Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primăria Piteşti prea ocupată cu betonarea oraşului că să bage în seama glasul tinerilor

Publicat

in

După o serie de încercări eşuate de comunicare cu Primăria Piteşti, cea care ar trebui, conform legii, să asculte doleanţele locuitorilor oraşului, preşedintele festivalului 3Fest, Ania Cazan, şi-a postat strigătul de disperare pe reţelele de socializare.
Ania Cazan este unul dintre tinerii de aur ai Piteştiului, cunoscută în special că organizatoare a deja celebrului festival de scurt metraj 3fest care a ajuns anul acesta la cea de-a nouă ediţie şi care se bucură de recunoaştere naţională şi internaţională.
De dată această, Ania Cazan împreună cu tinerii din mai multe ONG-uri doresc să recupereze măcar o parte din spaţiul verde din centrul Piteştiului, acoperit în prezent de pavele şi betoane şi a cerut

în scris, acordul Primăriei Piteşti în acest sens. Cum experienţele anterioare pe care le-au avut tinerii cu municipalitatea nu sunt tocmai pozitive, Ania Cazan a ales să posteze solicitarea ei şi refuzurile Primăriei Piteşti şi pe reţelele de socializare.
Redăm mai jos, cu acordul Aniei Cazan, scrisoarea tinerilor către Primăria Piteşti

“Îţi scriu aceste rânduri să-ţi spun că am fost cât de cât cuminte anul ăsta. Mi-am ascultat părinţii, şefii şi am încercat să port o relaţie cât am putut de bună cu prietenii mei. Dar ştii şi tu ce vorbă am despre prietenie şi termenul ei de valabilitate.

Pentru la anul, îţi promit că o sa încerc să fiu mai bună şi o să fac mai multe activităţi pentru oraş (chiar dacă tu nu prea mă sprijini).

Prin urmare, dragă Primăria Piteşti, că tot vin alegerile electorale şi alţii se grăbesc să-ţi scrie că vor case, maşini sau bani, eu nu vreau asta. Îmi dau seama că alţii sunt mai necăjiţi ca mine. Chiar dacă pe alţii îi asculţi mai mult decât pe mine, eu care încerc să respect toată birocraţia posibilă (cu adrese depuse la registratură, numere de înregistrare şi aşteptarea răspunsului care nu vine niciodată în 30 de zile de la înregistrare), contribuind astfel la consolidarea sistemului nostru (exact ca în filmul „Moartea domnului Lăzărescu”), te rog, Primăria Piteşti, să-mi răspunzi măcar la scrisoarea asta.

Nu vreau să-ţi reamintesc, deşi voi face asta, de celelalte adrese pe care le-am depus, fără răspuns:
– una din 2014 când am vrut să facem noi, cei din 3fest, o paradă pentru a deschide festivalul în centrul oraşului-înregistrată cu o lună înainte-, dar tu ne-ai dat răspunsul cu 2 zile înainte de debutul festivalului spunându-ne că nu se poate în centru, dar să încercăm în Parcul Lunca Argeşului, că acolo nu sunt pavele pe care am putea să le stricăm
– una din 2013 când mai multe ONG-uri am semnat pentru înfiinţarea unei alei a celebrităţilor, unde să ne arătăm aprecierea faţă de personalităţile de cultură argeşene (altele decât cele care sunt arhipremiate şi omagiate, de fiecare dată, la aceleaşi manifestaţii…). Nici acum nu am primit răspunsul
– una din octombrie 2015, prin care mai multe ONG-uri din Argeş am solicitat PERMISIUNEA de a planta câţiva copaci într-o zonă centrală a oraşului Piteşti. Nu vrem copacii tăi dacă nu ai bani să-i cumperi, aducem noi alţii, dar doar dă-ne voie să facem asta, acum în luna noiembrie.

Primărie, te rog, dacă tot nu-mi răspunzi la adrese, răspunde-mi la scrisoarea asta, unde nu îţi cer ponei, bani sau case. Îţi cer voie să mă laşi să respir oxigen, nu pavele care se înmulţesc pe zi ce trece (de nici nu mai ştiu singularul de la acest cuvânt).

Dragă Primăria Piteşti, îţi mai cer prin această scrisoare, pe lângă oxigenul meu pe care îl doresc într-un mod egoist, să nu mai alungi tinerii din oraş. Din păcate, văd că Piteştiul şi Primăria Piteşti sunt două lucruri total diferite care se contrazic unul pe celălalt şi aceste contraziceri se revarsă asupra tinerilor şi asupra culturii argeşene (care nu înseamnă numai tradiţii, costume populare sau muzică populară. Mai înseamnă şi teatru, cinematografie, pictură, fotografie). Şi te rog să nu mai amesteci arta cu politica. Deja devine prea mult.”

 

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

România a avut în noiembrie cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană

Publicat

in

De

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 24% în luna noiembrie 2019, comparativ cu luna noiembrie 2018, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Comparativ, atât în zona euro cât şi la nivelul Uniunii Europene lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de 1,4% în ritm anual. În rândul statelor membre UE, lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri în România (24%), Ungaria (6,8%) şi Germania (4,8%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Slovacia (minus 9,6%), Slovenia (minus 8,4%) şi Spania (minus 3%).

În schimb, de la o lună la alta, noiembrie 2019 comparativ cu luna octombrie 2019, România este ţara UE unde lucrărilor de construcţii au înregistrat cel mai mic ritm de creştere, 0,1%. Comparativ, în Uniunea Europeană lucrările de construcţii au crescut cu 1,1% de la o lună la alta, în timp ce în zona euro a fost înregistrat un avans de 0,7%.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică, în România, volumul total al lucrărilor de construcţii
a crescut, în noiembrie 2019 comparativ cu octombrie 2019, ca serie brută, cu 4,3%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 0,1%. De asemenea, în noiembrie 2019 comparativ cu noiembrie 2018, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 24,1%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 29,2%, potrivit INS, conform Agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Vela: Cartea de identitate fără cip nu va putea fi folosită de anul viitor pentru a ieşi din ţară

Publicat

in

De

Cărţile de identitate fără cip nu vor putea fi folosite începând cu anul viitor de cetăţenii români pentru a ieşi din ţară, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela.

„Se va crea și posibilitatea de a crea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip.

Cartea simplă de identitate nu va conţine cip sau date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Acest tip de carte fără cip nu va putea fi folosit de anul viitor pentru a ieşi din ţară„, a declarat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă.

Noile cărţi de identitate vor fi şi carduri de sănătate, a declarat, vineri, ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Cărţile electronice de identitate vor simplifica relaţia cetăţenilor români cu autorităţile naţionale şi cu cele din alte state.

Cetăţenii vor putea interacţiona de unde vor cu autorităţile administraţiei publice putând cere prestarea de servicii, vor fi eliminate celebrele cozi de la ghişeele din zona Ministerului Interne şi din alte zone ale administraţiei publice.

Cartea electronică de identitate va asigura funcţionalitatea de card de sănătate”, a spus ministrul de Interne, potrivit Digi24.ro

Vezi și

EXCLUSIV Document. Ministrul Marcel Vela răstoarnă acuzațiile lui Dumitru Coarnă

EXCLUSIV Marcel Vela ascunde planul de reorganizare a Poliției: A fost o discuție doar pentru că a crea senzația că ne consultă

Mare atenție, Marcel Vela! Bubuie Ministerul de Interne: Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de răpire

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend