Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Președintele Klaus Iohannis l-a numit pe Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015

Publicat

in

Preşedintele Klaus Iohannis l-a numit luni pe general-locotenentul – cu trei stele Ciucă Nicolae-Ionel, în funcția de șef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015.Acesta  a ocupat până acum funcţia de locţiitor al şefului Statului Major General, generalul de aviație Ștefan Dănilă, numit în funcţie la 1 ianuarie 2011.

Aceasta este prima schimbare majoră făcută de Klaus Iohannis în domeniul apărării și securității naționale de la preluarea mandatului de șef al statului.

Șeful Statului Major al Armatei este membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Noua lovitură marca Gigi Becali, după ce Alex Chipciu a semnat cu CFR Cluj: ‘Jucătorii au culoarea banilor’

Publicat

in

De

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, a vorbit, miercuri, despre transferul lui Alexandru Chipciu la CFR Cluj. Finanțatorul spune că nu îi ține supărare fostului jucător al FCSB-ului, scrie Agerpres.

”Pe mine m-a întrebat Mihai Stoica despre Chipciu. Eu i-am transmis: <>. Culorile sunt doar la suporteri. Jucătorii au culoarea banului, nu trebuie să-şi lege inima de un club. Îşi ratează viitorul lor şi al familiei. Nu am considerat, pentru că acolo, în dreapta… E mai bun decât Creţu? Am zis da. E mai bun, dar nu e mai bun la ora asta. Mai are nevoie de şase luni pentru a reveni la forma lui fizică. Îl mai avem fundaş dreapta şi pe Ovidiu Popescu. Asta a fost gândirea. Acum, să-i dea Dumnezeu sănătate şi să-i ia banii CFR-ului”, a declarat Gigi Becali, la Pro X.

Citește și: Protest de amploare în Justiție: Magistraţii Curţii de Apel Craiova îşi suspendă activitatea începând cu 27 ianuarie

Alexandru Chipciu este de trei ori campion al României alături de FCSB.

Alexandru Chipciu este cotat, conform transfermarkt.com, la aproximativ 800.000 de euro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nimic nu mai stă în calea ieșirii Regatului Unit din UE: Parlamentul britanic a validat definitiv acordul privind Brexit-ul

Publicat

in

De

După mai mult de trei ani de dezbateri intense, Parlamentul britanic a adoptat adoptat definitiv miercuri acordul privind Brexit-ul, deschizând astfel calea pentru ieşirea istorică a Regatului Unit din Uniunea Europeană la sfârşitul lunii ianuarie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acordul, care reglează modalităţile de ieşire din UE şi care a fost negociat de premierul conservator Boris Johnson cu Bruxellesul, mai trebuie promulgat de Regina Elisabeta a II-a, posibil joi, pentru a deveni lege.

Camera Comunelor, unde premierul dispune de o majoritate zdrobitoare după alegerile legislative din decembrie, şi-a dat deja acordul la începutul lunii ianuarie pentru proiectul de lege privind retragerea Regatului Unit din UE, prevăzută la 31 ianuarie, ora 23.00 (ora Londrei şi GMT).

Citește și: Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

Textul a fost apoi trimis în Camera Lorzilor, non-aleasă, care a adoptat cinci amendamente, tot atâtea lovituri pentru guvern, în special în privinţa drepturilor cetăţenilor europeni care au reşedinţa în Marea Britanie sau ale copiilor refugiaţi neînsoţiţi.

Însă aceste modificări au fost dezavuate de către deputaţi când proiectul de lege a revenit miercuri în Camera Comunelor, iar camera superioară s-a conformat când textul i-a fost înaintat încă o dată, în cursul după-amiezii.

După adoptarea sa definitivă în Marea Britanie, acordul privind Brexit-ul va trebui ratificat de Parlamentul European, probabil la 29 ianuarie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend