Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PROCURORII DIICOT au DECIS: ACȚIONARUL principal al ELECTROARGEȘ nu a avut nici o calitate în dosarul ”GRUPUL CHELU”

Publicat

in

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au decis la începutul lunii martie să închidă un dosar istoric, deschis în 2007 și care viza gruparea condusă de defunctul om de afaceri Cătălin Chelu, unul dintre marii jucători de pe piața de capital de la noi din țară

Anchetatorii au stabilit că niciunul din locotenenții lui Chelu, la care au ajuns într-un mod cel puțin straniu multe din companiile deținute de acesta, nu a săvârșit nicio faptă penală în perioada 2001 – 2012.

Pe de altă parte, tot cu această ocazie, procurorii DIICOT au stabilit că acționarul principal al Electroargeș, societatea Investments Constantin, nu a avut și nu are niciun fel de legătură cu ”Grupul Chelu”, rezultă din ordonanța DIICOT .

În concret, DIICOT a dispus clasarea și a plângerii făcută de Ala Procopenco față de omul de afaceri Constantin Ștefan, acționarul majoritar al Investments Constantin și în același timp președinte al Consiliului de Administrație Electroargeș.

De altfel, pe website-ul Bursei de Valori București există un Raport Curent întocmit de președintele CA Electroargeș în care investitorii sunt anunțați despre soluția dispusă de procurorii DIICOT:

”Consiliul de Administrație Electroargeș S.A. aduce la cunoștință acționarilor și eventualilor investitori ca Investments Constantin S.R.L., acționar principal Electroargeș S.A., i-a comunicat în data de 23 martie 2020 următoarele: „Prin Ordonanța de clasare din data de 03.03.2020, emisă de DIICOT – Structura Centrală, în Dosarul nr. 394/D/P/2007, comunicată și către Electroargeș S.A., s-a dispus clasarea cauzei față de:
– toate prezumțiile privind manipularea pieței de capital, spălarea banilor etc., cu referire la tranzacțiile din anul 2015 prin care Investments Constantin S.R.L. si Benjamins United S.R.L. au achiziționat pachetele de acțiuni ale emitentului Electroarges S.A.;
– plângerea formulată de Ala Procopenco, la data de 23.03.2016, față de Constantin Ștefan, astfel cum a fost menționată în Raportul Curent Electroargeș S.A. din data de 31.05.2016.
– Atât Investments Constantin S.R.L. și Benjamins United S.R.L., cât și Constantin Ștefan și Silviu-Bogdan Dumitrache, asociații acestora, nu au avut nicio calitate în Dosarul nr. 394/D/P/2007”, se arată în Raportul curent de pe website-ul Bursei de Valori București.

Electroargeș este o companie producătoare de mașini și aparate electrocasnice din România. A fost înființată în anul 1971 și a început să producă în anul 1973. În prezent societatea are aproximativ 600 de salariați.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Polițiștii aplică legea! Au fost amendate peste 10.000 de persoane

Publicat

in

De

Au fost amendate peste 10.000 de persoane. 

16.048.902 lei – atât valorează amenzile aplicate de polițiști, în doar 24 de ore, românilor care nu au respectat măsură privind restricționarea circulației.

Totodată, în același interval de timp, s-au aplicat sancțiuni și pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină: peste 1.200. În plus, au fost deschise și 12 dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„(…) în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 12 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fapta prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 1.273 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în ultimele 24 de ore, 10.092 de persoane care nu au respectat măsură privind restricționarea circulației. Acestora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.048.902 lei”, se arată în informarea GCS.

Totodată, Grupul a anunțat, luni, 192 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor în țara noastră ajunge la 1952.

Pacienții nou confirmați au vârstă cuprinsă între 1 și 90 de ani.

„Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj)”, potrivit ziare.com.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Anunț de ultimă oră! Îngrijorător: Sute de cadre medicale, infectate cu coronavirus

Publicat

in

De

Vești îngrijorătoare de la Grupul de Comunicare Strategică! GCS anunță că aproximativ 300 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus.

Conform raportărilor către INSP din teritoriu, în prezent, în țara noastră au fost înregistrate un număr 285 cadre medicale infectate cu noul corinavirus, după cum urmează:

91 medici,
90 asistenți medicali, 26 infirmiere,
8 ingrijitoare,
70 Personal auxiliar

Distribuție pe județe

Arad – Total 16
(5 Medici, 3 Asistente, 8 Personal auxiliar)

București – Total 45
(14 Medici, 11 Asistente, 5 Infirmiere, 15 Personal auxiliar)

Botoșani –Total 1
(1 Medic)

Cluj –Total 2
(2 Personal auxiliar)

Constanța –Total 1
(1 Asistent)

Covasna –Total 6
(5 Medici, 1 Asistent)

Galați –Total 4
(3 Medici, 1 Personal auxiliar)

Hunedoara –Total 15
(13 Medici, 1 Îngrijitoare, 1 Personal Auxiliar)

Iași –Total 3
(2 Medici, 1 Asistent)

Neamț –Total 7
(2 Medici, 3 Asistenți, 1 Infirmiere, 1 Persoanl Auxiliar)

Suceava –Total 181
(43 Medici, 70 Asistente, 20 Infirmiere, 7 Îngrijitoare, 41 Personal auxiliar)

Timiș –Total 2
(1 Medic, 1 Personal auxiliar)

Vrancea –Total 2
(2 Medici)

Vezi și

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend