Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Primele reacţii la moartea creatoarei de modă Zina Dumitrescu: „Zina ne-a iubit pe toţi”

Publicat

in

Primele reacţii la anunţul morţii Zinei Dumitrescu nu s-au lăsat aşteptate prea mult, designeri şi realizatori de televiziune arătându-se marcaţi de veste: „Zina ne-a iubit pe toţi”, a scris pe Facebook Rita Mureşan, care s-a considerat mereu un „copil” al Zinei Dumitrescu în calitate de designer.

”A încetat din viaţă «mama modei româneşti»! Drum lin către stele, frumoasă doamnă Zina Dumitrescu! Dumnezeu să te odihnească în pace! Mulţumim pentru tot ce ai făcut în acest domeniu, iar eu mulţumesc cu recunoştinţă pentru sprijinul dat la începutul carierei mele de designer! Mereu cu un sfat, cu o vorbă bună, sau cu o mustrare dacă era cazul, mama Zina ne-a iubit pe toţi! Condoleanţe familiei! Condoleanţe şi familiei modei româneşti, din care am avut onoarea să fac parte în acelaşi timp cu speciala, efervescenta, frumoasa doamnă Zina Dumitrescu!”, a anunţat Rita Mureşan, care s-a considerat mereu un ”copil” al Zinei Dumitrescu în calitate de designer.

La rândul său, designerul Dorin Negrău a notat: ”Ai fost un înger pentru mulţi dintre noi şi aşa vei rămâne «mama ZINA» . Dumnezeu să te odihnească în pace!”

”De astăzi, acest om este o amintire. Pentru multă lume – e un simplu creator de modă, care a facut rochii şi a clădit cariere. Pentru mine a fost, mulţi ani, un membru al familiei. Rubrica sa de la «Ceaiul de la ora 5», onorată săptămână de saptămână, timp de 8 ani, fără nicio pauză, ne-a oferit prilejul de a cunoaşte un munte de talent, un vulcan de energie, un suflet cât o planetă. Zina Dumitrescu a plecat să-i îmbrace pe îngeri, după ce ani de zile, din lumina reflectoarelor, a ajuns în cea a singurătăţii”, a scris realizatoarea de televiziune Marina Almăşan.

Zina Dumitrescu a murit joi, la azilul de bătrâni din Ghermăneşti, unde era internată de mai mulţi ani. Creatoarea de modă nu a mai putut fi salvată după ce a intrat în stop cardiorespirator
Pe numele real Zenobia Bogoş, Zina Dumitrescu s-a născut pe 16 iunie 1936, în Ismail, pe atunci Regatul României, în prezent Republica Moldova.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, familia celei care era supranumită de manechine şi colegii de showbiz „mama modei din România”, s-a mutat la Piteşti.

A absolvit cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin, iar, la vârsta de 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus din Bucureşti.

A contribuit la lansarea carierei mai multor modele devenite celebre, precum Eugenia Ştefan (Janine), Romaniţa Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet, Cătălin Botezatu.

A creat zeci de colecţii de modă, participând la festivaluri de profil din ţară şi din străinătate.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Ludovic Orban amenință: ‘Dacă nu, va trebui să plece acasă conducerea’. Nereguli grave depistate de șeful Guvernului

Publicat

in

De

În plină epidemie de coronavirus, premierul Ludovic  Orban amenință. Șeful Executivului a afirmat, duminică seara, că i s-a garantat că se va rezolva problema lipsei unor medicamente de pe piaţă, altfel conducerea ANMDM (Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale – n.r.) „va trebui să plece acasă”.

Totodată, Orban a dezvăluit, la România TV, că medicamente fabricate în România au fost scoase de piaţă chiar de ANMDM numai pentru a face loc unor substanţe echivalente la preţuri de 20 până la 50 de ori mai mari faţă de produsele care ar fi fost fabricate în România.

Premierului i s-a atras atenţia despre criza Euthyrox şi a unor medicamente pentru diabet, care de mai multe săptămâni lipsesc din farmacii.

„Euthyrox este pentru tiroidă, aici am avut o discuţie cu ANMDM, am participat săptămâna trecută la şedinţa operativă de la Ministerul Sănătăţii şi mi s-a garantat că de săptămâna viitoare există o substanţă echivalentă, că se va rezolva problema. De asemenea, e o problemă pe piaţă legată de tratamentul pentru diabet. Sunt două produse acolo. Mi s-a garantat, dacă nu, va trebui să plece acasă conducerea ANMDM pentru că trebuie să stabilească cu producătorii şi producătorii care sunt pe piaţa românească să garanteze stocurile necesare pe o perioadă de timp, mi se pare că pe şase luni de zile. Ori dacă un producător sau un distribuitor nu îşi respectă această înţelegere şi ANMDM nu ia decizii, înseamnă că ANMDM nu funcţionează”, conform premierului.

Premierul a adăugat că trebuie acordată atenţie creşterii producţiei interne a unor medicamente căutate.

„Trebuie să avem în vedere creşterea capacităţii de a produce cât mai multe medicamente care sunt căutate. De asemenea, să fim mai atenţi cu introducerea de alte medicamente, cam multe cazuri pe care le-am întâlnit în care produse fabricate în România au fost scoase de piaţă chiar de ANMDM numai pentru a face loc unor substanţe echivalente la preţuri de 20 până la 50 de ori mai mari faţă de produsele care ar fi fost fabricate în România”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul Sănătății face verificări în zona pe care a anunțat-o, sâmbătă, ca focar de infecție

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, continuă verificările în teritoriu.

Duminică, Tătaru s-a deplasat la Constanța, zonă pe care a anunțat-o, sâmbătă, ca focar de infecție cu coronavirus.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății se află în județul Constanța, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Sănătății a vizitat deja Spitalul de Boli Infecțioase. Ministrul Sănătății va vizita și spațiile de carantină și Spitalul Județean din Constanța.

Nelu Tătaru discută la fața locului cu autoritățile locale medicale și administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct în actul medical.

Sunt verificate circuitele, stocul de echipamente și medicamente, realizându-se o analiză a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricăror riscuri.

Ministrul discută cu echipele medicale și cele de management despre proceduri și respectarea lor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend