spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski își ține promisiunea: Șeful statului poate fi destituit dacă încalcă legea

Facebook Twitter Google+

Parlamentul ucrainean a adoptat marţi o lege care permite destituirea şefului statului, în cazul în care încalcă legea, una din promisiunile electorale ale preşedintelui Volodimir Zelenski, transmite AGERPRES.

Legea referitoare la „impeachment” a fost votată favorabil la prima şi a doua lectură, urmând să fie examinată de o comisie a legislativului unicameral înainte de a fi supusă din nou la vot.

Citește și: Denise Rifai mitraliază USR-PLUS: ‘Nu e cazul să facem circ politic continuu și gratuit’ .

Criticii ei au susţinut că proiectul legii nu a fost dezbătut suficient în parlament şi că textul este alambicat şi lipsit de sens.

În schimb, Ruslan Stefanciuk, reprezentantul lui Zelenski în legislativ, a afirmat că rezultatul votului arată că şeful statului îşi respectă promisiunile.

Conform noii legi, procedura de destituire trebuie iniţiată de parlament, apoi aprobată de Curtea Constituţională şi Curtea Supremă, pentru ca în final să fie validată de trei sferturi dintre deputaţi.

Citește și: Lovitură pentru polițiști! Ordinul ministrului de Interne a fost publicat în Monitorul Oficial

„Probabil că preşedintele a fost păcălit, pentru că legea aceasta a destituirii şefului statului nu schimbă de fapt nimic. Este o colecţie de articole din Constituţie, o reformă de faţadă care de fapt nu schimbă nimic”, a acuzat Roman Lozinski (partidul Golos, Vocea).

Votul de marţi vine după ce săptămâna trecută deputaţii ucraineni au decis să renunţe la imunitatea în faţa justiţiei.

Citește și: Ies la suprafață noi informații-cheie în cazul Caracal! Țiganii care ar fi discutat, la telefon, cu Luiza

Partidul lui Zelenski, Slujitorul poporului, şi-a propus un calendar ambiţios de reforme, vizând între altele şi anularea vechii interdicţii asupra vânzării de teren agricol, măsură care, potrivit susţinătorilor, poate genera un flux uriaş de investiţii în Ucraina, unul din principalii exportatori mondiali de grâne.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments