Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

PREŢ MAI MIC LA LOCUINŢĂ -Condițiile în care poți cumpăra un imobil cu cota redusă de TVA

Publicat

in

Locuințele cu o suprafață de maximum 120 mp, a căror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depăşeşte suma de 450.000 lei, pot fi achiziționate cu o cotă redusă de TVA, de 5%, de către orice persoană necăsătorită sau o familie care cumpără pentru prima dată un imobil în aceste condiții.
O alta condiţie prevăzută de legislatia actuala este ca, în momentul vânzării, unităţile locative să poată fi locuite. În plus, în cazul caselor de locuit individuale, terenul pe care este construită casa nu trebuie sa aibă o suprafaţă mai mare de 250 mp, incluzând şi amprenta la sol a locuinţei. De achiziționarea unei locuințe cu cota redusă de TVA pot beneficia, o singură dată, persoanele necăsătorite sau familiile, astfel:
în cazul persoanelor necăsătorite, să nu fi deținut și să nu dețină nicio locuință în proprietate pe care au achiziționat-o cu cota de 5%;
în cazul familiilor, soțul sau soția să nu fi deținut și să nu dețină, fiecare sau împreună, nicio locuință în proprietate pe care a/au achiziționat-o cu cota de 5%.
De altfel, pentru a se putea aplica TVA-ul redus, de 5%, cumpărătorul trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere, autentificată de un notar, din care să rezulte că va utiliza clădirea achiziţionată conform destinaţiei prevăzute de lege şi că îndeplineşte condiţiile impuse de Codul fiscal, amintite mai sus.

TVA zero la livrarea locuințelor, foarte greu de pus în practică

Eliminarea TVA-ului pentru vânzarea de locuințe era una dintre promisiunile incluse anul trecut în programul de guvernare. Măsura fusese chiar inclusă într-un proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal, însă a fost ulterior eliminată în Parlament, mai precis la comisiile de specialitate din Senat. În condițiile în care România are deja două cote reduse de TVA, de 5% și 9%, pentru anumite livrări de bunuri și prestări de servicii, ar fi fost nevoie de o derogare din partea Comisiei Europene pentru eliminarea TVA la locuinţele noi cu o valoare mai mică de 100.000 de euro. Conform normelor în vigoare, firmele pot beneficia şi ele de cota redusă de TVA de 5%, dar doar în cazul achiziției de clădiri cu destinația: cămine de bătrâni și pensionari, case de copii, centre de recuperare /reabilitare pentru minori cu handicap.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

OFICIAL – Angajatorii vor primi banii pentru șomaj tehnic în 15 zile de la AJOFM-uri

Publicat

in

De

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat vineri, la Palatul Victoria, într-o conferință de presă, că Guvernul a schimbat legea prin ordonanță de urgență astfel încât firmele care vor depune la AJOFM documentele pentru angajații intrați în șomajul tehnic vor primii banii de la stat, pentru plata șomajului tehnic către angajați, în termen de cel mult 15 zile de la depunerea listei cu angajați, față de 30 de zile cum spune acum legea. „Fiecre angajator sa-si pregateasca documentele si sa le prezinte la AJOFM”, a zis ministrul Muncii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

BUSSINES

Soluții moderne de imprimante multifuncționale pentru mai multă productivitate în afaceri

Publicat

in

Lumea de business va avea un an 2020 mai dificil decât anii anteriori, dar comunitatea de afaceri caută să abordeze totul cu optimism. Cert este că va urma o perioadă în care productivitatea va fi mai importantă decât oricând, eficiența ridicată și ținerea sub control a costurilor fiind absolut necesare în anii viitori, pentru o reconstrucție corectă și cât mai solidă. Orice companie va trebui să aplice rapid soluții prin care să câștige timp și implicit forță financiară pe piață. În mediul office, un detaliu va fi cel puțin la fel de important ca până acum: managementul documentelor, soluțiile de imprimare și copiere.

Pentru un nivel cât mai ridicat de productivitate în afaceri se pot folosi soluții moderne de imprimante multifuncționale de la branduri de top precum Konica Minolta. Atenție, ne referim la multifuncționale profesionale, care folosesc tehnologie de ultimă generație, special concepute pentru mediul de business. Utilizarea intensivă înseamnă viteză de rezolvare a oricăror operațiuni, dar și rezistență sporită și economie la nivel de consumabile.

Nu orice firmă are aceleași nevoi ca o alta. Fiecare are modul său de operare și poate avea nevoi specifice inclusiv în materie de management al documentelor. Cum să alegi soluțiile optime pentru afacerea ta în acest context? Apelează la specialiști, la furnizori care sunt alături de tine nu doar pentru vânzarea propriu-zisă, ci și pentru tot ceea ce înseamnă consultanță și service, inclusiv alegere și livrare consumabile.

„Soluțiile oferite de către Ecopy îmbină consultanța profesională la vânzarea echipamentelor cu servicii post-vânzare de cea mai bună calitate. În cei peste 20 ani de existență, seriozitatea și profesionalismul echipei NS Copiers au adus în portofoliul de clienți al companiei nume importante de firme cu profile diverse de activitate”, se precizează pe website-ul www.ecopy.ro, unde se pot găsi nu doar propuneri de echipamente, ci și datele de contact pentru solicitarea unei întâlniri sau / și a unor oferte dedicate.

Sisteme de producție și multifuncționale de la branduri recunoscute la nivel mondial pentru performanță sunt disponibile sub forma unui catalog online de echipamente pe Ecopy ce pot fi comandate la pachet cu suport și soluții complete. Este modul ideal de acțiune în business! Interesant este că pe lângă achiziție, există și opțiunea de închiriere echipamente. Spre exemplu, se poate alege de închiriat o multifuncțională color HP Color LaserJet Managed MFP E77422dn, de prezintă caracteristici precum memorie Ram 4.25GB, 16 GB encrypted eMMCs HDD, unitate duplex (print fata/verso), alimentator automat pentru originale reversibil 100 coli, tăvi de alimentare 2 x 520 pagini (A4/A3).

Multifuncțională laser alb negru sau color, format echipament A4 sau A3, iată doar câteva opțiuni. Alegerea implică însă multe alte elemente, iar un expert alături este cea mai bună variantă de selecție.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend