Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Programul complet al activităților dedicate aniversării centenarului CNVV

Publicat

in

Duminică, 31 martie 2019, începând cu ora 9.00 în sala mică a Colegiului Național ,,Vlaicu Vodă” va avea loc deschiderea oficială a activităților dedicate aniversării centenarului Colegiului. Prima dintre activitățile dedicate aniversării centenarului este ,,Concursul județean de jurnalism și critică literară ,,Al. Th. urmată de o lansare de carte a elevului Flavius Dragomir. Între 5-12 aprilie 2019, are loc ,,Promovarea centenarului CNVV în cadrul proiectului internațional CNVV !))-Art and Heart. Pe 6 aprilie 2019  în cadrul ,,Personalități CNVV rememorate în Anul centenarului, va avea loc concursul județean de chimie,,Silviu Stoiculescu”. Pe 18 mai 2019,  va avea loc desfășurarea proiectului județean ,,Kommt! Lessen Macht Spab!”susținut de prof. Alexandra Zinca. Tot în luna mai 2019 vor mai avea loc în cadrul aceluiași eveniment: Organizarea meciurilor tradiționale elevi ai claselor a-XII-a, Desfășurarea festivității de absolvire pentru elevii de clasa a-XII-a, Parada absolvenților, Balul Absolventului.  Pe 22 iunie 2019 va avea loc ,,,Inaugurarea centrului de testare Cambridge, în parteneriat cu EE Centre,profesor coordonator, Ileana Popescu. Tot în iunie va avea loc ,,Cupa Centenarului precum și alte competiții sportive. Pe 4 octombrie 2019 va avea loc Ziua CNVV 100. Cu această ocazie vor avea loc ,,Lansarea Monografiei CNVV, Spectacol cultural artistic dedicat Centenarului CNVV, Întâlnire cu foștii absolvenți, Dezvelirea plăcii aniversare, Organizarea celebrării Centenarului într-un cadru formal.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Mediului atrage atenția asupra poluării

Publicat

in

De

Ministrul Mediului, Costel Alexe, cere autorităților locale din țară să intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care și le-au asumat privind planurile integrate de calitate a aerului.

Costel Alexe a spus duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că procedura de infringement pe Bucureşti, Braşov şi Iaşi privind calitatea aerului ne afectează ca ţară, precizând că dincolo de faptul că România trebuie să-şi rezolve problema în raport cu Comisia Europeană, trebuie să asigurăm cetăţenilor României condiţii sănătoase de viaţă.

“Autorităţile publice locale din ţară, inclusiv cele din Iaşi, ar trebui să-şi intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care şi le-au asumat prin hotărâri de consiliu local în aceste planuri integrate de calitate a aerului. Solicit Primăriei Iaşi să realizeze raportul privind starea de sănătate a populaţiei pentru a vedea exact cum sunt afectaţi ieşenii de poluarea aerului din municipiu“, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

El a amintit faptul că există un raport făcut de Institutul Naţional de Sănătate Bucureşti, care arată că “avem probleme şi asocieri certe în ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare în zonele în care aerul este foarte poluat“.

“La Iaşi vreau să cred că în perioada următoare administraţia publică locală va implementa cu paşi repezi toate acele măsuri pe care şi le-a asumat în 2018. Este inadmisibil ca abia în 2019, autorităţile centrale şi locale să se pună la masă pentru a hotărî că trebuie să facă nişte paşi în ceea ce priveşte deblocarea proiectului şoselei de centură“, a afirmat Costel Alexe.

Totodată, ministrul Mediului a anunţat că în acest an, municipiile Iaşi şi Braşov vor beneficia de două laboratoare mobile, astel încât Agenţia pentru Protecţia Mediului să poată interveni ori de câte ori va fi necesar, conform news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură surpriză! Florin Cîțu anunță o ‘bombă’ la audierea sa din Parlament

Publicat

in

De

Florin Cîțu propus pentru același portofoliu în Guvernul Orban II, anunță o ‘bombă’ la audierea sa de luni. ‘Aflăm de ce PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât și în 2020’.

”Bomba din audierea mea de mâine. Aflăm de ce PSD a amânat creşterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât şi în 2020”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Cîţu, propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor în Guvernul Orban II, va fi audiat, luni, de la ora 12.00, de comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, informează news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend