Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Producătorii argeșeni de legume, aşteptaţi la întâlnirea cu specialiștii DAJ Argeș și I.C.D.L.F-Vidra 

Publicat

in

În data de 12 februarie, ora 10:00, Direcția pentru Agricultură Județeană Argeș, împreună cu un grup de cercetători de la Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură și Floricultură Vidra organizează o întâlnire cu producătorii argeșeni de legume din câmp și spații protejate pentru a li se acorda consultanță de specialitate. Întâlnirea va avea loc la Muzeul Județean Argeș, strada Armand Călinescu, nr. 44, Pitești, jud. Argeș. Subiectele principale se vor referi la fertilizarea rațională a culturilor de legume de la producerea răsadului până la recoltare precum și aspecte privind combaterea principalelor boli și dăunători la culturile legumicole. Un accent mai mare se va pune pe măsurile privind posibilitățile de diminuare a atacului de Tuta absoluta, un dăunător mai nou, dar foarte periculos pentru tomatele cultivate în solarii.

Grupul de cercetători de la ICDLF Vidra va fi alcătuit din:

-Dr. ing. Gicuţa Sbîrciog, cercetător principal şi director general al institutului, specialist în ameliorare şi producere de sămânţă la legume;

-Dr. Marcel Costache, cercetător principal, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, specialist în protecţia plantelor;

-Dr. Victor Lăcătuş, cercetător principal, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, specialist în probleme de nutriţia şi fertilizarea culturilor legumicole;

-Prof. univ. dr. Ion Scurtu, cercetător principal, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, specialist în ameliorare şi producere de sămânţă la legume;

Vor participa de asemenea cercetătorii doctoranzi Alina Buzatu şi Delia Constantin.

După expunerile făcute de dr. Victor Lăcătuş (nutriţie şi fertilizare) şi de dr. Marcel Costache (protecţia plantelor- boli şi dăunători), cercetătorii prezenţi vor răspunde la întrebările producătorilor de legume.

La finalul întâlnirii, cei interesaţi vor primi gratuit 50 de exemplare din cartea Bolile şi dăunătorii legumelor din spaţii protejate şi 50 de exemplare x 3 pagini din rezultatele cercetărilor privind combaterea dăunătorului Tuta absoluta.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ACUM ! Accident grav în Argeș, la Băiculești – Două mașini implicate

Publicat

in

De

In urma cu putin timp , un grav accident rutier s-a produs în Băiculești, zona Zigoneni. Este vorba despre un impact între 2 autoturisme, posibil o singură victimă.
La fața locului intervin un echipaj cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD.

Revenim cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bairam SILVIC cu Miuțescu, Chiriloiu si PORCUL la o cabană din Argeș – PNL a promis șefia lui Chiriloiu, Porcul a jignit, acuză argeșenii !

Publicat

in

De

Argeșenii continua sa reclame manevrele care se fac la Direcția Silvică Argeș sub oblăduirea lui Armand Chiriloiu. Un mesaj trimis in cursul acestei dimineti pe adresa redactiei, arată faptul ca nici liberalii lui Miutescu nu sunt straini de afacerile acestuia, ba mai mult, liderul Miutescu paticipa la chefurile „padurarilor problema” din Arges.

„Cu prilejul unui bairam organizat pe valea raului VEDEA, la cabana BRATIA ce apartine unui renumit om de afaceri argesean, dupa ce aburii alcoolului au inceput sa le iasa prin ochi la participanti, padurarul STANCIU FLOREA, supranumit si „PORCUL”, a injurat-o si ocarat-o urat de tot pe contabila sefa a Ocolului Silvic Cotmeana, de fata cu seful Directiei Silvice Arges, renumitul bogatas(pentru cat a furat) ARMAND CHIRILOIU si cu seful Ocolului Silvic Cotmeana, VISAN GIANI CATALIN. Va imaginati ce cloaca si ce mizerie e in DS Arges, daca pe acest padurar cu caracter jegos il doare exact in cur de sefii lui si o batjocoreste pe biata femeie in fel si chip?
Biata contabila si-a ales total nepotrivit momentul pentru a-i aminti „PORCULUI” ca nu trebuia sa vanda lemnele confiscate de politie si date in custodie lui si nici sa-si insuseasca banii incasati ilegal pe ele.
La acest bairam mizerabil a participat si ADRIAN MIUTESCU, liderul PNL Arges, tocmai pentru a-i promite lui „mister DOWN” ca va ramane sef de directie silvica si sub imparatia PNL. Pardon, domnule Ludovic Orban? Pardon, domnule presedinte ?
Asta inseamna PROSTITUTIA INTELECTUALA SI SIVICULTURALA pe care noul ministru penelist trebuie s-o elimine din MMAP.
Ministrul COSTEL ALEXE si seful Garzii Forestiere Ploiesti, cel care raspunde de Directia Silvica Arges, ar trebui sa mai stie ca tot la acest ocol silvic opereaza, de ani de zile, nestingherit si padurarul GHITULESCU MARCEL. Desi acesta a fost condamnat pentru braconaj si i-a fost anulat permisul de port arma, este padurar peste doua cantoane silvice si maistru de exploatare forestiera.
Acest individ a gasit calea de a face bani conducand personal firma SC ALUNUL SRL care este inscrisa pe numele cumnatului sau si facand jaf in padurile de la CUCA, COTMEANA si UDA. Mai mult, acesta a taiat toti stejarii pedunculati din unitatea militara de la Valea Ursului, avand un profit enorm.
Cine credeti ca este cumnatul sau? Un neica NIMENI care nici macar nu stie sa scrie si sa citeasca.
Supranumit si „regele avizelor”, acest padurar caruia seful DS Arges i-a oferit toata puterea executiva a exploatarilor forestiere de la OS Cotmeana, a taiat si semnat avize atat in numele OS COTMEANA, cat si in numele SC ALUNUL SRL, acest lucru fiind foarte usor de verificat de catre Garda Forestiera PLOIESTI si Corpul de Control al ministrului, daca se doreste acest lucru.
Alooooo, domnule VIOREL MIHALCIOIU, sef al Garzii Forestiere Ploiesti, se aude strigatul poporului sau sunteti in cardasie cu ARMAND CHIRILOIU ?
Domnule ministru COSTEL ALEXE, la padurari de teapa celor doi doriti dumneavoastra sa le mariti salariile si sa-i dotati cu arme letale? Noi va sfatuim ca sa va mai ganditi, intrucat Serviciul Delicte Silvice din IGPR este deje pe urmele lor dar si pe ale celor care-i acopera.
Se aude, „mister DOWN”? Ai cam incurcat-o.”, este mesajul trimis de cativa argeseni.

Redactorii PROFIT au incercat sa ia legatura cu Armand Chiriloiu si cu liderul PNL insa acestia nu au putu fi contactati.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend