Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Premierul Orban și ministrul Transporturilor vin, mâine, în vizită la Uzina Dacia

Publicat

in

Premierul Ludovic Orban, însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vor fi prezenți vineri la Mioveni, unde se vor întâlni cu cei din conducerea Dacia. Reprezentanții Guvernului vor discuta despre proiectele de infrastructură atât de necesare agentului economic: autostrada Pitești-Sibiu și drumul expres Pitești-Craiova.  Cei doi membri ai Executivului vor vizita apoi secțiile uzinei Dacia, după care se vor deplasa la Pitești, unde este programată o întâlnire cu membrii PNL Argeș.  

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Mare atenție! Ridicați să rămâneți fără banii de pe card

Publicat

in

De

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) semnalează apariţia unor site-uri de phishing ce vizează utilizatorii de carduri bancare din România – Visa, MasterCard, American Express etc.

Potrivit specialiştilor CERT-RO, paginile de phishing sunt găzduite pe subdomenii ale platformei gratuite Weebly, făcând în anumite cazuri mai complicată blocarea acestor site-uri la nivelul reţelei organizaţionale.

„Paginile de phishing induc în eroare vizitatorii, prin transmiterea de notificări false despre posibilitatea dezactivării cardului deţinut în 24 de ore, dacă potenţiala victimă nu furnizează o serie de date personale şi financiare, printre care numărul cardului de credit, data de expirare, codul CVV, precum şi adresa de e-mail. Echipa CERT-RO vă recomandă să fiţi răbdători şi atenţi, în special în această perioadă marcată de o activitate online intensă de la distanţă, fie pentru job, fie pentru relaxare sau cumpărături. În acest sens, am publicat pe site o serie de recomandări pentru o activitate online sigură de acasă”, afirmă reprezentanţii CERT-RO.

Aceştia subliniază că, în această perioadă de izolare la domiciliu, cumpărăturile de pe internet sunt o recomandare şi un real beneficiu, dar trebuie respectate câteva sfaturi esenţiale, pentru a nu deveni victima unei fraude.

Astfel, specialiştii CERT-RO recomandă: actualizează permanent software-ul dispozitivului, inclusiv sistemul de operare; fii extrem de atent dacă primeşti mesaje „din partea băncii” sau a unei alte entităţi, prin care ţi se solicită date sensibile (date despre cont, parole etc.); citeşte cu atenţie mesajele – compară adresa expeditorului cu cea din corespondenţele anterioare; verifică eventuale greşeli de exprimare sau gramaticale; nu răspunde la mesaje dubioase, eventual, le poţi retransmite băncii tale, scriind adresa sau poţi verifica telefonic transmiterea unui astfel de mesaj; nu deschide link-urile şi nu descărca ataşamentele din astfel de mesaje. Dacă ai dubii cu privire la o tranzacţie, efectuează verificări suplimentare; foloseşte site-uri româneşti, pe cât posibil – pot fi mai uşor de detectat eventuale probleme; verifică înainte să cumperi – recenziile site-ului/produsului; foloseşte cardul de credit – ai mai multe şanse de a-ţi recupera banii; plăteşte folosind servicii de plăţi sigure – ţi se solicită plata prin transfer bancar? Mai gândeşte-te!; plăteşte doar când ai o conexiune sigură la internet – evită folosirea hot-spot-urilor publice de wi-fi; foloseşte un dispozitiv sigur, când plăteşti – fă-ţi la timp actualizările de sistem şi securitate.

CEET-RO mai recomandă atenţie la reclame, „?oferte miraculoase”, „?afaceri-bombă” şi, dacă produsul comandat nu soseşte la timp, contactarea imediat a vânzătorului şi, dacă nu răspunde, a băncii.

Vezi și: În plină epidemie de coronavirus, Hellvig ar fi fost ‘convocat de urgență’ în SUA! Șeful SRI și-a trimis, însă, înlocuitorul

Comentariu: Medicii între eroi și ‘dezertori’

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru, despre vaccinul pentru coronavirus: Vor fi testate pe persoanele tinere

Publicat

in

De

Nelu Tătaru a anunțat, joi seara, că România va beneficia, în scurt timp, de mai multe vaccinuri împotriva COVID-19. Tătaru a precizat că ele vor fi în teste, iar populația ar putea fi vaccinată în masă abia în toamnă.

”Vom avea mai multe vaccinuri care vor fi testate. Ele vor fi la Institutul Matei Balș. Vor fi testate pe persoanele tinere. Dar, să nu ne așteptăm mai devreme de 6 luni la un vaccin.”, a spus Tătaru, la Realitatea PLUS.

Vezi și:În plină epidemie de coronavirus, Hellvig ar fi fost ‘convocat de urgență’ în SUA! Șeful SRI și-a trimis, însă, înlocuitorul

Comentariu: Medicii între eroi și ‘dezertori’

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend