spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Primarii de comune rǎmân pe poziţii « Nu se mǎresc impozitele locale »

Facebook Twitter Google+
Primarii de comune rǎmân pe poziţii « Nu se mǎresc impozitele locale »

Mǎririle salariale ale angajaţilor primǎriilor reprezintǎ pentru multe localitǎţi din judeţ un efort financiar care, conform legii trebuie suportat din bugetul local. In funcţie de cât de mult şi-au mǎrit lefurile, primarii sunt nevoiţi sǎ ia şi mǎsuri. Unii dintre ei se gândesc sǎ mǎreascǎ impozitele şi taxele locale. Alţii însǎ sunt fermi şi spun cǎ oamenii oricum nu au bani aşa cǎ, dacǎ nu existǎ vreo impunere clarǎ în Codul Fiscal, nu vor majora nici un fel de taxe.

La Merişani nu se gândeşte nimeni la taxe mai mari

Luigi Ionescu, primarul comunei Merişani este conştient spre exemplu cǎ, o mǎrire a impozitelor nu ar fi beneficǎ. „Ce sǎ mai mǎrim cǎ oricum lumea nu are bani. Oricum sǎ plǎteşte la gunoi mai mult decât la impozit. Nu am luat încǎ vreo decizie în acest sens dar sunt de pǎrere cǎ, dacǎ nu se impune nimic prin Codul Fiscal, nu mǎrim taxele” a declarat Luigi Ionescu redactorilor PROFIT.

La Bǎbana, o serie de taxe eliminate total

Consilierii locali din comuna Bǎbana au aprobat impozitele şi taxele locale pentru anul 2018 si comunicǎ urmǎtoarele:
”Impozitele şi taxele locale rǎmân neschimbate ca în anul 2017, s-au eliminat toate taxele pentru eliberare documente necesare la APIA, evidenţa persoanelor, certificate fiscale , etc. S-a dublat taxa pe imobilele şi terenurile abandonate cu 100% (numai pentru cele care sunt situate la stradǎ). Societǎţile ,care indiferent cǎ funcţioneaza sau nu pe raza localitǎtii noastre, vor plati un tarif lunar de 25 lei / lunǎ , taxa gunoi excepţie pentru societatile care au contract cu firma de salubritate(38 lei/ lunǎ) dar sǎ demonstreze cǎ au container de gunoi în faţa firmei. Cei care nu doriţi sǎ plǎtiţi aceastǎ taxǎ şi susţineţi cǎ societǎţile nu presteazǎ pe raza localitǎţii sau aveti firmele în inactivitate rugǎm sǎ le inchideţi pânǎ la sfârsitul acestui an intrucat Consiliul Concurenţei nu este de acord cu favorizarea unei firme în detrimentul alteia.
Deasemenea cei care plǎtesc în totalitate pânǎ la 31 martie 2018 vor beneficia de 10 % reducere ( inclusiv societǎţile comerciale).” informeazǎ primarul Bebe Ivan.

La Curtea de Argeş taxele ar putea fi mǎrite

O parte din consilierii din municipiul Curtea de Argeş sunt de pǎrere cǎ de anul viitor locuitorii oraşului vor plǎti mai mult la impozite. Si asta pentru cǎ altfel nu ar mai fi fonduri pentru salariile mari aprobate pentru conducerea şi personalul primǎriei dar şi ai celor care lucreazǎ în cadrul serviciilor subordonate acesteia.

Cum e vorba de un subiect sensibil, cu siguranţǎ cǎ discuţii vor fi multe pe marginea acestui subiect în perioada urmǎtoare.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....