Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Prima reacție a Curții Constituționale în cazul lui Toni Greblă: Judecătorii CCR sunt suspendați din funcție de la data trimiterii în judecată

Publicat

in

Judecătorii Curții Constituționale sunt suspendați de drept din funcție de la data trimiterii în judecată penală și nu pot fi arestați sau trimiși în judecată penală „decât cu aprobarea Biroului permanent al Camerei Deputaților, al Senatului sau a Președintelui României, după caz, la cererea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, informează CCR.Aceasta este prima reacție a Curții după aducerea cu mandat a judecătorului CCR Toni Greblă, urmărit penal pentru trafic de influență și constituirea unui grup infracțional organizat.„De la data trimiterii în judecata penală, judecătorul Curții Constituționale este suspendat de drept din funcția sa. În caz de condamnare definitivă, el este exclus de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează”, se mai menționează în comunicatul Curții Constituționale.

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost adus de anchetatori cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Teatrul de Comedie a lansat înscrierile pentru Concursul de Comedie Românească

Publicat

in

De

Înscrierile pentru Concursul de Comedie Românească, ediţia a XV-a, au fost lansate de Teatrul de Comedie. Competiţia va premia cele mai bune comedii scrise de autori români, comedii care, girate de un juriu format din profesionişti, vor avea şansa să stea la baza unor viitoare producţii de teatru, potrivit news.ro.

Organizatorii au transmis, printr-un comunicat de presă, că textele trebuie să aparţină genului comic, să fie nepublicate şi nemontate pe scenă, la teatrul de televiziune sau radiofonic; piesele trebuie trimise în trei exemplare, în format fizic, la adresa: Strada Sf. Dumitru, nr. 2, sector 3, cod 030079, Bucureşti.

Citește și: Exclusiv! Ludovic Orban dă cărțile pe față! Cine va candida din partea PNL-ului?

Conform regulamentului, textele trebuie să cuprindă pe prima pagină titlul piesei, fără menţionarea autorului; tehnoredactarea textelor trebuie realizată cu diactritice; manuscrisele trimise pentru concurs nu se înapoiază.

Data limită de depunere a textelor este 15 martie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2020, ediţia a XVII-a.

Concursul de Comedie Românească este un proiect iniţiat în anul 2006, iar de paisprezece ediţii, prin intermediul acestuia s-au descoperit texte inedite şi a fost încurajată dezvoltarea unei noi generaţii de dramaturgi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Seria de proiecţii Zilele Filmului Cubanez va fi găzduită de Institutul Cervantes din Capitală

Publicat

in

De

Şase dintre cele mai importante producţii ale Institutului Cubanez de Artă şi Industrie Cinematografică (ICAIC) lansate în ultimii 30 de ani vor putea fi vizionate la Bucureşti, în perioada 29 ianuarie – 1 februarie, potrivit news.ro.

Seria de proiecţii Zilele Filmului Cubanez va fi găzduită de Institutul Cervantes din Capitală.

Filmele din selecţia de anul acesta abordează tematici actuale, provocatoare, explorând subtilităţile interacţiunilor umane, dar şi impactul evenimentelor istorice dramatice în viaţa personală, ca, de pildă, în documentarul „El Camino de la vida”, autobiografie a unei femei andaluze, supravieţuitoare a asediului Leningradului din cel de-Al Doilea Război Mondial şi care apoi a trăit în Cuba până la vârsta de 93 de ani.

Citește și: Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

Trei dintre filme sunt semnate de Fernando Pérez şi Gerardo Chijona, în care protagonistă este una dintre cele mai cunoscute şi premiate actriţe cubaneze – Laura de la Uz: „Madagascar” (1994; pe 31 ianuarie, ora 17.00) şi „Clandestinos” (1987; pe 1 februarie, ora 17.00), de Pérez, şi „Esther en alguna parte” (2013; pe 1 februarie, ora 19.00), de Chijona.

Vor mai putea fi vizionate: „Tres veces dos” (2003, r. Pavel Giroud, Lester Hamlet şi Esteban Insausti), pe 29 ianuarie, de la ora 19.00, „La película de Ana” (2012, r. Daniel Díaz Torres), pe 30 ianuarie, de la ora 19.00, „El Camino de la vida” (2016, r. Isabel Santos), pe 31 ianuarie, de la ora 19.00.

„Este deja o tradiţie ca, în debutul fiecărui an, Ambasada Cubei în România şi Institutul Cervantes din Bucureşti să celebreze cultura cubaneză. Câteva dintre ele mai reprezentative filme produse de Institutul Cubanez de Artă şi Industrie Cinematografică vor fi prezentate publicului iubitor de film. Vor rula atât titluri deja clasice, cât şi pelicule mai recente”, a transmis Jorge Jiménez-Zumalacárregui, noul director al Institutului Cervantes.

Citește și: Exclusiv! Ludovic Orban dă cărțile pe față! Cine va candida din partea PNL-ului?

Filmele vor fi prezentate în versiune originală, în limba spaniolă, cu subtitrare în limba engleză. Accesul la eveniment este liber, în baza unei rezervări prin e-mail, trimisă la adresa cultbuc@cervantes.es. Rezervarea este confirmată numai după primirea raspunsului în scris la cererea de rezervare.

Institutul Cubanez de Artă şi Industrie Cinematografica (ICAIC) a fost înfiinţat pe 24 martie 1959 şi a produs până în prezent mai mult de 5.000 de lungmetraje, scurtmetraje, documentare şi filme de animaţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend