Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Premierul Viorica Dăncilă, despre finanțele publice

Publicat

in

Execuţia bugetară pe primele nouă luni ale anului arată atenţia acordată investiţiilor, care au ajuns la 15,2 miliarde de lei, şi onorării angajamentelor Guvernului de a creşte veniturile populaţiei, a afirmat miercuri prim-ministrul Viorica Dăncilă.

„Execuţia bugetară pe primele nouă luni arată atenţia acordată investiţiilor şi onorării angajamentelor Guvernului de a creşte veniturile populaţiei. Investiţiile au ajuns la 15,2 miliarde lei, cu 25,7% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În această perioadă, au intrat în economie 9,4 miliarde lei din fonduri europene şi mă refer la plăţi efectuate, o creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a susţinut că execuţia bugetară reflectă „creşterile consistente de salarii din Educaţie şi Sănătate acordate începând cu 1 martie şi creşterea pensiilor, angajamente asumate prin Programul de guvernare”.

„Suntem responsabili de finanţele publice. Ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar de până la 3% din Produsul Intern Brut”, a adăugat Dăncilă.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Peste 23 de milioane de lei – subvenţii virate partidelor în prima decadă a lunii aprilie, anunță AEP

Publicat

in

De

Autoritatea Electorală Permanentă a virat, în prima decadă a lunii aprilie, în conturile a şapte partide – PSD, PNL, USR, ALDE, PMP, Pro România şi Partidul Forţa Naţională – subvenţii în sumă totală de 23.816.011,57 lei, potrivit Agerpres.

Potrivit AEP, Partidul Social Democrat a primit 11.915.745,59 lei, Partidul Naţional Liberal – 6.613.873,38 lei, Uniunea Salvaţi România – 1.765.884,11 lei, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – 1.445.594,66 lei.

De asemenea, Partidului Mişcarea Populară i-a fost virată în cont suma de 794.647,85 lei, pentru Pro România – 1.103.677,57 lei şi Partidului Forţa Naţională – 176.588,41 lei.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

AEP precizează că acordarea subvenţiei lunare de la bugetul de stat Uniunii Naţionale pentru Progresul României, determinată potrivit algoritmului de repartizare a subvenţiei prevăzut în Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016, coroborate cu prevederile art. 38 alin. (1) din Legea partidelor politice nr. 14/2003, republicată, s-a suspendat prin Decizia Preşedintelui AEP nr. 32 din 31.03.2016 şi va fi păstrată în sumă de mandat potrivit prevederilor art. 24 alin. (5) din Legea nr. 334/2006, republicată. Valoarea acestei subvenţii pentru UNPR era de 36.242,34 lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Legenda clubului Leeds United, campion mondial în 1966 cu Anglia, depistat pozitiv

Publicat

in

De

Fostul fundaş Norman Hunter, în vârstă de 76 de ani, campion mondial cu naţionala de fotbal a Angliei în 1966 şi legenda clubului Leeds United, a fost internat în spital fiind depistat pozitiv la coronavirus, a anunţat Leeds prin intermediul unui comunicat, citat de cotidianul L’Equipe, potrivit Agerpres.

Hunter a disputat 726 de meciuri cu Leeds, a cucerit două titluri de campion naţional, o Cupă şi Cupa Ligii, pierzând o finală de Cupa Campionilor Europeni în 1975 contra lui Bayern Munchen.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

El a făcut parte, de asemenea, din echipa Angliei câştigătoare a Cupei Mondiale din 1966, fiind primul laureat al titlului de jucătorul anului în Anglia acordat de sindicatul jucătorilor profesionişti englezi, în 1974.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend