spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe primarul comunei Oarja

Facebook Twitter Google+
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe primarul comunei Oarja

Probleme mari pentru primarul comunei Oarja, Constantin Bîlea. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe edil, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Numai că în acest caz mai sunt probleme şi pentru alte persoane importante din comună. Vorbim aici despre fostul viceprimar Lucian Gheorghe, Dumitru Stan, administratorul unei societăţi comerciale din localitate şi de Iulia Mihaela Sima, cea care a ocupat funcţia de director la Şcoala Gimnazială “Dumitru Rădulescu” din Oarja. Iată ce susţin procurorii DNA:

“În perioada 2012-2014, inculpații Bîlea Constantin și Sima Iulia Mihaela, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea prevederilor legale privind finanțele publice locale și achizițiile publice, au încheiat cu societatea administrată de inculpatul Stan Dumitru, câte un contract de execuție lucrări care priveau: amenajarea unei camere frigorifice în interiorul Căminului Cultural Oarja, respectiv, instalarea a 5 centrale termice în Școala Gimnazială D. Rădulescu Oarja și au dispus plata unor facturi pentru achiziții de bunuri/servicii de la aceeași societate comercială.
În acest context, în condițiile în care bunurile și serviciile facturate și achitate nu au fost furnizate, cei doi inculpați împreună și cu viceprimarul comunei Oarja au semnat mai multe documente ce conțineau date nereale (devize de lucrări, procese verbale de recepție etc.) și au achitat omului de afaceri suma totală de 201.080 lei, ce constituie un prejudiciu adus unității administrativ teritoriale.
În scopul asigurării banilor obținuți în maniera de mai sus, inculpatul Stan Dumitru a ascuns și disimulat proveniența ilicită a sumei de 148.208 lei, prin introducerea lor într-un mecanism complex spălare a banilor, pe baza unor dispoziții de încasare, respectiv plată false, în temeiul unui contract inexistent, destinatarul final fiind tot omul de afaceri.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților.”

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....