Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Profitul companiilor de asigurări ajunge în tările de origine iar transportatorii români sunt pe punctul de a-şi închide porţile din cauza creşterii RCA cu 60%

Publicat

in

Lipsa unui punct de vedere din partea Guvernului asupra unui proiect de lege care reglementeză valoarea RCA iniţiat de PSD încă din 3 iunie a dus blocarea acestuia la nivelul Parlamentului căci legislaţia prevede ca producedurile pe proiectele de lege să continue numai după avizul consultativ al Guvernului. Acest proiect ar fi putut detensiona piaţa transporturilor care stă acum pe un butoi de pulbere din cauza pretenţiilor exagerate ale companiilor de asigurări, acceptate în mod bizar de oficialii ASF plătiţi din bani publici să supravegheze această piaţă dar care par a fi mai degrabă reprezentanţi ai companiilor străine de asigurări.  Din acest motiv tot mai mulţi transportatori români arată cu degetul spre Guvernul tehnocrat pe  care îl acuză de subminarea firmelor româneşti de transport care ajunseseră să ocupă o poziţie importantă pe piaţa europeană.

Astăzi la ora 14 a expirat timpul până la care reprezentanţii ASF şi transportatorii ar fi putut aduce amendamente proiectului de lege al social democraţilor care prevede, ca principii de bază, existenţa unui tarif de referinţă al RCA în cadrul căruia va fi inclus un adaos comercial maxim admis astfel încât companiile de asigurări să nu mai  poată pune pe brănci, pentru maximizarea propriilor profituri, prin costuri insuportabile, firmele româneşti de transport.

Deputatul PSD de Argeş, Radu Vasilică spune că RCA s-a scumpit în 3 etape din cauza asiguratorilor care nu au mai avut bani pentru plata despăgubirilor şi au  găsit de cuviinţă, în lipsa unui ASF funcţional, să transfere întreaga povara pe umerii transportatorilor şi astfel companiile de asigurări  să realizeze profituri uriaşe  pe care le  trimit apoi în ţările de origine.

turturoiuvasilica

La 31 decembrie 2015, conform comunicatului oficial al ASF, în România 90% din piaţa naţională de asigurări aparţine firmelor străine iar RCA a crescut în ultimele 6 luni cu 60%.

Proiectul de plafonare a RCA va intra în dezbaterea Senatului marţi, 13 septembrie iar pe 20 septembrie se va da vot final ăn Camera Deputaţilor.

Războiul cu transportatorii români a fost subiect de discuţie şi pentru reprezentantul PMP ,Cristian Diaconescu. Şi el ca şi deputatul PSD, Radu Vasilică, aduce acuzaţii Guvernului şi ASF că reprezintă mai degrabă interesele companiiilor de asigurări în defavoarea firmelor româneşti şi reconfirmă faptul că profiturile făcute de asiguratori în România sunt transferate în proporţie de 100% în ţările lor de origine astfel că România cu câştigă nimic ci dimpotriva, economia ar putea avea scpăderi serioase ca urmare a distrugerii unor firme mari de trasport care au ajusn să conteze pe piaţa europeană.

Transportatorii au protestat la începutul acestei săptămâni pentru a-şi arăta dezacordul faţă de majorarea exagerată a RCA.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Mediului atrage atenția asupra poluării

Publicat

in

De

Ministrul Mediului, Costel Alexe, cere autorităților locale din țară să intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care și le-au asumat privind planurile integrate de calitate a aerului.

Costel Alexe a spus duminică, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că procedura de infringement pe Bucureşti, Braşov şi Iaşi privind calitatea aerului ne afectează ca ţară, precizând că dincolo de faptul că România trebuie să-şi rezolve problema în raport cu Comisia Europeană, trebuie să asigurăm cetăţenilor României condiţii sănătoase de viaţă.

“Autorităţile publice locale din ţară, inclusiv cele din Iaşi, ar trebui să-şi intensifice viteza de implementare a măsurilor pe care şi le-au asumat prin hotărâri de consiliu local în aceste planuri integrate de calitate a aerului. Solicit Primăriei Iaşi să realizeze raportul privind starea de sănătate a populaţiei pentru a vedea exact cum sunt afectaţi ieşenii de poluarea aerului din municipiu“, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

El a amintit faptul că există un raport făcut de Institutul Naţional de Sănătate Bucureşti, care arată că “avem probleme şi asocieri certe în ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare în zonele în care aerul este foarte poluat“.

“La Iaşi vreau să cred că în perioada următoare administraţia publică locală va implementa cu paşi repezi toate acele măsuri pe care şi le-a asumat în 2018. Este inadmisibil ca abia în 2019, autorităţile centrale şi locale să se pună la masă pentru a hotărî că trebuie să facă nişte paşi în ceea ce priveşte deblocarea proiectului şoselei de centură“, a afirmat Costel Alexe.

Totodată, ministrul Mediului a anunţat că în acest an, municipiile Iaşi şi Braşov vor beneficia de două laboratoare mobile, astel încât Agenţia pentru Protecţia Mediului să poată interveni ori de câte ori va fi necesar, conform news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură surpriză! Florin Cîțu anunță o ‘bombă’ la audierea sa din Parlament

Publicat

in

De

Florin Cîțu propus pentru același portofoliu în Guvernul Orban II, anunță o ‘bombă’ la audierea sa de luni. ‘Aflăm de ce PSD a amânat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât și în 2020’.

”Bomba din audierea mea de mâine. Aflăm de ce PSD a amânat creşterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât şi în 2020”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Cîţu, propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor în Guvernul Orban II, va fi audiat, luni, de la ora 12.00, de comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, informează news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend