Stiri Arges, Pitesti, epitesti, argeseni,

.

Procedura Şi Acte Necesare Pentru Internare Bătrâni La Azil


Conform legii, au dreptul la internare fără o lucuinţă şi bătrânii care au casă proprietate personală şi pensie, care au nevoie neapărată de sprijin. Potrivit datelor furnizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), până la internarea unui bătrân într-o instituţie socială este necesară întocmirea unei documentaţii. Astfel, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să vă adresaţi DGASPC unde vă vor fi puse la dispoziţie informaţii legate de documentele pe care trebuie să le anexaţi la dosarul prin care solicitaţi internarea într-un azil.

În primul rând, persoana vârstnică trebuie să-şi facă analize medicale care să ateste starea actuală de sănătate. La dosar mai sunt necesare următoarele documente:

* cerere;

* copie după certificatul de naştere;

* copie după buletinul de identitate şi după certificatul de căsătorie;

* certificatul de deces al soţului/soţiei (după caz);

* hotărârea de divorţ (după caz);

* talonul de pensie;

* analize medicale (HIV, radiografie pulmonara, RBV etc.)

* adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte că solicitantul nu suferă de boli transmisibile;

* recomandare medicală din care să reiasă instituţia indicată conform gradului de handicap constatat de Comisia de expertiză medicală;

* declaraţie pe propria răspundere de unde să reiasă ca bătrânul nu are rude de gradul întâi sau întreţinători legali.

În cazul în care persoana respectivă are certificat de handicap, este nevoie de recomandarea Comisiei de Expertiză a Persoanelor cu Handicap pentru supraveghere permanentă în cadrul unui centru de îngrijire.

Restaurant Domnesc, simte traditia !

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Procedura Şi Acte Necesare Pentru Internare Bătrâni La Azil

  1. Andrei Elena Laura

    Sunt persoana nevazatoare cu gradul1 si am si eh o antrebare:an cazul an care sotul decedeaza nh mai poate avea grija nimeni de mine am 41 de ani ma pot ancadra antrun azil de batrani?sau exisrta centre speciale pentru pers cu handicap?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ziare