Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Premieră la Curtea de Argeş – Se caută măsuri pentru ajutoarea femeilor abuzate fizic

Publicat

in

Vineri, la Curtea de Argeş a avut loc un atelier de lucru cum nu s-a mai organizat până acum, având ca temă stoparea violenţei împotriva femeilor. Evenimentul organizat în cadrul Proiectului „Femintegra – integrarea profesională, socială şi personală a femeilor dezavantajate prin inserţia pe piaţa muncii” proiect creat pentru a inspira şi sprijini femeile aflate în situaţie de risc să îşi descopere şi să şi valorifice potenţialul , s-a bucurat de un real succes având în vedere că la atelier au participat medicii cunoscuţi din Argeş şi Vâlcea, reprezentanţi ai poliţiei, psihologi, cadre didactice şi asistenţi sociali.

În cadrul acestui proiect vor beneficia de consultanţă şi sprijin câteva sute de femei abuzate, atât din Argeş cât şi din Neamţ, judeţ cu care SPAS Curtea de Argeş se află în parteneriat în acest proiect.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

IA BONUL, CĂLĂTORULE ! PATRONII DE MAXI TAXI, OBLIGAȚI SĂ AIBĂ CASE DE MARCAT

Publicat

in

De

Transportatorii rutieri de persoane care fac regulat curse între localităţi sunt obligaţi prin lege să îşi ia case de marcat cu jurnal electronic. Aceste măsuri fiscale sunt incluse în Legea nr. 136/2019 care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 587 din data de 17 iulie 2019 si care a intrat in vigoare pe 20 ianuarie 2020..

„Operatorii de transport rutier care efectuează transport de persoane prin servicii regulate în trafic naţional au obligaţia să doteze autovehiculele cu care execută aceste servicii cu aparatele de marcat electronice fiscale prevăzute la art. 3 alin. 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 6 luni de la data intrarii în vigoare a prezentei legi”, adică până pe 20 ianuarie 2020, potrivit actului normativ.

Practic, autorităţile au stabilit că şi transportatorii rutieri de persoane trebuie să aibă case de marcat cu jurnal electronic, la fel ca oricare altă firmă ce încasează bani, pentru bunuri sau servicii, de la persoane fizice.

Deşi legea a intrat în vigoare de câteva zile, majoritatea transportatorilor rutieri de persoane din Argeş nu au case de marcat, susţin cei care folosesc zilnic acest mijloc de transport.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ȘOC! Spitalul Curtea de Argeș, condiții execrabile – Ce a pățit o gravidă în spitalul care și-a cumpărat premiu la Oxford

Publicat

in

De

La doar o luna de cand scriam despre tupeul PSD de a epata in cote inimaginabile si aratam cum inginerul consilier PSD care conduce Spitalul Din Curtea de Arges a cheltuit ceva banuti – din banul public – pentru a cumpara un premiu din strainatate in timp ce spitalul este sub orice critica, un deputat USR si o argeseanca gravida fac dezvaluiri incredibile despre mizeria din unitatea medicala. Astfel, deputatul Emanuel Ungureanu a preluat mesajul unei argesence gravide care a avut ghinionul sa ajunga in noaptea de revelion in spitalul din urbea basarabilor. Fara alte comentarii, doar cu precizarea ca vorbim de acleasi spital care a platit bani grei pentru a-si cumpara un premiu in strainatate, la Oxford, pentru a se putea lauda in presa locala, iata postarea deputatului USR, Emanuel Ungureanu.

Evul Mediu românesc în medicină! Cabinetul de consultații ginecologice din Spitalul Municipal Curtea de Argeș! Această unitate sanitară a fost acreditată de ANMCS, o structură care a luat zeci de mii de euro de la acest spital pentru tone de hârtii dar autoritățile nu au investit bani pentru creșterea calității actului medical! Ce femeie are curajul să se urce pe acea masă pentru consultații? Iată mărturia unei paciente care a apelat la serviciile medicilor de aici in seara de Revelion!

„Buna ziua,
Văzând postările dumneavoastră pentru început vreau sa va felicit si sa va susțin cel putin moral in acțiunile dumneavoastră. Spre neplăcerea mea, va trimit acest mesaj sesizând astfel condițiile de neimaginat dintr-un spital românesc (SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGES).

De 2 ani de zile nu mai locuiesc in România, vin ocazional. Spre nefericirea mea anul trecut (2019) am venit in vacanța de iarna acasa, însărcinată fiind in 14 saptamâni.

Ghinionul meu a fost ca in seara de Revelion sa îmi apara pe piele o iritație/alergie foarte urata, văzând ca nu se ameliorează am decis sa merg la serviciul urgente de la spital municipal Curtea de Arges. Am intrat in unitatea spitalicească o liniște totala, ajung la urgente și-mi spun problema.

Dânșii fiind depășiți de situație spun ca nu își asumă să-mi administreze ceva fiind gravidă și ma bine merg pe secția de ginecologie deoarece este medic de gardă.

Însoțită de o doamnă asistentă ajung pe secție, unde medicul era de negăsit.

Într-un sfârșit apare medicul aparent “obosit” (21:30), foarte ofensat mă întreabă:”care-i treaba? Ce s-a întâmplat?”, ușor speriată îmi spun problema iar replica mă lasă efectiv fără cuvinte: “pentru atât ai venit? De ce nu ai chemat elicopterul Smurd sa te aducă?, mergi acasa și așteaptă. “
Sunt uimită, șocată, fără cuvinte, cum, pe banii noștri suntem dați afara dintr-un spital?
Va atașez mai jos 2 poze din “cabinet consultații”.
Mulțumesc frumos, și împreună poate reușim să schimbăm cât de puțin acest sistem bolnav.
Țin sa menționez ca nu am fost înregistrată, și la plecare domnul dr. mi-a spus “ dacă ai venit cu fițe mergi la privat” ținând cont că la noi în oraș la ora aceea nu exista un cabinet privat deschis”

CITESTE AICI CUM A PLATIT SPITALUL BANI PENTRU A CUMPARA UN PREMIU LA OXFORD

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend