spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

PSD mai dă o lecţie PNL Argeş : Rămășițele Mariei Brătianu, repatriate şi depuse în cripta familiei Brătianu, de la Florica

Facebook Twitter Google+
PSD mai dă o lecţie PNL Argeş : Rămășițele Mariei Brătianu, repatriate şi depuse în cripta familiei Brătianu, de la Florica

La inceputul lunii noiembrie 2017, PROFIT era primul ziar din Romania care atragea atentia, in special liderilor PNL, ca moştenitoarea Brătienilor a murit in Franta dar va fi înmormântată la Paris şi nu la Vila Florica. Ulterior, alte doua mari ziare nationale s-au aratat interesate de acest subiect. La fel punctam nepasarea liderilor PNL, dovedita de faptul ca nici Ludovic Orban si nici liderul PNL Arges nu prea stiau cine a fost Maria Bratianu si, cu atat mai putin, ca ar fi murit departe de tara.

Ei bine, ieri, pesedistii lui Dan Manu au dat o noua lectie celor de la PNL si au anuntat ca vor repatria ramasitele fiicei celei mari a istoricului Gheorghe Brătianu și nepoată a lui Ion I.C. Brătianu. Asta in timp ce liderii PNL Arges sunt preocupati cu impartirea functiilor in cazul in care ar puta castiga alegerile peste doi ani.

Astfel , potrivit unui comunicat al CJ Arges, in anul Centenarului Marii Uniri, Proiectul ”Respect pentru Valorile Naționale” parcurge o nouă etapă în scopul său de a restitui istoria și personalitățile , de a reconstrui și de a promova sentimentul de identitate națională.

După achiziționarea Vilei Florica, Consiliul Județean Argeș se implică în repatrierea rămășițelor pământești ale Mariei Brătianu, fiica cea mare a istoricului Gheorghe Brătianu și nepoată a lui Ion I.C. Brătianu, astfel încât urmașa marii familii ce și-a pus amprenta asupra României Moderne să își găsească odihna veșnică alături de înaintașii săi.

Cenușa Mariei Brătianu – președinta organizației franceze ”Association pour le Memorial Sighet”,  va fi repatriată joi, 12 aprilie, umând a fi depusă în cripta familiei Brătianu, de la Florica.

Totodată, în cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, acad. Nicolae Noica a prezentat aspecte din viața lui Ion. I.C. Brătianu, a lui Gheorghe Brătianu și a urmașilor lor, arătând și certificatul de naștere al lui Gheorghe I. Brătianu, un document mai puțin cunoscut, însă de mare importanță pentru istoria națională și pentru familia Brătianu.

 

Iata mai jos articolul publicat de PROFIT la inceputul lunii noiembrie:

RUŞINE PNL, RUŞINE ROMANIA ! Moartă de 9 zile, moştenitoarea Brătienilor va fi înmormântată la Paris şi nu la Vila Florica

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....