Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Primul lider PSD care îi răspunde lui Iohannis pentru utilizarea apelativului „penali”: Nu poţi să acuzi pe cineva, până n-are o sentinţă definitivă!

Publicat

in

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, vineri, la Slatina, referindu-se la afirmaţia preşedintelui Iohannis că „nişte penali vor să discrediteze DNA-ul”, că ar trebui respectată prezumţia de nevinovăţie, iar Laura Codruţa Kovesi ar trebui să demisioneze!

Paul Stănescu a afirmat că, până la 1 aprilie, Directiva Europeană privind prezumţia de nevinovăţie va fi implementată în legislaţia naţională.

„N-aş vrea neapărat să comentez ceea ce a spus domnul preşedinte Iohannis. Va intra imediat în dezbatere acea Directivă Europeană cu prezumţia de nevinovăţie, până la 1 aprilie fiind termenul dat. Nu cred că poţi să acuzi pe cineva că e penal, până în momentul în care n-are o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Aţi văzut atâtea întâmplări cu oameni care au fost arestaţi, reţinuţi, luni de zile, care au fost declaraţi nevinovaţi, până la urmă. Cine mai repară viaţa unui om, după ce se întâmplă aceste lucruri?”, a declarat vicepremierul.

Întrebat dacă solicită demisia procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, după scandalul izbucnit la DNA Ploieşti, Paul Stănescu a afirmat că aceasta ar trebuie să demisioneze din proprie iniţiativă.

„Eu nu ştiu dacă doamna Kovesi trebuie revocată sau nu, dar atunci când se întâmplă astfel de lucruri într-o instituţie atât de importantă, dumneaei ar trebui să-şi dea demisia, nu să i-o ceară cineva”, a conchis Stănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că „nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea” acestei instituţii, afirmând că această încercare e „jalnică şi neconvingătoare” şi îi confirmă că DNA face „o treabă foarte bună”.

ACTUAL

S-a încins tărâța-n PSD Argeș! Primarul Panțurescu și-a jignit deputatul: „Ia-o pe asta de aici, că sunt nervos”

Publicat

in

De

S-au inflamat spriritele la maxim in PSD Argeș, după slabele rezultate obținute la alegerile prezidențiale. Iar de la inflamat si pana la scandal in toata regula nu a mai fost decat un pas, mai ales cand e vorba de primarul Panțurescu. Asdar, ieri seara s-a discutat despre rezultatele alegerilor de duminică, despre scorurile obţinute ȋn localităţile Argeṣului, inclusiv la Vlădeṣti, unde Mircea Diaconu, argeṣean originar din Vlădeṣti, a ieṣit de primul loc. Panţurescu ṣi-a făcut calculele, el fiind responsabil al PSD pe zona Vlădeṣti, și a tras concluzia că-n turul 2, voturile lui Diaconu din Vlădeṣti vor ajunge la Viorica Dăncilă. Dar, ce sa vezi, cand se lauda el mai tare cu previziunile si explicațiile, fost ȋntrerupt de deputatul Simona Bucura Oprescu. Vazand că primește o lecție de în materie de calcule politice, Panţurescu s-a inflamat și, in stilu-i cunoscut, a ȋnceput să strige și s-o jignească pe Simona-Bucura. “Şerbane, ia-o pe asta de aici, că sunt nervos”, a urlat primarul de la Curtea de Argeṣ către președintele Valeca, referindu-se la Simona Bucura. Şi cum Panţurescu vorbea ca la uṣa cortului, colegii l-au apostrofat: “Nu aṣa se vorbeṣte cu o femeie!”. Cam ceea ce îi spun și cetîțenii din Curtea de Argeș, dar bitul primar nu înțelege că s-a dus epoca stapânlor săi, infractorul Liviu Dragnea si penalul Mircea Drăghici.

Citeste mai mult

ACTUAL

Partidul lui Mircea Andrei, absorbit de PNL – Ion Șerban și Mihai Tudor sunt liberali, de astazi

Publicat

in

De

In conferinta de presa de astazi a PNL Argeș, președintele Partidului pentru Argeș și Muscel (PAM), Mihai Tudor, a decis să se alăture PNL Argeș. PAM, partid local infiintat de fostul senator Micea Andrei, va încheia cu PNL o fuziune prin absorbție. PAM are în județ 67 de consilieri locali și 2 consilieri județeni. Printre cei care vor trece la PNL ar trebui sa se numere si consilierii locali de la curtea de Arges, ionel Paunescu si Ion Serban. Numai ca, Ionel Paunescu este deja in echipa Pro Romania, iar Ion Serban se afla intr-o situatie delicata, acesta din urma nestiind daca va opta pentru un alt partid sau va trebui sa si-l asume drept sef pe Cristian Mitrofan.

„Suntem la finalul negocierilor pentru o fuziune prin absorbție cu PNL. Este foarte bine că PNL a devenit o opțiune viabilă la conducerea din Argeș. Noi nu avem consilieri pro PSD, este o opțiune firească”, a declarat Mihai Tudor. „Colegii trebuiau să se orienteze, este o alegere normală. Am colaborat foarte bine cu ei în Consiliul Județean. Acum discutăm cu toate partidele de dreapta din județ ca să mobilizăm electoratul și să câștigăm în turul al doilea la prezidențiale”, a declarat Adrian Miuțescu. 

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend