Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Prima reacție a Curții Constituționale în cazul lui Toni Greblă: Judecătorii CCR sunt suspendați din funcție de la data trimiterii în judecată

Publicat

in

Judecătorii Curții Constituționale sunt suspendați de drept din funcție de la data trimiterii în judecată penală și nu pot fi arestați sau trimiși în judecată penală „decât cu aprobarea Biroului permanent al Camerei Deputaților, al Senatului sau a Președintelui României, după caz, la cererea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, informează CCR.Aceasta este prima reacție a Curții după aducerea cu mandat a judecătorului CCR Toni Greblă, urmărit penal pentru trafic de influență și constituirea unui grup infracțional organizat.„De la data trimiterii în judecata penală, judecătorul Curții Constituționale este suspendat de drept din funcția sa. În caz de condamnare definitivă, el este exclus de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează”, se mai menționează în comunicatul Curții Constituționale.

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost adus de anchetatori cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Klaus Iohannis, cu gândul la italieni: Palatul Cotroceni a fost iluminat în culorile drapelului italian (FOTO)

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă, pe Twitter, că Palatul Cotroceni a fost iluminat în culorile stagului Italiei, în semn de solidaritate cu poporul italian.

„Palatul Cotroceni iluminat în semn de solidaritate cu poporul italian si compatriotii nostri din Italia #WeStandWithItaly #StrongerTogether @Quirinale”, scrie Iohannis pe Twitter.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 13.915 morţi în Italia, cu 760 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate până acum depăşeşte 115.000.

Vineri, 3 aprilie, începând cu ora 20:00, Administrația Prezidențială va ilumina Palatul Cotroceni în culorile drapelului spaniol, în semn de solidaritate cu Regatul Spaniei și poporul spaniol.

CITEȘTE ȘI: Două simptome atipice care apar imediat dupa infectarea cu coronavirus/ STUDIU .

content-image

content-image

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Antrenorul coordonator al echipelor de gimnastică ale Rusiei, Andrei Rodionenko, a fost testat pozitiv la Covid-19

Publicat

in

De

Antrenorul coordonator al echipelor de gimnastică ale Rusiei, Andrei Rodionenko, a fost testat pozitiv la Covid-19, alături de gimnastul Serghei Naidin, campion european de juniori în 2016, la cal cu mânere, potrivit news.ro.

Echipele de gimnastică ale Rusiei au fost testate recent pentru Covid-19, iar două teste au fost pozitive, cele ale antrenorului Andrei Rodionenko (77 de ani), respectiv gimnastul Serghei Naidin (19 ani), campion european la cal cu mânere, la ediţia din 2016 (juniori).

Citește și: Ministrul Finanțelor: ‘Să știți că avem timp de reforme. Bineînțeles, că aparatul public este ineficient’

Informaţiile au fost confirmate de Valentina Rodionenko, soţia antrenorului, care se află în staff-ul echipelor.

În urma veştilor au fost luate măsuri de carantină şi majoritatea centrelor naţionale de pregătire au fost închise încă de la finalul săptămânii trecute.

Echipele naţionale au continuat o perioadă antrenamentele la Novogorsk, cu participare mai redusă, alături de componentele echipei naţionale ruse de gimnastică ritmică. Decizia a nemulţumit-o pe antrenoarea gimnastelor din echipa de ritmică, Irina Viner, care a reproşat faptul că s-au alăturat ceilalţi sportivi înainte de a avea rezultatele testelor care au confirmat ulterior cele două cazuri pozitive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend