spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Procurorul general, despre nregistrările de la DNA Oradea: Procurorii trebuie să-și desfășoare activitatea cu respectarea strictă a legii

Facebook Twitter Google+
Procurorul general, despre nregistrările de la DNA Oradea: Procurorii trebuie să-și desfășoare activitatea cu respectarea strictă a legii

Procurorii trebuie să-și desfășoare activitatea cu respectarea strictă a legii, cu imparțialitate și independență, afirmă conducerea Ministerului Public, afirmând că se delimitează de activitățile „care nu se circumscriu normelor procedurale sau care constituie abateri disciplinare sau încălcări ale Codului deontologic al magistraților”. Precizările sunt făcute în contextul înregistrărilor de la DNA Oradea în care se vorbea despre „liniștirea” judecătorilor.

„Conducerea Ministerului Public se delimitează de activitățile ce nu se circumscriu normelor procedurale sau care constituie abateri disciplinare sau încălcări ale Codului deontologic al magistraților.

Activitatea tuturor procurorilor trebuie desfășurată cu respectarea strictă a legii, a drepturilor și libertăților cetățenilor, cu imparțialitate și independență”, a transmis Ministerul Public.

Potrivit Parchetului General, concluziile controlului privind înregistrările de la DNA Oradea vor fi „implementate cu imparțialitate și fără întârziere”.

Tot vineri, DNA a precizat, referitor la înregistrarea de la serviciul teritorial Oradea în care se vorbea despre „liniștirea” judecătorilor, fiind vehiculate numele a șapte judecători, că în cazul a doi dintre ei nu au existat dosare, alți doi erau pensionați, unul încarcerat, iar pentru alți doi s-a dispus ulterior clasarea dosarelor.

Într-un comunicat publicat în 5 ianuarie, la o zi după apariția prezumtivei înregistrări audio, conducerea DNA s-a delimitat „de orice act al personalului din subordine care încalcă normele legale sau codul deontologic al magistraților, susținând în mod constant că procurorii DNA trebuie să își desfășoare activitatea de urmărire penală cu imparțialitate și stricta respectare a legii și a drepturilor fundamentale ale cetățenilor”.

La sfârșitul săptămânii trecute, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General a deschis un dosar penal in rem în legătură cu înregistrarea audio făcută publică de un avocat în care ar apărea procurori de la DNA Oradea care discută despre acţiuni de intimidare a judecătorilor.

Avocatul Răzvan Doseanu a publicat pe site-ul Cabinetului de Avocatură Doseanu şi Asociaţii o înregistrare audio a unei şedinţe care ar fi avut loc la DNA Oradea în ianuarie 2018, despre care spune că nu ştie dacă este autentică. Acesta spune că înregistrarea a fost „primită anonim”.

Luni, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a afirmat că a luat act „cu maximă îngrijorare” de înregistrările de la DNA Oradea, care arată „un mod de lucru având ca finalitate deturnarea scopului justiției”. Judecătorii din CSM mai spun că au identificat potențiale practici de presiune asupra judecătorilor, prin ticluirea de dosare.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments