spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Primul pas spre un site de succes – gazduirea web

Facebook Twitter Google+
Primul pas spre un site de succes – gazduirea web

Atunci cand vrei sa-ti faci continutul disponibil pentru toata lumea, nu e suficient doar sa-ti construiesti site-ul. Cel mai important detaliu este legat de urcarea lui pe Internet, iar aici intervine gazduirea web (vezi aici planuri si preturi). Asta pentru ca, in esenta, asta ofera acest serviciu – iti pune la dispozitie tehnologia necesara pentru ca site-ul tau sa fie operational online.

Daca ar fi sa rezumam foarte simplu ce se intampla, ar rezulta ca site-urile sunt puse la pastrare pe niste servere, iar in momentul in care sunt accesate, computerul respectiv se va conecta la servere pentru a avea acces la respectivul website.

Criterii pentru alegerea unui furnizor de gazduire web

Sunt multe detalii pe care trebuie sa le analizezi atunci cand vrei sa-ti asiguri serviciile unui provider de gazduire web. Sigur, trebuie sa iei in considerare si ce vrei tu sa realizezi (blog personal, o afacere etc.), insa urmatoarele trei componente ale pachetului de web hosting trebuie examinate foarte atent.

Spatiu – In clipa in care selectezi pachetul dorit, providerul de web hosting iti asigura un spatiu cuantificabil in Mb sau Gb, in functie de dorinta ta. Astfel, fisierele site-ului tau, galeriile multimedia (foto si video), baza de date sau orice alta chestie va trebui sa-si gaseasca loc in acest spatiu. Este esential sa aproximezi cam de cat spatiu va avea nevoie website-ul tau pentru a se dezolva. Sigur, poti sa upgradezi la un pachet cu un spatiu mai mare, dar e important fie totul bine corelat in momentul lansarii site-ului.

Suport – Nu exista site care sa nu fi intampinat probleme la un moment dat. Indiferent de cat de mult vei investi, aceste dificultati vor aparea in mediul online. Dar daca ai parte de cel mai bun suport pentru clienti din partea serviciului de gazduire, atunci nu ai niciun motiv de ingrijorare. Un site nefunctional nu-ti este de niciun folos, asa ca cel mai indicat ar fi sa contactezi un provider care ofera suport clienti 24 de ore din 24.

Pretul – Latura financiara primeaza intotdeauna atunci cand vrem sa asiguram anumite servicii. O firma de top nu-ti va oferi cel mai mic pret, deoarece calitatea se plateste, deci trebuie cumva sa stabilesti un compromis intre ce-ti doresti pe site si costul pentru ca acest lucru sa se intample.

Componente de gazduire web

Serviciul de gazduire web este unul complex, iar noi am identificat patru componente majore pe care trebuie sa le ai in vedere.

Domeniul – Este foarte important sa-ti achitionezi domeniul. Astfel, chiar daca vei ajunge sa schimbi providerul, tot vei detine numele si toate beneficiile SEO acumulate in timp.

Gazduirea DNS – Asigura, practic, rularea site-ului online. Gazduirea DNS este serverul care transforma adresele web in adrese de internet (adrese IP). Cum internetul functioneaza pe baza acestor adrese IP, astfel ajunge si website-ul tau sa fie urcat online.

Gazduirea web – Este serviciul care asigura buna functionare a site-ului tau. Pe langa cele trei criterii vitale pe care ti le-am prezentat mai sus, ar fi cazul sa mai tii cont si de viteza serverului ce-ti este pus la dispozitie, daca update-urile sunt facute la timp sau daca exista posibilitatea de backup pentru site-ul tau.

Gazduire email – E vorba de serviciul care gazduieste emailurile asocitate website-ului detinut de tine.

Ceea ce n-am discutat pana acum, dar ramane un detaliu de luat in seama este localizarea gazduirii web. Pentru a face economie, unele persoane sunt dispuse sa aleaga o gazduire web din alta tara, insa ajung sa piarda pe termen lung. Daca site-ul tau este destinat persoanelor din Romania, atunci greseala facuta poate sa se dovedeasca fatala. Timpul de incarcare se prelungeste cu cateva secunde, iar pierderea conexiunii poate sa devina o experienta mai frecventa decat ti-ai dori.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....