Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primăria Piteşti prea ocupată cu betonarea oraşului că să bage în seama glasul tinerilor

Publicat

in

După o serie de încercări eşuate de comunicare cu Primăria Piteşti, cea care ar trebui, conform legii, să asculte doleanţele locuitorilor oraşului, preşedintele festivalului 3Fest, Ania Cazan, şi-a postat strigătul de disperare pe reţelele de socializare.
Ania Cazan este unul dintre tinerii de aur ai Piteştiului, cunoscută în special că organizatoare a deja celebrului festival de scurt metraj 3fest care a ajuns anul acesta la cea de-a nouă ediţie şi care se bucură de recunoaştere naţională şi internaţională.
De dată această, Ania Cazan împreună cu tinerii din mai multe ONG-uri doresc să recupereze măcar o parte din spaţiul verde din centrul Piteştiului, acoperit în prezent de pavele şi betoane şi a cerut

în scris, acordul Primăriei Piteşti în acest sens. Cum experienţele anterioare pe care le-au avut tinerii cu municipalitatea nu sunt tocmai pozitive, Ania Cazan a ales să posteze solicitarea ei şi refuzurile Primăriei Piteşti şi pe reţelele de socializare.
Redăm mai jos, cu acordul Aniei Cazan, scrisoarea tinerilor către Primăria Piteşti

“Îţi scriu aceste rânduri să-ţi spun că am fost cât de cât cuminte anul ăsta. Mi-am ascultat părinţii, şefii şi am încercat să port o relaţie cât am putut de bună cu prietenii mei. Dar ştii şi tu ce vorbă am despre prietenie şi termenul ei de valabilitate.

Pentru la anul, îţi promit că o sa încerc să fiu mai bună şi o să fac mai multe activităţi pentru oraş (chiar dacă tu nu prea mă sprijini).

Prin urmare, dragă Primăria Piteşti, că tot vin alegerile electorale şi alţii se grăbesc să-ţi scrie că vor case, maşini sau bani, eu nu vreau asta. Îmi dau seama că alţii sunt mai necăjiţi ca mine. Chiar dacă pe alţii îi asculţi mai mult decât pe mine, eu care încerc să respect toată birocraţia posibilă (cu adrese depuse la registratură, numere de înregistrare şi aşteptarea răspunsului care nu vine niciodată în 30 de zile de la înregistrare), contribuind astfel la consolidarea sistemului nostru (exact ca în filmul „Moartea domnului Lăzărescu”), te rog, Primăria Piteşti, să-mi răspunzi măcar la scrisoarea asta.

Nu vreau să-ţi reamintesc, deşi voi face asta, de celelalte adrese pe care le-am depus, fără răspuns:
– una din 2014 când am vrut să facem noi, cei din 3fest, o paradă pentru a deschide festivalul în centrul oraşului-înregistrată cu o lună înainte-, dar tu ne-ai dat răspunsul cu 2 zile înainte de debutul festivalului spunându-ne că nu se poate în centru, dar să încercăm în Parcul Lunca Argeşului, că acolo nu sunt pavele pe care am putea să le stricăm
– una din 2013 când mai multe ONG-uri am semnat pentru înfiinţarea unei alei a celebrităţilor, unde să ne arătăm aprecierea faţă de personalităţile de cultură argeşene (altele decât cele care sunt arhipremiate şi omagiate, de fiecare dată, la aceleaşi manifestaţii…). Nici acum nu am primit răspunsul
– una din octombrie 2015, prin care mai multe ONG-uri din Argeş am solicitat PERMISIUNEA de a planta câţiva copaci într-o zonă centrală a oraşului Piteşti. Nu vrem copacii tăi dacă nu ai bani să-i cumperi, aducem noi alţii, dar doar dă-ne voie să facem asta, acum în luna noiembrie.

Primărie, te rog, dacă tot nu-mi răspunzi la adrese, răspunde-mi la scrisoarea asta, unde nu îţi cer ponei, bani sau case. Îţi cer voie să mă laşi să respir oxigen, nu pavele care se înmulţesc pe zi ce trece (de nici nu mai ştiu singularul de la acest cuvânt).

Dragă Primăria Piteşti, îţi mai cer prin această scrisoare, pe lângă oxigenul meu pe care îl doresc într-un mod egoist, să nu mai alungi tinerii din oraş. Din păcate, văd că Piteştiul şi Primăria Piteşti sunt două lucruri total diferite care se contrazic unul pe celălalt şi aceste contraziceri se revarsă asupra tinerilor şi asupra culturii argeşene (care nu înseamnă numai tradiţii, costume populare sau muzică populară. Mai înseamnă şi teatru, cinematografie, pictură, fotografie). Şi te rog să nu mai amesteci arta cu politica. Deja devine prea mult.”

 

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ITM Argeș, anunț important: Termen soluționare petiții și informații de interes public pe perioada stării de urgență

Publicat

in

De

ITM Argeș informează, prin intermediul unui comunicat de presă, că, otrivit prevederilor art. 34 din Decretul Preşedintelui României nr. 195 din 16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, ,, pe durata stării de urgenţă, are loc suspendarea efectuării controalelor la angajatori, de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă, cu excepţia controalelor dispuse de către ministrul muncii şi protecţiei sociale, a celor dispuse de Inspecţia Muncii pentru punerea în aplicare a Hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, a celor necesare pentru a da curs sesizărilor prin care se reclamă săvârşirea unor fapte cu un grad ridicat de pericol social şi pentru cercetarea accidentelor de muncă.”

Totodată, conform prevederilor de art. 56 din acelaşi act precizat mai sus ,, pe perioada stării de urgenţă, termenele legale stabilite pentru soluţionarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informaţii de interes public, precum şi a petiţiilor se dublează”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO si AUDIO – Sex versus amendă. Tânăra de 18 ani, dezvăluri în direct și convorbiri telefonice cu poliţistul care insistă să facă sex

Publicat

in

De

Aseara, in emisiunea Chestiuni Arzătoare de la Super TV, tânăra de 18 ani care acuză un politist ca i-a cerut sa faca sex pentru a o scapa de amenda, dupa ce a fost prinsa fara declaratia pe propria raspundere, a dezvaluit in direct cum s-a petrecut incidentul rusinos pentru Politia Romana. De asemenea a fost de acord sa fie difuzate si inregistrarile telefonice prin care politistul insista sa se intalneasca cu fata pentru a-si satisface poftele.

LIVE, SEX versus AMENDA – DEZVALUIRI si inregistrari telefonice,Tanara de 18 ani explica detaliat, in direct, cum politistul i-a cerut sa se culce cu el pentru a scapa de amenda

LIVE, SEX versus AMENDA – DEZVALUIRI si inregistrari telefonice,Tanara de 18 ani explica detaliat, in direct, cum politistul i-a cerut sa se culce cu el pentru a scapa de amenda

Publicată de Profit 24 TV pe Marţi, 7 aprilie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend