Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Premierul Voirica Dăncilă vrea să atragă investitori din Israel și Grecia

Publicat

in

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Varna, că Guvernul român îşi doreşte să atragă cât mai mulţi investitori din Israel şi să fructifice potenţialul existent în domeniul economic între cele două state.

„În ceea ce priveşte cooperarea României cu Israelul, suntem interesaţi să fructificăm la maximum potenţialul existent în domeniul economic şi ne dorim să atragem în viitor cât mai mulţi investitori din Israel în România. Un bun exemplu de cooperare cu Statul Israel, care va ajuta la valorificarea acestui potenţial, sunt negocierile avansate privind parteneriatul în domeniul noilor tehnologii, menit să stimuleze interesul reciproc al comunităţii de afaceri din cele două ţări”, a afirmat premierul Dăncilă în cadrul unei declaraţii de presă comune cu preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, şi premierii bulgar, Boiko Borisov, grec, Alexis Tsipras, şi israelian, Benjamin Netanyahu, care a fost transmisă pe pagina de Facebook a Guvernului român.

Totodată, Dăncilă l-a felicitat pe premierul bulgar pentru că l-a invitat la discuţiile prilejuite de reuniunea cvadrilaterală Bulgaria-România-Serbia-Grecia de la Varna şi pe prim-ministrul israelian.

„Există teme importante pe care le putem discuta împreună cu prim-ministrul israelian, cum ar fi cooperarea în domeniul energiei, lupta împotriva terorismului, a criminalităţii cibernetice, precum şi susţinerea de către Israel a unor proiecte de conectivitate regională (…) Unul din subiectele discutate a fost, de asemenea, dezbaterea actuală privind viitorul Uniunii Europene, un proces care va fi o temă centrală pe durata Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Astfel, reuniunea de astăzi a oferit un bun prilej de a reconfirma sprijinul nostru comun pentru consolidarea Uniunii, pentru consolidarea relaţiilor şi a Parteneriatului strategic între România şi Israel de o manieră care să întărească unitatea, solidaritatea şi coeziunea la nivel european”, a precizat Dăncilă.

Pe de altă parte, Dăncilă s-a referit şi la relaţiile bilaterale ale României cu Grecia, precizând că este necesară consolidarea tendinţei ascendente în cadrul schimburilor comerciale.

„Grecia este un partener cheie pentru România în regiune. Dorim să impulsionăm în continuare dialogul şi cooperarea noastră în plan bilateral, regional şi european. Astfel, discuţiile de astăzi cu prim-ministrul Alexis Tsipras au evidenţiat încă o dată că avem opinii convergente pe subiecte majore ale agendei europene, precum şi din perspectiva provocărilor regionale. Din perspectiva relaţiilor economice bilaterale, am exprimat interesul pentru consolidarea tendinţei ascendente în cadrul schimburilor comerciale şi am subliniat faptul că amplificarea şi diversificarea cooperării sectoriale rămân subiecte cheie ale agendei bilaterale, având drept factori catalizatori acţiunile de cooperare economică, dar şi proiectele de investiţii”, a afirmat Dăncilă.

Totodată, ea a arătat că a transmis omologului grec aprecierea „pentru sprijinul constant acordat de autorităţile elene comunităţii române din Grecia, care numără peste 55.000 de membri”, precizând că mediul asociativ românesc din respectiva ţară este unul extrem de dinamic.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Reglementările financiare extinse în Italia ca răspuns la volatilitatea de pe pieţe

Publicat

in

De

Italia extinde reglementările privind informarea investitorilor, care vor acoperi 104 firme, într-o încercare de a contracara volatilitatea alimentată de pandemia de coronavirus (Covid-19), a anunţat vineri Autoritatea de Supraveghere Financiară (Consob), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Luna trecută, Consob a anunţat măsuri de creştere a transparenţei, care acoperă 48 de firme, după ce a redus, de la 3% la 1%, pragul de divulgare pentru deţinerile la companiile mai mari.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

De asemenea, au fost atenuate reglementările privind pragul de divulgare pentru deţinerile la companiile mai mici, de la 5% la 3%.

Autorităţile au ţinut cont de capitalizarea bursieră şi de structura acţionariatului.

De asemenea, investitorii care deţin până la 5% dintr-o companie trebuie să-şi declare intenţiile lor viitoare de investiţii legate de aceasta.

Noile reglementări se vor aplica din 11 aprilie, a informat Consob.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coronavirus în Coreea de Sud – 91 de pacienţi vindecaţi au fost diagnosticaţi din nou pozitiv

Publicat

in

De

Oficiali din Coreea de Sud au anunţat vineri că 91 de pacienţi care s-au vindecat de coronavirus au fost testaţi din nou iar diagnosticul a fost pozitiv, conform Reuters citată de news.ro.

Perspectiva de reinfectare cu virusul stârneşte îngrijorări la nivel internaţional, în timp ce multe ţări speră ca oamenii infectaţi să dezvolte suficientă imunitate pentru a preveni o reactivare a pandemiei.

Jeong Eun-kyeong, director la Centrul de Control şi Prevenire al Bolilor (CDC), a afirmat într-o scurtă conferinţă că virusul mai degrabă s-a „reactivat” şi nu pacienţii s-au reinfectat.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

De asemenea, rezultatele testelor false ar putea fi de vină, spun alţi experţi, sau rămăşiţe ale virusului ar putea fi în continuare în sistemele pacienţilor, dar nu pot fi infecţioase sau un pericol pentru gazdă sau pentru alţii.

„Există mai multe interpretări şi mai multe variabile”, a spus Jung Ki-suck, profesor la Spitalul Universităţii Hallym Sacred Heart.

Aproape 7.000 de sud-coreeani au fost internaţi de Covid-19, boala cauzată de noul tip de coronavirus.

„Numărul va creşte, 91 înseamnă doar începutul”, a declarat Kim Woo-joo, profesor de boli infecţioase la Spitalul Universităţii Guro. El a spus că este probabil ca boala să fi recidivat mai degrabă decât că pacienţii să fi fost infectaţi a doua oară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend