seara, că femeia care a apelat serviciul de urgență 112 la momentul în care a coborât din autocarul cu care a călătorit din Italia nu are coronavirus, ea fiind, la acest moment, asimptomatică, potrivit Mediafax.

„Doamna nu are nicio problemă la acest moment. E asimptomatică. Ea a călătorit tot drumul și când s-a oprit microbuzul, ea a sunat la 112 și a spus că a avut contact cu o persoană din Italia. E clar că ea trebuia să declare acest lucru când a pornit din Italia, nu când a ajuns la Buzău. Aceasta nu e o atitudine corectă. Vedem mulți oameni care fac acest lucru. Când a apărut această boală în China, China a luat niște măsuri foarte serioase de carantinare a zonelor în care populația e afectată. A luat măsuri pentru a limita răspândirea ei. Atunci a introdus carantina pentru zonele deja afectate”, a explicat, la Antena 3, Raed Arafat.

O ședință de urgență a fost convocată, duminică seara, la Prefectura Buzău după ce o femeie, întoarsă din Italia, a sunat la 112, anunțând că a intrat în contact cu o altă româncă ce avea grijă de o bătrână suspectă de coronavirus.

Femeia a apelat servicul de urgență 112 imediat după ce a coborât din autocarul cu care s-a întors în România din Italia, au afirmat reprezentanții Prefecturii Buzău.

Acea româncă ar fi acuzat stări febrile și speriată, buzoianca, a alertat autorităților.

Între timp, femeia din Buzău a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Buzău, secția de boli infecțioase, unde a fost investigată medical, arată știripesurse.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mascarada ar fi şi mai mare! Marcel Ciolacu : Românii sunt speriaţi

Publicat

in

De

„Nu ştiu, parcă mi-e şi ruşine, avem o agendă paralelă. Românii sunt speriaţi şi noi, politicienii, avem o agendă paralelă, o mascaradă, nu se poate ca un partid politic să propună un premier şi să decidă să nu îl voteze, asta e o mascaradă”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

Marcel Ciolacu a spus că, în privinţa votului de învestitură de luni, nu este vorba despre un boicot propriu-zis.

„Am făcut o cerere la CCR. Mascarada ar fi şi mai mare dacă CCR spune că nu trebuia desemnat tot Orban. Nu putem intra în jocul acesta, sunt mai multe forţe politice care nu vor participa. Nici Pro România, nici UDMR nu participă. E posibil şi domnul Tăriceanu. Să ne lămurească CCR şi vom decide pe urmă. În 2007 e o altă decizie a CCR-ului, care spune că miniştrii care primesc avize negative în Parlament trebuie schimbaţi. Am atras atenţia şi când a fost la prima învestire. Sunt aproape 13 miniştri cu aviz negativ. Toţi cu aviz negativ trebuie schimbaţi”, a afirmat Ciolacu.

El a menţionat că este „exclus să stăm cu guvern interimar până în noiembrie”.

„Românii pot lua furcile şi să ne fugărească prin Parlament. Dacă dizolvăm Parlamentul nu înseamnă că el pleacă acasă. E la fel ca şi Guvernul. Dacă e dizolvat poate da doar legi ordinare, nu legi organice. Dacă e nevoie de mutări de bani către Arafat să gestioneze criza, nu se poate face legal”, a adăugat el.

Potrivit liderului interimar al PSD, luni nu va exista cvorum.

„Mi-aş dori ca preşedintele să desemneze altă persoană, nu pe Orban. Aş urgenta anumite consultări. Am vorbit cu Ponta, Tăriceanu, cu Kelemen Hunor. Guvernul Orban a căzut cu 261 de voturi, nu la limită. Am fost cu o propunere de premier, Arafat, care a declinat această propunere, spunând că are altă menire. Misiunea dânsului este cu totul alta. E singurul cu expertiză”, a spus Marcel Ciolacu.

El a afirmat că PSD nu va mai face o propunere de premier, fiind atributul preşedintelui Iohannis.

„Suntem dispuşi la o discuţie politică pentru a intra în agenda oamnenilor. (…) Suntem de prea mult timp în crize. O groază de decizii ale CCR, ale Comisiei de la Veneţia au fost încălcate, sper să avem o Românie normală, sper, ca lider al opoziţiei, să intrăm în litera Constituţiei”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă l-ar susţine pe Nicolae Ciucă pentru premier, Ciolacu a spus: „Luni e Orban, să vedem ce decizie ia CCR”.

„E o situaţie complicată, nu doar politică. Categoric, un guvern minoritar al PNL, PSD nu îl va vota. E exclus aşa ceva”, a susţinut el, menţionând că deciza CCR va fi respectată, arată news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend