Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primǎriile te cautǎ pentru un job temporar ! Se cautǎ tineri care se pricep sǎ opereze pe calculator pentru alegerile din 2016

Publicat

in

Pentru alegerile care vor avea loc anul viitor, pentru  fiecare secție de votare va fi desemnat un operator de calculator. Principala sa atribuțiune va fi fie scanarea cărților de identitate ale alegătorilor care vin la vot, fie introducerea în baza de date a codurilor numerice personale.
Oricine poate să fie operator calculator pe perioada alegerilor și pentru o astfel de activitate va fi plătit. Nu se cunoaște însă suma care i se va cuveni dar se știu condițiile pe care trebuie să le îndeplinească. Cea mai importantă dintre ele  o reprezintă cunoștințele de bază în tehnologia informației. Statul va mai cheltui ceva bani în plus şi pentru instruirea şi evaluarea acestor operatori de către Serviciul de Telecomunicaţii speciale. La nivelul judetului Arges va fi nevoie de sute de astfel de tineri, asa ca daca vreti sa castigati un ban in plus dar si sa patircipati la procesul electoral nu trebuie sa mai stati pe ganduri.
Un prim pas pe care trebuie să-l facă cei care doresc să fie operatori pe perioada alegerilor este completarea unei cereri tip care poate fi obţinută de pe site-ul primariilor localitatilor sau la birourile specializate.
Ana Maria Stroescu

ACTUAL

Spitalul Județean, dotat cu cel mai modern și performant Computer Tomograf din județul Argeș

Publicat

in

De

Spitalul Județean de Urgență Pitești va avea un nou Computer Tomograf, asta după ce, în iunie 2018, unitatea sanitară a fost dotată cu aparat de Rezonanță Magnetică (RMN). Astăzi, 15 noiembrie 2019, a fost livrat noul echipament CT, un aparat de care era mare nevoie, deoarece spitalul avea un singur Computer Tomograf, ce trebuia să facă față celor aproximativ 900 de solicitări de investigații CT pe lună. Computerul Tomograf a fost achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. Este vorba despre finanțare prin rambursarea unor sume în cadrul unui proiect pe fonduri europene privind achiziția de aparatură medicală în spitalele din județul Argeș.

„Sunt deosebit de încântată pentru ce s-a realizat în spital în ultimii trei ani. Sunt din anul 1998 în secția de Anestezie și Terapie Intensivă și știu cum au evoluat lucrurile. Computerul Tomograf va fi deosebit de util pentru că, fiind un singur aparat în acest spital de urgență, unde cazuistica este extrem de variată, numărul de cazuri care au nevoie de tomograf este din ce în ce mai mare și de multe ori suntem nevoiți să temporizăm această investigație. Este un lucru extraordinar de bun să avem un al doilea Computer Tomograf în spital.” – dr. Luminița Galbenu, medic șef secție ATI.

„Acest aparat este un câștig pentru noi ca specialiști, pentru pacienți și pentru spital, pentru că putem avea niște servicii în plus și de foarte mare calitate. Aparatul are foarte multe softuri, care permit diagnostice pe patologie vasculară, cardiacă, în afară de patologia standard pe care noi deja o investigăm. Prelucrarea și procesarea datelor sunt de înaltă performanță, iar pacienții, mai ales că suntem incluși în programul de tromboliză, vor putea beneficia de un diagnostic de foarte mare acuratețe”. – dr. Daniela Fianu, șef Laborator Radiologie și Imagistică Medicală.

„Este cel mai modern și performant CT din județul Argeș. Noul Computer Tomograf este foarte util și extrem de necesar pentru că celălalt aparat deservește și Unității de Primiri Urgențe și sunt sute de investigații CT pe lună. Aparatul deja existent a cedat de multe ori, îl tot reparăm, iar costurile privind mentenanța și piesele de schimb sunt foarte ridicate.” – Adriana Molfea, manager Spitalul Județean de Urgență Pitești.

„Este un alt mare pas pe care Spitalul Județean de Urgență Pitești il face privind modernizarea și dotarea cu aparatură medicală de mare necesitate pentru pacienți. Sunt foarte mulțumit pentru că, împreună cu echipa medicală a Spitalului Județean, am reușit să avem un al doilea Computer Tomograf. Acest lucru va duce la scurtarea timpului privind efectuarea investigației și stabilirea diagnosticului. Astfel, având două aparate Computer Tomograf, unul va funcționa în regim de urgență, iar celălalt va fi destinat pacienților internați și celor care vin din ambulatoriile de specialitate cu recomandarea medicului. Avem în plan achiziționarea unui al treilea Computer Tomograf la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Așteptăm ca Unitatea de Primiri Urgențe, într-un timp foarte scurt, să fie dotată cu încă un CT pe fonduri europene. ” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

În perioada următoare, sunt programate instalarea echipamentului CT în spațiul special amenajat și instruirea personalului pentru folosirea acestui aparat ultramodern. După încheierea procedurilor, noul Computer Tomograf va fi pus în funcțiune, începând cu luna ianuarie 2020.

Citeste mai mult

ACTUAL

VEȘTI BUNE ! A sosit un nou lot de vaccin antigripal în Argeș

Publicat

in

De

Direcția de Sănătate Publică Argeș informează, printr-un comunicat de presă, că a fost adusă o nouă tranșă de 13.790 doze vaccin antigripal. Dozele vor fi distribuite către medicii de familie pentru vaccinarea persoanelor din grupele de risc, și anume:  persoanele peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, copii și bătrâni instituționalizați, personalul medical și femeile însărcinate.

Până în prezent, Ministerul Sănătății a repartizat în județul Argeș un total de de 45.940 doze pentru campania de vaccinare antigripala. Reamintim că în sezonul trecut, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 144 de cazuri de gripă și 5 decese în rândul persoanelor nevaccinate.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend